De Nederlandse tv-kok Julius Jaspers weet dat veel mensen barbecueën eng, een gedoe of tijdrovend vinden. Nu er perfect barbecueweer op komst is,... [naar artikel]
De jonge topkok Nathan Van Echelpoel (27) deed de voorbije jaren ervaring op in tal van klasserestaurants. Dinsdag opent hij een eigen zaak in de Lange Koepoortstraat. [naar artikel]
Met een titel ‘wereldkampioen desserts bereiden’ op zak kom je een eind ver, in het geval van Antwerpse sterrenchef Roger van Damme is dat onder meer tot in Thailand. De meesterkok heeft er zijn hart verloren én doet er heel wat inspiratie op. Wij volgden Roger tot in het Verre Oosten: lees het hele verhaal dit weekend in onze weekendbijlage CittA of hier online. [naar artikel]
Het nieuwe boek van topchef Sergio Herman is niet uitgegeven bij Minestrone, de uitgeverij waarvan hij zelf aandeelhouder is. Dat overspel was de inzet van een juridisch gevecht met zijn vennoot, dat Herman won. Die vennoot, Tony Le Duc, doet zijn verhaal nu in een open brief. [naar artikel]
Het nieuwe boek van Kobe Desramaults is geen kookboek geworden. Het lijvige werk focust op de laatste, turbulente jaren van zijn carrière: van zijn afscheid van In de Wulf in het landelijke Dranouter tot de start van Chambre Séparée in Gent. De topkok laat voor een keer niet alleen in zijn keuken, maar ook in zijn rusteloze, vaak duistere hoofd kijken. Met foto’s van De Morgen-fotografen Stefaan Temmerman en Piet De Kersgieter. [naar artikel]
Een tiental restaurants in Londen, driehonderd mensen in dienst, een vrouw en kinderen. En toch besloot de Brit Russell Norman om veertien maanden in Venetië te gaan wonen. Hij wilde ontdekken hoe er achter de gevels van de Dogenstad gekookt wordt. "Mijn dure messenset had ik er niet nodig." [naar artikel]
We zijn wat we eten, dus wat we eten moet veilig zijn en van hoge kwaliteit, vindt Heinz Beck. Zijn restaurant La Pergola heeft drie sterren van... [naar artikel]
Lekker eten maken is volgens chef-kok Sergio Herman niet zo moeilijk, als je maar weet hoe je je gerechten smaak geeft. In zijn nieuwe boek laat... [naar artikel]
Ploft u ’s avonds soms ook in uw zetel, murw na een dag hard labeur? Bedenk dan dat er nog mensen zijn die veel hooi op hun vork nemen. Of te veel hooi. De bekende Hasseltse kok Giovani Oosters runt liefst drie horecazaken en broedt op een vierde. Tegelijk sport de vader van drie als een bezetene om de wereldtop in het obstacle runte bereiken. Zijn wens voor 2019? Scoren op het EK en WK. “Sporten geeft me zo veel energie. Toen ik het een paar jaar niet kon doen, ging het niet zo goed met mij. Ik gaf mijn Michelinster terug, ging opnieuw sporten en leven. Nu is mijn leven weer in balans.” [naar artikel]
Iederéén heeft het druk tegenwoordig, maar sommigen lijken toch meer uren in een dag te hebben dan anderen. Ze combineren een drukke job met een gezin, hobby’s en een sociaal leven. En ze krijgen dat (meestal) ook nog eens perfect voor elkaar. Hoe dóén ze het? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.