Na vier seizoen krijgt VRT-kok Jeroen Meus een nieuwe keuken. Vanaf 4 september is die te zien in het nieuwe seizoen van ‘Dagelijkse Kost’. [naar artikel]
Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]
Thuiskoks die graag aan de slag gaan met recepten van Jeroen Meus uit ‘Dagelijkse kost’ kunnen vanaf nu terecht op een nieuwe app. [naar artikel]
Het is de Week van de Belgische muziek en dat viert ‘Dagelijkse Kost’, het kookprogramma van Jeroen Meus op Eén, met optredens van muzikale gasten. Donderdag was zo Willy Sommers te gast. Hij bracht er zijn nieuwe single, ‘18 jaar’. [naar artikel]
Elke dag tovert Jeroen Meus in "Dagelijkse kost" een nieuw gerecht op tafel. Vanavond doet hij dat voor de 2.000e keer. Het wordt een feestaflevering met balletjes met krieken en verse boter. De afgelopen 9 jaar werden alle recepten uit "Dagelijkse kost" verzameld op de website van Eén. De populairste gerechten zijn daar stoofvlees met friet, lasagne, spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara en scampi's diabolique. "Ongelofelijk", zegt Meus, die gepassioneerd over zijn recepten vertelt. [naar artikel]
Wat schaft de pot vandaag? Daarbij helpt Jeroen Meus niet alleen op televisie, maar voortaan ook via een app van z’n programma ‘Dagelijkse kost’. Daar kan je recepten swipen, een lijst van favoriete gerechten samenstellen en zo je eigen persoonlijke smaakprofiel creëren. Op die manier kan je ook een weekmenu samenstellen. [naar artikel]
De fans van ‘Dagelijkse Kost’, het kookprogramma van Jeroen Meus, kennen vermoedelijk ook ‘Katrientje, oftewel Kathryn Cops, de mysterieuze vrouw waar de tv-kok vaak tegen praatte. In ‘Goeiemorgen morgen!’, vertelt hij nu dat zij er na zeven jaar de brui aan heeft gegeven. [naar artikel]
Na vier seizoenen koken, bakken, grillen, flamberen, kneden en proeven vonden de makers van ‘Dagelijkse kost’ het stilaan tijd om de bekendste... [naar artikel]
Vanaf 4 september staat tv-kok Jeroen Meus (45) weer trouw in zijn potten en pannen te roeren in de keuken van ‘Dagelijkse kost’. Al zal deze er in het nieuwe seizoen wél helemaal anders uitzien. [naar artikel]
Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]
‘t Wordt ‘hert’. Maar wel mals en zacht. Vergeef ons het grapje, maar het schetst perfect de sfeer op de set waar Jeroen Meus zijn veertiende ‘Nationale Kerstmenu’ klaarstoomt voor ‘Dagelijkse kost’. Jolig achter zijn vuren, ernstig in een kamertje erboven. Wij waren erbij en spraken hem over het overlijden van z'n broer, zoon Georges en de toekomst van ‘Dagelijkse kost’. “Ik had graag wat meer kindjes gehad, maar daar besliste de natuur anders over.” [naar artikel]
‘t Wordt ‘hert’. Maar wel mals en zacht. Vergeef ons het grapje, maar het schetst perfect de sfeer op de set waar Jeroen Meus zijn veertiende ‘Nationale Kerstmenu’ klaarstoomt voor ‘Dagelijkse kost’. Jolig achter zijn vuren, ernstig in een kamertje erboven. Wij waren erbij en spraken hem over het overlijden van z'n broer, zoon Georges en de toekomst van ‘Dagelijkse kost’. “Ik had graag wat meer kindjes gehad, maar daar besliste de natuur anders over.” [naar artikel]
‘Blokken’ en ‘Dagelijkse kost’ zitten in een nieuw jasje. Niet alleen het decor werd voor het nieuwe tv-seizoen onder handen genomen, maar ook de begintune. “Ik heb de hele nacht moeten doorwerken”, verklapt David Poltrock, die het riedeltje van ‘Blokken’ bedacht. Hij en z’n collega’s vertellen in ‘De Morgen’ wat het geheim van een goede begintune is, hoe de industrie in elkaar zit en of dat goed verdient. “Vroeger zat ik begin september met een bang hartje in de zetel.” [naar artikel]
“There’s vomit on his sweater already, mom’s spaghetti.” Het bekende zinnetje uit de Eminem-hit ‘Lose Yourself' krijgt binnenkort een extra lekkere betekenis. De rapper opent een spaghettirestaurant in zijn geboorteplaats Detroit. De zaak zal de naam ‘Mom’s Spaghetti’ krijgen. [naar artikel]
Spectaculair beeld vandaag in de Schrijnmakersstraat in hartje Leuven. Voor het statige burgerhuis ‘In de Dry Coppen’ - de thuisbasis van Jeroen voor de opnames van Dagelijkse Kost – verscheen een stelling en een lift om zonnepanelen op het dak te hijsen. “De opnames van een kookprogramma vergen enorm veel elektriciteit. Dit is alvast een eerste stap om meer zelf opgewekte groene stroom te gebruiken”, klinkt het. Maar in een smal straatje als dit is dat lang geen evidentie. [naar artikel]
Tijdens de zomervakantie kookt Jeroen Meus niet in zijn vertrouwde ‘Dagelijkse Kost’-keuken, maar wel op de camping. Ook het Zilvermeer in Mol werd vereerd met een bezoekje en lekkere gerechten. [naar artikel]
De man van Dagelijkse Kost die achter het fornuis staat met de man van SOS Piet: dit najaar gaat het gebeuren. Op 10 november kookt Jeroen Meus (39) in het pop-uprestaurant van Piet Huysentruyt (54) in Kortrijk. [naar artikel]
Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]
Jeroen Meus gaat in Dagelijkse Kost op hoger niveau koken. Letterlijk alvast, want de bekende kok liet zijn nieuwe keuken enkele centimeters hoger bouwen. [naar artikel]
De zomer is in aantocht en dat betekent ook een nieuwe vakantieversie van 'Dagelijkse kost'. Na de succesvolle 'Dagelijkse zomerkost' van vorig... [naar artikel]
De man van ‘Dagelijkse Kost’ die achter het fornuis staat met de man van‘SOS Piet’: dit najaar gaat het gebeuren. Op 10 november kookt Jeroen Meus (39) in het ‘Likoké on Tour’-pop-uprestaurant van Piet Huysentruyt (54) in Kortrijk. [naar artikel]
Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]
Gezonder eten begint bij minder gezonde gewoontes opgeven. Onze huischef Sandra Bekkari stelt voor om die spaghetti op je bord te vervangen door [naar artikel]
Het Eén-programma ‘Dagelijkse Kost’ en de kinderzender VTM Kids Jr. hebben een boete gekregen van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Dat... [naar artikel]
Tijd om je kinderen culinair extra te verwennen in deze eerste schoolweken, met drie echte opkikkers. Zo worden ze later groot en sterk! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.