In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]
Gerookte zalm is altijd een beetje feest, en het past geweldig bij spinazie. Verras je tafelgenoten of gasten met een onvervalste 'groene' rösti [naar artikel]
Een slechter moment kan niet. Net voor de feesten wordt gerookte zalm van ‘Baltique’ en ‘Traiteur’ uit de rekken gehaald omdat er sporen van Listeria monocytogenes zijn ontdekt. [naar artikel]
De salade 'Garden' Norvégienne met gerookte zalm van het merk Sodebo wordt teruggeroepen van bij de consument wegens een mogelijke aanwezigheid van... [naar artikel]
De firma Viangro N.V. roept Linguine Zalm-Spinazie terug omdat er mogelijk stukjes glas in het product zitten. De linguine werd enkel verdeeld in de supermarktketen Lidl, meldt het federaal voedselagentschap FAVV woensdagavond. Het gaat om Linguine Zalm-Spinazie 450g, van het merk Chef Select, met als uiterste consumptiedatum 05/10/2019 en 07/10/2019, verpakt in een plastieken schaal. […] Het bericht Lidl haalt linguine met zalm en spinazie uit de rekken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De supermarktketen Delhaize heeft een verkeerde gebruiksdatum ontdekt op een lot “bio gerookte zalm”. Er is sprake van een uiterste gebruiksdatum 07/2017, terwijl dat 21/07/2017 moet zijn. [naar artikel]
Albert Heijn België heeft beslist om de maaltijdsalade met gerookte zalm, pasta, dille en mierikswortel uit de rekken te halen. De maaltijdsalade [naar artikel]
Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]
Hoe meer de lente in het land is, hoe meer zin je krijgt om door het leven te huppelen. En dan geldt ook: hoe lichter de lunch, hoe liever. Een soepje is altijd een gezonde optie, maak ze met komkommer en prei voor een écht fris brouwsel en werk af met reepjes gerookte zalm voor een verrassingetje hier en daar. [naar artikel]
Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]
Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: de rundscarpaccio of een bordje gerookte zalm. [naar artikel]
In de koelrekken van de warenhuizen liggen de doosjes salades hoog opgestapeld. De keuze is enorm: van eenvoudige vis- en vleessalades tot de meest exotische combinaties. Gerooktezalmsalade is een van de klassiekers. Sterrenchef Angelo Rosseel van restaurant La Durée in Izegem is op zoek naar de lekkere smaak van gerookte zalm, maar vindt die slechts in twee van de acht potjes.Tine Bral [naar artikel]
Op nog geen half uur tijd tover je dit Noors soepje vol vitaminen op tafel. Maak je kom soep Pinterestwaardig met een lepel zure room, reepjes gerookte zalm en wat blaadjes koriander. [naar artikel]
In de koelrekken van de warenhuizen liggen de doosjes salades hoog opgestapeld. De keuze is enorm: van eenvoudige vis- en vleessalades tot de meest exotische combinaties. Gerookte zalmsalade is een van de klassiekers. Sterrenchef Angelo Rosseel is vruchteloos op zoek naar de lekkere smaak van gerookte zalm, maar vindt die slechts in twee van de acht potjes.Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]
Diepvriesfrieten scoren een A, gerookte zalm maar een D. Cola Light haalt een B en is dus net zo “gezond” als een eitje (ook B). En pintjes tellen ze niet mee. De ‘Nutri-score’ die minister Maggie De Block (Open VLD) met een grote campagne officieel heeft gelanceerd, maakt rare sprongen. Is het dan wel nuttig? “Ja, want het doet u gezondere producten kopen”, zeggen experts. [naar artikel]
De firma Viangro N.V. roept het product ‘Linguine Zalm-Spinazie’ terug omdat er mogelijk stukjes glas in het product zitten. De linguine werd enkel verdeeld in de supermarktketen Lidl, meldt het federaal voedselagentschap FAVV woensdagavond. [naar artikel]
Diepvriesfrieten scoren een A, gerookte zalm maar een D. Cola Light haalt een B en is dus net zo “gezond” als een eitje (ook B). En pintjes tellen ze niet mee. De ‘Nutri-score’ die minister Maggie De Block (Open VLD) met een grote campagne officieel heeft gelanceerd, maakt rare sprongen. Is het dan wel nuttig? “Ja, want het doet u gezondere producten kopen”, zeggen experts. [naar artikel]
In de strijd tegen voedselverspilling werkt Lidl momenteel aan een nieuw initiatief. Nog dit jaar wil de supermarktketen producten die nog diezelfde dag geconsumeerd moeten worden, verkopen aan een halve of 1 euro. [naar artikel]
Lidl verlaagt de laadsnelheid van de gratis laadpalen op haar parkings. Op die manier wil de supermarktketen zogezegde ‘stroomdieven’ ontmoedigen: mensen die geen inkopen deden, maar toch hun elektrische wagen oplaadden. Gratis laden – wat ook bij enkele andere winkels kan – wordt steeds meer in vraag gesteld. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.