Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

POLL. Wetenschappers pleiten voor taks op rood vlees: ben jij voorstander?

07/11/2018 - 13:32
"Wetenschappers pleiten voor een belasting op rood vlees net zoals bij andere ongezonde producten zoals tabak en alcohol. Zo’n taks zou de..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wetenschappers pleiten voor taks op rood vlees (07/11/2018 - De Morgen)

Wetenschappers pleiten voor een taks op rood vlees net zoals bij andere ongezonde producten zoals tabak en alcohol. Zo’n belasting zou de gezondheidszorg in veel landen ten goede komen, blijkt uit internationaal onderzoek. [naar artikel]


2. Wetenschappers pleiten voor belasting op rood vlees (07/11/2018 - Knack)

Wetenschappers pleiten voor een taks op rood vlees, net zoals bij andere ongezonde producten zoals tabak en alcohol. Zo'n belasting zou de gezondheidszorg in veel landen ten goede komen, blijkt uit een internationaal onderzoek. [naar artikel]


3. Wetenschappers brengen waarheid als een koe: eet gerust rood vlees (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]


4. Minder rood vlees eten? Wetenschappers geloven nu dat dat advies al die tijd fout was (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]


5. Omstreden nieuw onderzoek: eet gerust rood vlees (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]


6. 'Rood vlees komt op zwarte lijst' (28/03/2019 - De Morgen)

Vandaag verschijnt een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wellicht wordt daarin geconcludeerd dat rood vlees kankerverwekkend is. Rood vlees zou zo terechtkomen op de zwarte lijst waarop ook alcohol, sigaretten en asbest prijken. [naar artikel]


7. “Per 100 gram rood vlees dat je per dag eet, stijgt het risico op darmkanker met 1 procent”: expert licht impact van (rood) vlees toe (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


8. Wit vlees heeft hetzelfde effect op je cholesterol als rood vlees (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Veel mensen verkiezen wit vlees boven rood omdat die eerste soort minder slecht zou zijn voor je cholesterol, waardoor je je risico op hart- en... [naar artikel]


9. “Rood vlees eten brengt meer schade aan het milieu dan aan je gezondheid”: wat doet rood en bewerkt vlees écht met ons lichaam? (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


10. Banken schieten taks op effectenrekening af (19/07/2017 - De Tijd)

16:50 Bankenfederatie Febelfin is geen voorstander van het idee van de regering-Michel om een taks op effectenrekeningen in te voeren. [naar artikel]


11. Wel of geen biefstuk: wetenschappers ruziën over risico’s voor de gezondheid (01/10/2019 - De Morgen)

Rood vlees eten levert nauwelijks gezondheidsrisico’s op, zegt een groep internationale wetenschappers in een nieuwe studie die internationaal ophef en verwarring veroorzaakt. Hoe zit het nou met dat risico? Vier vragen over de kwestie. [naar artikel]


12. Appetijt voor rood vlees en rijst geeft duw aan opwarming van de aarde (08/08/2019 - De Tijd)

22:02 In het VN-rapport over de impact van landbouw op de klimaatsverandering luidt de conclusie dat een aanpassing van het dieet kan helpen: meer groenten en minder rood vlees. [naar artikel]


13. Rood vlees eten verhoogt kans op diabetes (22/10/2023 - Knack)

Al vanaf twee porties rood vlees per week stijgt de kans op diabetes type 2, blijkt uit onderzoek bij tweehonderdduizend Amerikanen. De studie door de Universiteit van Harvard pleit voor nog maximaal één portie per week. Rood vlees ligt steeds meer onder vuur, en niet alleen door de grote impact op het milieu en het … The post Rood vlees eten verhoogt kans op diabetes appeared first on Knack. [naar artikel]


14. “Per 100 gram rood vlees dat je per dag eet, stijgt het risico op darmkanker met 1 procent”: expert licht toe welke elementen daar een rol in spelen (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


15. Risico's van rood vlees: waarom zijn de adviezen zo tegenstrijdig? (14/10/2019 - Knack)

Een controversiële studie proclameert dat we zoveel rood en bewerkt vlees mogen eten als we willen. De bewijzen dat een dergelijk voedingspatroon kankerverwekkend zou zijn, blijken 'te zwak'. De Stichting tegen Kanker blijft evenwel een te hoge vleesconsumptie afraden. Vanwaar die verwarring over vlees? [naar artikel]


16. Belg eet gemiddeld 224 gram vlees per dag, waarvan 158 gram rood vlees: hoe ongezond is dat echt? “Ook hoé je het bereidt, maakt verschil” (07/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond? [naar artikel]


17. België legt Europese taks op vliegtuigreizen op tafel (05/03/2019 - Knack)

De Belgische ministers van Leefmilieu pleiten voor een Europese taks voor de commerciële luchtvaartsector. [naar artikel]


18. Driemaal per week rood vlees eten verhoogt kans op vroege dood met 10% (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Drie keer per week rood vlees eten verhoogt het risico op vroegtijdige dood met 10 procent, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ruil je één portie rood... [naar artikel]


19. Antwerpse studentenrestaurants serveren binnenkort geen rood vlees meer (09/08/2023 - De Standaard)

De UAntwerpen gaat het aanbod vegetarische en vegan maaltijden fors opdrijven. Tegen 2030 moet 80  procent van de maaltijden vegetarisch zijn. Rood en bewerkt vlees verdwijnen van de kaart. [naar artikel]


20. POLL: Na Tournée Minérale: daar zijn de dagen zonder vlees weer (22/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Na een maand niet drinken, veertig dagen met zo veel mogelijk mensen zo weinig mogelijk vlees en vis eten. De opzet van Dagen Zonder Vlees of kortweg DZV is eenvoudig: probeer de hoogste score te halen op de teller. [naar artikel]


21. FACT CHECK. “Rood vlees verhoogt het risico op borstkanker” (24/09/2018 - Het Belang van Limburg)

FACT. Volgens een nieuwe studie hebben vrouwen die minder rood vlees en charcuterie eten, minder kans om borstkanker te krijgen. [naar artikel]


22. Wetenschappers pleiten voor een uniforme aanpak, maar moet Vlaanderen het Brusselse voorbeeld volgen? (24/10/2020 - Het Nieuwsblad)

De verschillende maatregelen in ons land roepen vragen op. Enkele wetenschappers pleiten voor een uniforme aanpak, maar de Vlaamse regering wil daar voorlopig niet van weten. “Dat Brussel en Wallonië verstrengen, is logisch als je hun cijfers ziet.” [naar artikel]


23. Tom (51) werd allergisch voor rood vlees en zuivel na tekenbeet, en ontdekte dat pas na 16 jaar (29/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Amerika waarschuwt dat er een allergie voor rood vlees en zuivel in opmars is, die je krijgt na een tekenbeet. En nee, dat is geen broodjeaapverhaal: Vlaming Tom (51) liep het zelfs op in de Ardennen. “Toen ik onlangs zondigde met kaasfondue, lag ik erna een hele dag ziek op de zetel.” [naar artikel]


24. Teek die levenslange allergie voor rood vlees kan veroorzaken, steekt de kop op in Amerika (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)

In Washington baart de opkomst van een bepaald soort teek zorgen. Eén beet van de teek kan een levenslange allergische reactie voor rood vlees veroorzaken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!