Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

gerookte zalm op het menu? Peter Goossens proeft in welke supermarkt je de beste koopt

23/12/2017 - 19:03
"Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. gerookte zalm op het menu? Peter Goossens proeft in welke supermarkt je de beste koopt (23/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]


2. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


3. Waar vind je de beste tonijn uit blik? Topchef Peter Goossens proeft grote verschillen (15/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve in Kruishoutem proeft voor ons twaalf blikjes met tonijn natuur/eigen nat/water, drie benamingen om aan te duiden dat er geen olie aan te pas komt. Topkwaliteit verwacht hij niet, wel mooie stukjes tonijnvlees, niet te veel ‘pulp’ en als het even kan een correcte tonijnsmaak. Dit is zijn oordeel. Tine Bral, foto’s Maarten De Bouw [naar artikel]


4. Onze biersommelier proeft de exclusieve Duvel gemaakt door Peter Goossens: is ook het bier drie sterren waard? (05/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Brouwerij Moortgat en het Hof van Cleve pakken uit met een bijzondere samenwerking: Meesterbrouwer Hedwig Neven van de iconische Duvel en driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve creëerden samen een gelimiteerd speciaalbier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proefde het exclusieve biertje en geeft haar ongezouten mening. [naar artikel]


5. EXCLUSIEF. Luc Bellings maakt aan zee ommetje naar ‘La Rigue’ van Peter Goossens en proeft er 9 gerechten (18/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Als Luc Bellings langskomt, zal hij op alle gerechten alleen maar 10 op 10 kunnen geven”, pochte Peter Goossens twee maanden geleden. Rarara wie er gisteren op de openingsdag van ‘La Rigue’ opdook. Samen met ons beoordeelde Bellings drie voor-, hoofd- en nagerechten. “Dit is de perfectie, ik kan niet het minste foutje ontdekken.” [naar artikel]


6. EXCLUSIEF. Luc Bellings proeft 9 gerechten bij ‘La Rigue’ van Peter Goossens: “Binnen een half jaar komen we nog eens terug” (18/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Als Luc Bellings langskomt, zal hij op alle gerechten alleen maar 10 op 10 kunnen geven”, pochte Peter Goossens twee maanden geleden. Rarara wie er gisteren op de openingsdag van ‘La Rigue’ opdook. Samen met ons beoordeelde Bellings drie voor-, hoofd- en nagerechten. “Dit is de perfectie, ik kan niet het minste foutje ontdekken.” [naar artikel]


7. Geen Antwerpen Proeft in de lente, wel Proeft Boutique in het najaar (11/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het culinair festival Antwerpen Proeft zal dit jaar omwille van de coronacrisis niet plaatsvinden van 13 tot en met 16 mei zoals oorspronkelijk gepland, maar (hopelijk) wel van 11 tot en met 14 november. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De editie van november krijgt de naam Proeft Boutique mee, omdat het gaat om een “op-en-top gezellige en uitgepuurde eindejaarsversie van het gekende Antwerpen Proeft”. [naar artikel]


8. Luc Bellings proeft 10 potjes rijstpap en buist de helft, maar geeft een verrassende 9/10: “Dit proeft duidelijk naar vanille!” (09/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” [naar artikel]


9. “Cas Goossens is blij dat Cas Goossens terug is” (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)

De coronacrisis heeft ook zijn goeie kanten. Zoals de terugkeer, na twintig jaar, van Het Leugenpaleis. Bart Peeters vertelt over het hoe en waarom, maar ook over zijn livesingle ‘Dicht bij mij’ die uitdrukt wat we nu allemaal samen voelen en missen. [naar artikel]


10. Jeroen Meus maakt knolseldersoep met gerookte forel en mierikswortelroom (14/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Nog op zoek naar een mooie feestsoep? Van een eenvoudige knolselder maak je een geweldige, fluweelzachte, roomwitte topsoep. Strooi er stukjes [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!