Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]
Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In periodes van pijnlijke menstruatie wordt al eens de toevlucht gezocht tot een warm dekentje en als het even kan ook een lekker stukje chocolade. Dat helpt wel even als troost, maar de pijn wegnemen doet het niet. Tot een Zwitserse chocolatier naar eigen zeggen een oplossing daarvoor bedacht: chocolade die volgens hem ook de pijn bestrijdt. [naar artikel]
Goed nieuws voor ‘The Rolling Stones’-fans van die al eens graag een stukje chocolade eten. De Britse rockgroep brengt maandag z'n eigen chocoladelijn op de markt. Het gaat om 2 soorten repen: melkchocolade en pure chocolade met kersen. [naar artikel]
Chocolade is een begeerd tussendoortje, maar ook slecht voor de lijn. Toch heeft een reep chocolade ook goede bijwerkingen, en dan vooral voor zwangere vrouwen. Uit een Fins onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens de zwangerschap dagelijks chocolade eten, beduidend blijere baby’s krijgen dan mama’s die dat niet doen. Aan de universiteit van Helsinki polsten onderzoekers bij […] Het bericht Goed nieuws voor zwangere vrouwen: chocolade maakt je baby blij verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Nieuw onderzoek aan de VUB toont aan dat het actieve bestanddeel van chocolade, zogenaamde cacao-flavonolen (CF), oxidatieve stress verlaagt die tijdens fysieke inspanning optreedt. Een lage hoeveelheid oxidatieve stress stimuleert de conditieopbouw, maar extreem zware inspanning leidt tot een hoeveelheid oxidatieve stress die schadelijk is voor het lichaam. Bij oxidatieve stress wordt een teveel aan reactieve zuurstofverbindingen gevormd, en die beschadigen cellen in ons lichaam. [naar artikel]
Ieder koekje of stukje taart dat we naar binnenspelen, heeft een lange, beredeneerde weg afgelegd. Want als we dat stukje chocolade nu eten, [naar artikel]
Schepen van verkeersveiligheid en mobiliteit Brigitte Quick (CD&V) werd maandagavond verrast door een veiligheidsspeldje in een stukje pure chocolade met pecannoten en veenbessen van Côte d’Or. [naar artikel]
Chocolade is een begeerd tussendoortje en wordt vaak bestempeld als ongezond. Toch moet je die chocoladereep niet te ver in de kast stoppen, want uit onderzoek blijkt dat het helpt tegen stress. Maar pas op, enkel pure chocolade heeft een positieve impact op je lichaam. Onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Centre stellen dat […] Het bericht Chocolade is hét wondermiddel tegen stress verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een glas roséwijn en een stukje chocolade, een combinatie die er bij heel wat dames (en ook heren) wel ingaat. Het stond dan ook in de sterren [naar artikel]
Eén van de zoontjes van acteur Chris Hemsworth en zijn vrouw Elsa Pataky heeft duidelijk veel krachten over voor een stukje chocolade. Hij klom op... [naar artikel]
Nieuw onderzoek aan de VUB heeft aangetoond aan dat het actieve bestanddeel van chocolade, zogenaamde cacao-flavonolen (CF), oxidatieve stress... [naar artikel]
Een glas rode wijn met een stukje chocolade erbij, dat kan al eens smaken. Dus waarom zouden de twee niet ook echt bij elkaar passen, in één drankje? Warme chocolademelk met rode wijn als geheim ingrediënt, het bestaat echt en is ideaal om van te genieten nu de temperaturen flink beginnen zakken. [naar artikel]
Chocolade, voor velen een gegeerd goedje waar ze maar moeilijk van af kunnen blijven. Ja, het bevat veel calorieën, verzadigde vetten en suikers, maar het is zo lekker, en bovendien ook nog eens gezond. Nieuw onderzoek aan de VUB zet die stelling nog wat meer kracht bij. [naar artikel]
Sommige vrouwen hebben weinig last van hun maandstonden, maar anderen krijgen elke maand te kampen met heel wat ongemak. Een stukje chocolade [naar artikel]
Een winkelier die een klant een stukje zwarte chocolade aanbiedt, daar is niets mis mee. Uit doctoraatsonderzoek van de Vrije Universiteit Brussel... [naar artikel]
Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]
Met eerst Valentijnsdag en daarna Pasen gaan we een periode in waar veel chocolade wordt gegeven en gegeten. Tijd dus om eens te kijken welke wijn je het best drinkt bij welke chocolade. Laten we beginnen met een paar algemene beschouwingen alvorens witte-, zwarte- en melkchocolade onder de loep te nemen. Om te beginnen: zachte […] [naar artikel]
Van antioxidanten in chocolade is bekend dat ze de bloeddruk verlagen. Dat betekent wel niet dat je extra veel chocolade moet eten. [naar artikel]
Het is vandaag Wereldchocoladedag. Dat lijkt een beetje een gekke datum, want chocolade en zomer gaan voor veel mensen niet goed samen. Frédéric Blondeel uit Koksijde is het daar niet mee eens. Hij heeft een bekende chocoladezaak in het Brusselse Koekelberg. "In de zomer eten wij waarschijnlijk nog meer chocolade dan anders", zegt hij. "Je kan chocolade trouwens perfect in de koelkast bewaren." [naar artikel]
Je kent het vast wel: je eet een reep chocolade en de volgende dag staat er een grote puist op je voorhoofd. Acne komt voor op alle leeftijden, maar kan je het vermijden door chocolade links te laten liggen? Dermatologen roepen het al jaren: vermijd chocolade voor een mooie huid. Vettig voedsel en chocolade zouden […] Het bericht Krijg je van chocolade écht puistjes? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Met deze warme temperaturen zien chocolatiers hun verkoop dalen. Wie toch een stukje chocolade eet, bewaart de heerlijkheid best op een droge koele plek en niet in de koelkast. [naar artikel]
Veel mensen kampen met stress, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben. Wanneer die stress maar blijft aanhouden, spreken we van ‘allostatische stress’ en die kan meerdere uiteenlopende, fysieke klachten veroorzaken. Dokter Anne-Marie Frisque legt uit hoeveel stress te veel stress is én wat je kan doen om jezelf en je lichaam tot rust te brengen. “Heel wat ziektes ontstaan én verergeren door allostatische stress.” [naar artikel]
Veel mensen kampen met stress, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben. Wanneer die stress maar blijft aanhouden, spreken we van ‘allostatische stress’ en die kan meerdere uiteenlopende, fysieke klachten veroorzaken. Dokter Anne-Marie Frisque legt uit hoeveel stress te veel stress is én wat je kan doen om jezelf en je lichaam tot rust te brengen. “Heel wat ziektes ontstaan én verergeren door allostatische stress.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.