Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Topkok geeft tips om verspilling tegen te gaan

08/07/2018 - 13:25
"We zijn wat we eten, dus wat we eten moet veilig zijn en van hoge kwaliteit, vindt Heinz Beck. Zijn restaurant La Pergola heeft drie sterren van..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Topkok geeft tips om verspilling tegen te gaan (08/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

We zijn wat we eten, dus wat we eten moet veilig zijn en van hoge kwaliteit, vindt Heinz Beck. Zijn restaurant La Pergola heeft drie sterren van... [naar artikel]


2. Internationale dag tegen voedselverspilling en afval: 5 tips om verspilling tegen te gaan  (29/09/2023 - VRT NWS)

De Belg verspilt jaarlijks gemiddeld 345 kilogram voedsel. We zijn daarmee de op één na grootste verspiller van Europa, volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. De internationale dag tegen voedselverspilling en afval is een ideaal moment om te herbekijken hoe we omgaan met ons voedsel. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) geeft 5 nuttige tips. [naar artikel]


3. Met deze tips helpt project Gentse gezinnen om koelkast beter in te richten en zo verspilling tegen te gaan (06/10/2021 - VRT NWS)

De stad Gent heeft samen met organisatie FoodWIN het project "In uwe frigo" gelanceerd om gezinnen beter te leren omgaan met het eten in de koelkast. Uit onderzoek van de Vlaamse Overheid blijkt dat ongeveer de helft van wat in de koelkast zit per jaar wordt weggegooid. Met het project leren mensen, en hun poetshulpen, hoe ze voedsel beter kunnen schikken in de koelkast zodat het langer bewaard kan blijven. [naar artikel]


4. Gedaan met verspilling: met deze tips gooi je nooit meer goed voedsel weg (16/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het wereldvoedseldag, hoog tijd om eens stil te staan bij onze eigen gewoontes in de keuken. Erg fraai zijn die helaas niet, want... [naar artikel]


5. Jonge topkok opent nieuw restaurant in Antwerpen (31/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

De jonge topkok Nathan Van Echelpoel (27) deed de voorbije jaren ervaring op in tal van klasserestaurants. Dinsdag opent hij een eigen zaak in de Lange Koepoortstraat. [naar artikel]


6. Topkok Roger van Damme is hot in Bangkok (19/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Met een titel ‘wereldkampioen desserts bereiden’ op zak kom je een eind ver, in het geval van Antwerpse sterrenchef Roger van Damme is dat onder meer tot in Thailand. De meesterkok heeft er zijn hart verloren én doet er heel wat inspiratie op. Wij volgden Roger tot in het Verre Oosten: lees het hele verhaal dit weekend in onze weekendbijlage CittA of hier online. [naar artikel]


7. Uitgever schrijft open brief naar topkok: "Sergio, je duwt me in de shit" (26/10/2017 - De Morgen)

Het nieuwe boek van topchef Sergio Herman is niet uitgegeven bij Minestrone, de uitgeverij waarvan hij zelf aandeelhouder is. Dat overspel was de inzet van een juridisch gevecht met zijn vennoot, dat Herman won. Die vennoot, Tony Le Duc, doet zijn verhaal nu in een open brief. [naar artikel]


8. Het rusteloze hoofd van topkok Kobe Desramaults (05/12/2017 - De Morgen)

Het nieuwe boek van Kobe Desramaults is geen kookboek geworden. Het lijvige werk focust op de laatste, turbulente jaren van zijn carrière: van zijn afscheid van In de Wulf in het landelijke Dranouter tot de start van Chambre Séparée in Gent. De topkok laat voor een keer niet alleen in zijn keuken, maar ook in zijn rusteloze, vaak duistere hoofd kijken. Met foto’s van De Morgen-fotografen Stefaan Temmerman en Piet De Kersgieter. [naar artikel]


9. Britse topkok Russell Norman trok 14 maanden naar Venetië: "Misschien de laatste kans om dit te documenteren" (31/03/2018 - De Morgen)

Een tiental restaurants in Londen, driehonderd mensen in dienst, een vrouw en kinderen. En toch besloot de Brit Russell Norman om veertien maanden in Venetië te gaan wonen. Hij wilde ontdekken hoe er achter de gevels van de Dogenstad gekookt wordt. "Mijn dure messenset had ik er niet nodig."  [naar artikel]


10. Topkok legt het nog één keer uit: op deze tien dingen moet je letten als je gaat barbecuën (04/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Nederlandse tv-kok Julius Jaspers weet dat veel mensen barbecueën eng, een gedoe of tijdrovend vinden. Nu er perfect barbecueweer op komst is,... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!