Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Meer variatie en verrassing in je bord? 5 tips om je culinaire week te plannen

30/10/2017 - 10:02
"Mama / papa, wat eten we vandaag? Iedereen herkent die vraag, toch? Wie de kriebels krijgt van deze dagdagelijkse vraag, helpen we graag een..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Italiaanse broodjes, muziek aan tafel en Frans tafelen in een scheepsrefter: onze culinaire tips voor deze week (28/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Culinair Antwerpen is constant in beweging. Elke week geven we drie tips. [naar artikel]


2. Sergio Herman wil nieuw culinair paleis bouwen om in te wonen én koken: plannen lichten al tipje van de sluier op (27/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topkok Sergio Herman heeft plannen met een oude boerenschuur en woonhuis in Terhofstede in de Nederlandse provincie Zeeland. Er komt geen restaurant, maar Herman wil er wel gasten ontvangen voor een culinaire beleving. Hij wil er ook gaan wonen. De plannen van aanleg lichten al een tipje van de sluier op over hoe dat culinaire paleis er moet gaan uitzien: het wordt een modern, houten huis met rieten dak en een mooie showtuin. [naar artikel]


3. Minder aardappel, meer waterlelie om morgen de wereld te voeden (28/04/2023 - De Tijd)

21:00 Tarwe, rijst en maïs domineren ons mondiale dieet. Maar als we morgen de wereld willen voeden, is er nood aan meer variatie op ons bord en op onze velden. Ook in Vlaanderen. ‘Te veel monocultuur maakt... [naar artikel]


4. Mooi in de tuin, lekker op uw bord: bloemen om op te eten (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Het is één van de foodtrends van 2019: eetbare bloemen op het bord. Niet alleen in culinaire restaurants, maar evenzeer in uw eigen keuken. Het sluit ook aan op onze gewoonte om meer vegetarisch te eten. Bovendien zijn eetbare bloemen mooi en kleurrijk, bovendien zaait of plant u die eetbare bloemen gewoon in uw eigen moes- of siertuin. Wij sommen enkele weetjes voor u op. [naar artikel]


5. Hof Ter Laken ontpopt zich tot sprookjeskasteel voor culinaire ervaring Bubble BQ: “In week tijd meer dan 100.000 lichtjes opgehangen” (09/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het uit zichzelf al feeërieke kasteeldomein Hof Ter Laken in Booischot (Heist-op-den-Berg) is in een week tijd getransformeerd tot een plek die zo uit een sprookje lijkt te zijn weggelopen. Organisator Production Pirates hing er meer dan 120.000 lichtjes op voor de culinaire ervaring Bubble BQ die er zaterdag begint. Nog tot en met 8 januari kunnen gasten er een plaatsje reserveren in een transparante dining dome. [naar artikel]


6. 5 tv-tips voor een spannende dinsdagavond (03/07/2018 - De Morgen)

De eerste langspeelfilm van Adil & Bilall, een jonge Harrison Ford of een culinaire zoektocht naar de oorsprong van de Britse tv-kok James Martin. Deze vijf tv-tips houden je (extra) warm vanavond. [naar artikel]


7. REPORTAGE. Op zoek naar hét succesrecept van Knokke-Heist, waar culinaire gidsen kind aan huis zijn: “Hier staan miljoenenvilla’s waar de keuken nooit gebruikt wordt” (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aantal inwoners: 32.863. Aantal restaurants in de Gault&Millau: 34. Ter vergelijking: Brugge telt 29 adresjes in de culinaire gids voor 118.466 inwoners. Om maar te zeggen: Knokke-Heist is dé culinaire hotspot van West-Vlaanderen. Met brasserie Rubens, een iconische zaak die bestaat sinds 1926, als nieuwste in de lijst. “Een totale verrassing. Grootmoeders keuken in een culinaire gids? Nooit verwacht”, zegt zaakvoerder Maxime (29). Op zoek naar hét succesrecept van de kustgemeente. [naar artikel]


8. De mooiste wandelingen in de Kempen: tips voor grote en kleine avonturiers (23/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Een dagtrip, een weekendje, een vakantie. Wat je ook zoekt, in de zopas verschenen Vakantiegids Kempen 2023 vind je tips voor uitstapjes, adressen om te watersporten en een variatie aan logeeradressen. Wij selecteren uit dat aanbod enkele wandelsuggesties, waarbij we extra aandacht hebben voor vogelspotters en waterratten. Maar we beginnen onze tips met een reeks wandelingen voor kleine avonturiers. [naar artikel]


9. Topgolfer Thomas Detry maakt zijn American Dream waar: “Maar waarom krijg je overal in de States hetzelfde op je bord?” (12/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Door zijn keuze voor de PGA Tour is het leven van Thomas Detry meer dan ooit gericht op de Verenigde Staten, maar deze week passeert de 30-jarige Brusselaar voor de Soudal Open in Schilde nog eens in Europa. Hoe schat hij dat transatlantische verschil in? “Eigenlijk mis ik vooral de variatie in de Europese keuken.” [naar artikel]


10. Viskok van het Jaar maakt rog klaar én deelt zijn tips en tricks: “Rog bevat geen graten en is supersnel klaar te maken” (28/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Piet Vande Casteele (24) uit Deinze is sinds deze week Viskok van het Jaar 2022. Zijn culinaire hoogstandje met als hoofdingrediënt de Vis van het Jaar 2021 – de rog – kon de jury het meest overtuigen. De topchef geeft enkele praktische tips om rog optimaal te bereiden. [naar artikel]


11. “Zalig als een bord volledig afgelikt terug naar de keuken komt”: win een etentje van 150 euro bij de jongste chef van Vlaams-Brabant (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Net 30 is de jonge chef die Sir Kwinten in Lennik op de gastronomische kaart zet met zijn keuken om duimen en vingers – en zelfs borden – van af te likken. Glenn Verhasselt weet wat hij wil in zijn keuken. ‘De essentie van smaken’ is zijn culinaire mantra. “Vroeger zou ik toch nog iets bij op een bord gelegd hebben, nu weet ik dat minder soms meer is.” [naar artikel]


12. Met deze tips hou je inbrekers buiten tijdens de feestdagen (24/12/2017 - Het Belang van Limburg)

December is steeds meer de inbrekersmaand bij uitstek. Vooral tijdens de feestdagen is het opletten geblazen. Ga je vanavond kerstavond vieren bij vrienden of familie: met volgende tips kan je een onaangename verrassing vermijden bij je thuiskomst. [naar artikel]


13. Van linguine arrabiata tot risotto met mosselen: 5 Italiaanse recepten om vakantie in je bord te brengen met dit regenweer (29/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Deze week in de wereld op je bord: de Italiaanse keuken. Foodblogger Chloé Lauwers bracht er een heel kookboek over uit en neemt je in 5 frisse recepten mee in de cucina die tijdens het regenweer de zon in je bord brengt; [naar artikel]


14. FINDOUT! Dit zijn de vijf leukste evenementen van komend weekend (12/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

FindOut, het nieuwe evenementenplatform in Antwerpen, legt ook voor komend weekend een leuk lijstje evenementen aan. Het thema van de week is variatie en verrassing, zo kan je het nieuwe jaar starten door eens iets nieuws te proberen: een feestje, tentoonstelling, stand-up comedy of toch een Antwerps specialleke? [naar artikel]


15. Wat is dat toch met kinderen en groenten eten? Deze 10 tips kunnen helpen (13/12/2018 - VRT NWS)

"Wees creatief" en "probeer het de volgende keer opnieuw, want geduld loont": tien tips om uw kinderen (meer) groenten te laten eten. Want vaak blijken groenten niet meteen de meest favoriete items op een bord dat een kind krijgt voorgeschoteld. Dat bleek nog maar eens klaar en duidelijk uit de aflevering van "Over eten". Geen nood: er bestaan tal van tips & tricks.  [naar artikel]


16. DE GRENS. 9 culinaire tips van chocolade met een vleugje ekztreem over aspergelikeur tot echte high tea (07/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

1. De Chocolage [naar artikel]


17. Verrassing van formaat: bekend restaurant Figaro sluit de deuren na 52 jaar (12/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Een verrassing van formaat in de Limburgse culinaire wereld: het bekende Hasseltse restaurant Figaro sluit op 1 juli na 52 jaar de deuren. “Ik kook nog ontzettend graag, maar ik ben 75 en er is geen opvolging”, zegt chef Jacques Colemont. [naar artikel]


18. Aannemer met humor doet het weer: ‘Er is geen doorkomen aan’ (08/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Aannemer Nelis uit Oudsbergen is deze week begonnen aan de rioleringswerken in de Kompveldstraat in Gellik. Eerder gaf een bord al aan dat de werken zouden duren ‘tot dit bord weg is’. En ook nu laat een bord met een kwinkslag weten dat ook fietsers er tijdelijk niet kunnen passeren. [naar artikel]


19. Liveblog - Aantal vastgestelde besmettingen stijgt opnieuw na 3 weken van dalingen: geen verrassing (09/01/2021 - VRT NWS)

Voor het eerst sinds 18 december 2020 is het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land opnieuw gestegen. De voorbije week waren het er gemiddeld 1.721 per dag, dat is 4 procent meer dan de week ervoor. Maar dat is volgens experten niet bepaald verrassing. Volg hier al het coronanieuws van vandaag. [naar artikel]


20. “Ik was bang dat mensen kwaad op mij gingen worden, maar iedereen apprecieert het”: de beste tips van BV’s na één jaar Billie (17/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Eén jaar Billie betekent tientallen, misschien zelfs honderden tips van sterke mannen en vrouwen. Van radiopresentatrices tot culinaire genieën en ondernemers. Over het gezinsleven, de job en ver daarbuiten. Maar allemaal even waardevol. Een overzicht van de vijftien ultieme tips ‘Zo doet die dat’ van voormalige Billie-gezichten. [naar artikel]


21. Poetshulpen plannen hele week acties om hoger loon te eisen (04/12/2019 - Het Belang van Limburg)

De poetshulpen uit de dienstenchequesector plannen nieuwe acties. Volgende week willen ze de hele week actievoeren om hun eis om meer loon kracht bij te zetten. Dat melden de vakbonden. [naar artikel]


22. Wat is er deze week te doen in jouw buurt? Dit zijn de tips van de redactie (29/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Het is zomer! Dat betekent festivals, lekkere foodevenementen en gezellige pop-upbars. Van festivals voor kinderen tot podia gevuld voor de echte rockers, van echte culinaire happenings tot wereldse foodtruckfestivals: iedereen zal z’n gading vinden. [naar artikel]


23. Weet wat je eet: welke weg legt vliegtuigeten af voor het op je bord terechtkomt? (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van slappe groenten tot taai vlees: vliegtuigeten doet veel mensen niet aan culinaire hoogstandjes denken. Toch kruipt er enorm veel werk in de verwerking en transport van de maaltijden. Hoog in de lucht verlies je namelijk tot 30 procent van je smaak, en dat zorgt voor speciale maatregelen. ‘Telefacts Zomer’ nam een kijkje achter de schermen bij een van de grootste Britse cateraars. Welke weg legt dat eten in de lucht af voor het op je bord belandt? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!