Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Vlaming kookt geen klassiekers meer: nog amper één dag op de vier typisch lokaal gerecht op het menu

14/09/2018 - 14:38
"Twee keer per jaar konijn met pruimen, amper nog vol-au-vent, laat staan fricandeau met krieken. We koken de Vlaamse klassiekers niet meer, blijkt uit een onderzoek van de VLAM. “We denken dat het te moeilijk is of te ongezond. Maar niets is minder waar”, zegt Annemie Morris, verantwoordelijke van het kookboek van de Boerinnenbond (KVLV)."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jeroen Meus kookt drie typisch Belgische gerechten én geeft een handige tip om de bakwijze van steak te controleren (09/11/2023 - Het Belang van Limburg)

O dierbaar België, o heilig land der waterzooi, steak-friet en geroosterde prei. Drie klassiekers waarmee het makkelijk scoren is bij vrienden en familie. [naar artikel]


2. Vlaming op de loop voor Indiase gerecht na ramp met 23 doden (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vlaming Peter Van Geit (46) leeft al enkele weken ondergedoken om het Indiase gerecht te ontlopen. De man wordt gezocht als organisator van een... [naar artikel]


3. De nationale feestdag vieren we met 5 Belgische klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees” (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Van de Poele bedacht voor vijf klassiekers een versie met een twist om duimen en vingers bij af te likken. Ideaal om vandaag op het menu te zetten voor de nationale feestdag van België. [naar artikel]


4. Koko Kookt verrast met exotische cinemadiners: “Vraag me niet om een recept te volgen, dat lukt me niet” (05/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Jessica Lutumba (26), of Koko Kookt, verwent de smaakpapillen van cinemabezoekers in De Kern. Als gastchef van Cinema De Kern host ze vier cinemadiners en daarvoor laat ze zich inspireren door de programmatie. Tijdens het eerste diner op 11 oktober, voor de vertoning van de Japanse film Drive my car, kunnen gasten smullen van een Japans geïnspireerd menu. Wij brachten de jonge chef een bezoekje en mochten voorproeven. [naar artikel]


5. Fish-and-chips day: zo maak je de lekkerste versie volgens vorige chef-kok van Queen Elizabeth (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het Fish-and-chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chef-kok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]


6. Nieuwe app van ‘Dagelijkse kost’ bewijst: de Vlaming kookt het liefst spaghetti (27/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Spaghetti bolognaise, balletjes in tomatensaus en stoofvlees friet: de meest aangeklikte recepten in de nieuwe app van ‘Dagelijkse kost’ verraden onze voorliefde voor klassiekers. [naar artikel]


7. WK voor foodies: croque Belgique met homemade ketchup (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

In WK-tijden zijn we vervuld van vaderlandsliefde en die vieren we met een typisch Belgisch gerecht. En typisch Belgisch is: iets simpels tot een... [naar artikel]


8. Broeders van de Gezoden Worst bereiden typisch Antwerps gerecht (02/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Ruben Deproost (20) is het nieuwste lid van het Broederschap van de Gezoden Worst. Het broederschap heeft tot doel een vergeten bereiding opnieuw in de belangstelling te plaatsen. De broeders verzamelden tot vorig jaar bij slager Jan Kerschots om dit typisch Antwerps gerecht in de belangstelling te brengen. [naar artikel]


9. WK voor foodies: deze croque Belgique met homemade ketchup is een lunch for champions (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

In WK-tijden zijn we vervuld van vaderlandsliefde en die vieren we met een typisch Belgisch gerecht. En typisch Belgisch is: iets simpels tot een... [naar artikel]


10. World Fish and Chips day: zo maak je de lekkerste fish and chips volgens de ex-chefkok van Queen Elizabeth (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het World Fish and Chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chefkok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]


11. World Fish and Chips day: zo maak je de lekkerste fish-and-chips volgens de ex-chef-kok van Queen Elizabeth (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het World Fish and Chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chef-kok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]


12. Krantencommentaren: "Kiezers stemden meer dan ooit lokaal" (15/10/2018 - De Morgen)

Alle Vlaamse kranten hebben hun conclusies getrokken over de stembusgang van zondag. De consensus is dat de Vlaming vooral lokaal gestemd heeft. [naar artikel]


13. Mosselen, asperges of vol-au-vent? Zo eet de Vlaming, en het is niet zo klassiek (14/09/2018 - Het Nieuwsblad)

Twee keer per jaar konijn met pruimen, amper nog vol-au-vent, laat staan fricandon met krieken. We koken de Vlaamse klassiekers niet meer, zo blijkt uit een onderzoek van de VLAM. “We denken dat het te moeilijk is, of te ongezond. Maar niets is minder waar”, zegt Annemie Morris, verantwoordelijke van het kookboek van de Boerinnenbond (KVLV). [naar artikel]


14. From farm to fork: wat mogen we nog eten? (29/10/2021 - De Standaard)

Gezond, lokaal, vegetarisch, betaalbaar, duurzaam … Modewoorden? Of is het de voedingsindustrie ernst om ons menu klimaatneutraal te maken? Bekijk het volledige debat met vier topfiguren uit de voedingssector. [naar artikel]


15. In Limburg hele zachte temperaturen van meer dan 19 graden, in West-Vlaanderen "slechts" 9 graden: "Typisch herfstfenomeen" (12/11/2022 - VRT NWS)

"Lokaal tot 17 graden": het weerbericht voor vandaag klonk veelbelovend. Terwijl het in Ukkel effectief genieten is van zachte temperaturen van meer dan 17 graden, toont de thermometer in Beitem, West-Vlaanderen, maar 9 graden. "Een typisch herfstfenomeen", legt weerman Frank Deboosere uit. [naar artikel]


16. WK voor foodies: mosseltjes met crunchy twist (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

In WK-tijden zijn we vervuld van vaderlandsliefde en die vieren we met een typisch Belgische gerecht. Geen Belg die 's zomers niet van een potje... [naar artikel]


17. Waarom geen aardappelen en brood? Moet ik mijn maaltijden afwegen? Pascale Naessens beantwoordt al je vragen (deel 2) (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf 24 augustus tot en met 2 september kookt Pascale Naessens voor jou. Op onze vraag stelde zij een menu samen, van ontbijt tot avondmaal —... [naar artikel]


18. Onderzoek: versheid is belangrijkste argument voor lokaal kopen (10/06/2017 - Knack)

Steeds meer mensen hebben oren naar het motto 'koop lokaal', maar waarom juist? Om die vraag te beantwoorden, deden studenten aan de Katholieke Universiteit van Leuven onderzoek naar de beweegredenen van de Vlaming. Een reden bleek doorslaggevend: versheid. [naar artikel]


19. In 10 dagen puur en lichter met Pascale Naessens: “Al na enkele dagen voel je je energieker” (24/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wat we vandaag weer moeten klaarmaken? Geen nood: de volgende tien dagen kookt Pascale Naessens voor u. Op onze vraag stelde zij een menu samen,... [naar artikel]


20. Het nieuwe VIER ruikt naar het oude VTM (05/04/2019 - De Morgen)

Piet Huysentruyt kookt vanaf volgend jaar voor VIER en VIJF. Na Evy Gruyaert is hij de tweede grote naam die de nieuwe zender op enkele dagen binnenhaalt. Meteen maakt VIER duidelijk dat het meer entertainment en minder Woestijnvis wordt. [naar artikel]


21. Mark Zuckerberg geniet voor zitting Europese Commissie van Vlaamse klassiekers (17/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Mark Zuckerberg is in Brussel om er een zitting bij te wonen van de Europese Commissie, maar de Facebook-oprichter werd ook gespot in de Taverne du Passage. Stonden op het menu in de bekende Brusselse brasserie: Vlaamse klassiekers. [naar artikel]


22. WK voor foodies: deze mosseltjes met een crunchy twist zijn de perfect wedstrijdsnack (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

In WK-tijden zijn we vervuld van vaderlandsliefde en die vieren we met een typisch Belgische gerecht. Geen Belg die 's zomers niet van een potje... [naar artikel]


23. Marga (25) verloor 13 kilo in amper 100 dagen: “Vier dingen uit mijn menu geschrapt” (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Enkele kilo’s verliezen in amper 100 dagen? Voor de Filipijnse Marga Banaga (25) was het een missie geworden. Ze liet alcohol, snoep, vlees en kaas achterwege en trok naar de sportschool. Resultaat? Een verlies van maar liefst dertien kilo. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!