Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Mysterie van de dag: waarom worden we zo blij van zwarte chocolade?

05/07/2018 - 15:30
"Waarom zien we na het eten van zwarte chocolade het leven door een roze bril? Dat gelukzalig gevoel kan perfect chemisch verklaard worden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Mysterie van de dag: waarom worden zwarte katten het minst graag gezien? (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Maak jij je zorgen als je een zwarte kat ziet lopen? Is het dankzij dat bijgeloof dat je minder snel geneigd bent een zwarte kat te adopteren in [naar artikel]


2. ‘Waarom word ik blij van zwarte chocolade’ en andere grappige vragen beantwoord (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Hoeveel weegt een wolk? Krijg je popcorn als de bliksem inslaat op maïs? En waarom wordt soep koud als je blaast? Het boek ‘Ik heb een vraag’ geeft... [naar artikel]


3. De industrie achter de zwarte chocolade: hoe heilzaam is het echt? (09/04/2020 - Knack)

De verkoop van chocolade zit in de lift, in tegenstelling tot de verkoop van ander snoepgoed. Dat is een gevolg van de perceptie dat vooral zwarte chocolade net iets meer is dan gewone snoep. Helaas klopt dat niet. [naar artikel]


4. Waarom je best mag genieten van een chocolade paasei (14/04/2017 - Knack)

Sinds mensenheugenis heeft chocolade een bijzondere status. Maar is het eetbare zwarte goud ook goed voor de gezondheid? [naar artikel]


5. Waarom het goed is om diabetes en hart- en vaatziekten tegen te gaan als jij van nature uit graag zwarte koffie en pure chocolade lust (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hou jij van zwarte koffie en van zo puur mogelijke chocolade? Dat heeft volgens een Amerikaanse studie niets te maken met smaak, wél met je genen. “En als je dit koffie-gen hebt, kan dit je gezondheid een serieuze boost kan geven”, aldus de onderzoekers. Maar om wat voor soort boost gaat het dan precies? Onderzoekster Marilyn Cornelis legt uit. [naar artikel]


6. Om te onthouden:zwarte chocolade verbetert het geheugen (27/04/2018 - Het Nieuwsblad)

Dat het ons gelukkig maakt, dat wisten we al, maar een nieuwe studie heeft uitgewezen dat chocolade ook wonderen voor onze gezondheid doet. Onderzoekers van de Loma Linda University in Californië hebben ontdekt dat vooral zwarte chocolade met een ­cacaopercen­tage van meer dan 70 procent positieve effecten heeft: het laat ons stressniveau dalen, verhoogt onze resistentie en verbetert onze geheugencapaciteit. [naar artikel]


7. Mysterie van de dag: waarom knipperen baby's amper met hun ogen? (02/07/2019 - Knack)

Waarom volwassenen met hun ogen knipperen is nog altijd een klein beetje een mysterie, maar waarom baby's dat veel minder doen, is een nog groter mysterie. Je krijgt vandaag twee mysteries voor de prijs van één. [naar artikel]


8. Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen (29/08/2018 - Metro)

Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


9. Goed nieuws voor zwangere vrouwen: chocolade maakt je baby blij (21/08/2018 - Metro)

Chocolade is een begeerd tussendoortje, maar ook slecht voor de lijn. Toch heeft een reep chocolade ook goede bijwerkingen, en dan vooral voor zwangere vrouwen. Uit een Fins onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens de zwangerschap dagelijks chocolade eten, beduidend blijere baby’s krijgen dan mama’s die dat niet doen.  Aan de universiteit van Helsinki polsten onderzoekers bij […] Het bericht Goed nieuws voor zwangere vrouwen: chocolade maakt je baby blij verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


10. Heerlijk: er bestaat nu ook roze chocolade (05/09/2017 - Metro)

Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai. De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die […] [naar artikel]


11. 'Ons onderzoek draagt bij aan de maatschappij' (10/04/2019 - De Morgen)

Hoe komt het dat we bij elk dipje meteen naar een reep Côte d'Or grijpen? En waarom worden we rustiger van een hap pure chocolade dan van frambozenpralines? Het Cacaolab van de UGent ontrafelt voor het eerst de wetenschap achter het zwarte goud. [naar artikel]


12. Mysterie van de dag: waarom kon een kip 18 maanden zonder kop rondlopen? (16/07/2020 - Knack)

Waarom kippen na het verliezen van hun hoofd nog enkele seconden kunnen rondrennen, is al lang geen mysterie meer. Maar waarom hield de mannelijke kip 'Miracle Mike' dat 18 maanden vol? [naar artikel]


13. Kinrooise bakker maakt roze chocolade (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Een Kinrooise chocolatier experimenteert met roze chocolade. Het is eens iets anders dat witte of zwarte chocolade. De Kinrooise Chocolatier Bart Van Audenhove omschrijft de smaak als zoet, maar ook een beetje zuur. [naar artikel]


14. Waarom eten we zoveel snoepgoed en chocolade met Sinterklaas? (28/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie Sinterklaas zegt, denkt meteen aan kruidnoten, speculaas, chocolade en marsepein. Je kan niet naast het gigantische snoepaanbod in de supermarkten kijken. Maar waarom brengt de sint onze kinderen zoveel snoepgoed? Voedselhistoricus Peter Scholliers legt uit. “Vroeger waren chocolade en snoepgoed enorm duur.” [naar artikel]


15. Donkere chocolade maakt klant gelukkiger (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een winkelier die een klant een stukje zwarte chocolade aanbiedt, daar is niets mis mee. Uit doctoraatsonderzoek van de Vrije Universiteit Brussel... [naar artikel]


16. Mysterie van dolende ‘zwarte dwerggeit’ opgelost: uitgeputte dier opgevangen in zorgboerderij (07/12/2020 - Het Nieuwsblad)

Het mysterie van de dolende ‘zwarte dwerggeit’ die sinds eind september in akkers en tuinen rond de begraafplaats in Wemmel vertoefde, is opgelost. Zondagvoormiddag heeft de politiezone AMOW met steun van de vzw Ark van Pollare het dier, dat uitgeput was, kunnen meenemen om te herstellen. [naar artikel]


17. Mysterie rond oorsprong van de Zwarte Dood is opgelost, zeggen onderzoekers (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Onderzoekers menen het bijna 700 jaar oude mysterie te hebben opgelost van de oorsprong van de Zwarte Dood, de dodelijkste pandemie in de geschiedenis. Een internationaal team legt verbanden tussen een piek in sterfgevallen op begraafplaatsen in Kirgizië in de jaren 1300 en het begin van pestpandemie. [naar artikel]


18. Welke wijnen moet je drinken bij welke chocolade? (23/01/2022 - Express)

Met eerst Valentijnsdag en daarna Pasen gaan we een periode in waar veel chocolade wordt gegeven en gegeten. Tijd dus om eens te kijken welke wijn je het best drinkt bij welke chocolade. Laten we beginnen met een paar algemene beschouwingen alvorens witte-, zwarte- en melkchocolade onder de loep te nemen. Om te beginnen: zachte […] [naar artikel]


19. Niemand begrijpt aanslag op 113 eiken in De Liereman ... behalve protestgroep ‘De Zwarte Specht’ (27/05/2020 - Gazet van Antwerpen)

Waarom ging iemand 113 eiken in natuurgebied De Liereman met een kettingzaag te lijf? Het lijkt een mysterie: niemand begrijpt waarom je het oudste natuurgebied van Vlaanderen zo hard zou willen treffen. Behalve misschien de leden van ‘De Zwarte Specht’, een protestgroep die al acht jaar vecht tegen de hertekening van datzelfde natuurgebied. “Dit toont hoe diep de frustraties hier nog altijd zitten.” [naar artikel]


20. Mysterie van de dag: waarom zijn bloemen de meest dominante planten op aarde? (15/07/2019 - Knack)

Charles Darwin noemde het 'het afschuwelijke mysterie': hoe ontstond de bloem en hoe slaagde ze erin om de dominante plant op aarde te worden? [naar artikel]


21. Niemand begrijpt waarom een vandaal 113 eiken te lijf ging, behalve ‘De Zwarte Specht’: “Dit toont hoe diep de frustraties zitten” (27/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Waarom ging iemand 113 eiken in natuurgebied De Liereman met een kettingzaag te lijf? Het lijkt een mysterie: niemand begrijpt waarom je het oudste natuurgebied van Vlaanderen zo hard zou willen treffen. Behalve misschien de leden van ‘De Zwarte Specht’, een protestgroep die al acht jaar vecht tegen de hertekening van datzelfde natuurgebied. “Dit toont hoe diep de frustraties hier nog altijd zitten.” [naar artikel]


22. Wereldwinkel schrapt chocolade Zwarte Piet (07/11/2020 - Het Nieuwsblad)

Zwarte Piet komt dit jaar niet bij Oxfam. De Wereldwinkels halen het controversiële hulpje van Sinterklaas uit het assortiment van chocoladefiguren. “We ijveren voor een duurzame, rechtvaardige en inclusieve maatschappij en dat trekken we door in ons assortiment”, motiveert Oxfam de keuze. Chocolade sintfiguren zijn er wel/ in bruine melkchocolade en in één geval ook met witte baard. Wie Sinterklaasfiguren bij de wereldwinkel koopt, kan er van op aan dat die zonder kinderarbeid gemaakt zijn, klinkt het ook nog. [naar artikel]


23. Waarom je chocolade nooit in de koelkast mag bewaren (26/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Het is een vraag die vaak opduikt op blogs of in keukens. Mag die doos chocolade in de koelkast of niet? Een chocoladekenner uit Nieuw-Zeeland is formeel. "Neen. Zelfs al is het buiten dertig graden, dan nog stop je chocolade nooit in de koelkast." [naar artikel]


24. Mysterie van de dag: waarom worden we geel bij geelzucht? (01/08/2019 - Knack)

Er zijn heel wat redenen waarom de mens geel kan worden. Het eten van wortelen is er één van, maar dat is nog onschuldig. [naar artikel]


25. Mysterie van de dag: waarom worden vrouwen ouder dan mannen? (30/06/2020 - Knack)

Waarom komt het 'zwakke' geslacht er haast altijd en overal sterker uit? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!