Binnen enkele weken kunnen we alweer een lekker glaasje Glühwein of een reeks ‘jeneverkes’ drinken op de kerstmarkt. En voor degenen die bij hun drankje liever geen vleessnack verorberen, is er goed nieuws. In Antwerpen kan je binnenkort namelijk vertoeven op een vegan kerstmarkt. Een primeur in ons land! Niet iedereen houdt van braadworsten en […] Het bericht Eerste vegan kerstmarkt strijkt neer in Antwerpen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De eerste 100 procent ‘vegan kerstmarkt’ in Heppen is volgens initiatiefnemer Eddy Knevels een groot succes. Met een tiental kraampjes verzamelden ze zondag in het buurthuis van Heppen. Alle producten waren diervriendelijk en plantaardig. Knevels benadrukt het belang van een kerstmarkt waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken zonder enig dierenleed te veroorzaken: “Een vegan kerstmarkt was absoluut noodzakelijk. Dat zien we aan de bezoekers die allemaal op zoek zijn naar vegan producten. We willen gewoon mensen bewust maken, bijvoorbeeld van de impact van de vleesindustrie op onze gezondheid, het milieu en de opwarming van de aarde”, aldus Eddy, zelf al 12 jaar overtuigd veganist. “Bovendien zijn die alternatieven intussen enorm uitgebreid en vaak erg lekker. Kijk maar naar de shoarmastand op basis van paddestoelen. Erg lekker. Terwijl je op de meeste kerstmarkten vooral veel dierlijke producten kunt eten en kopen. Van wanten van omgekeerd schaap tot braadworsten.” [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
De kerstmarkt in het Duitse Potsdam is deels ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. Dat gebeurde nadat een medewerker van een apotheek de... [naar artikel]
Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]
De kerstmarkt in het Duitse Potsdam is deels ontruimd na de vondst van een verdacht pakket. Een medewerker van een apotheek had het pakket... [naar artikel]
Voor de Hasseltse correctionele rechtbank zijn maandag drie jongemannen moeten verschijnen voor diefstal van flessen drank en merchandising op de Truiense kerstmarkt. De buit dronken ze deels op of verkochten de alcohol om hun heroïne- en cocaïneverslaving te bekostigen. [naar artikel]
De kerstmarkt in het Duitse Potsdam is op last van de politie gedeeltelijk ontruimd na de vondst van een verdachte koffer of een pakket. Dat... [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]
Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]
Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje? [naar artikel]
Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]
Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]
Voor het vierde jaar op rij heeft de BE Vegan, een vereniging die veganisme promoot, de Belgian Vegan Awards uitgereikt. Bij het lijstje winnaars twee Hasseltse concepten: restaurant Lento en dessertenwinkel Peas. [naar artikel]
Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?” [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]
Ook in ons kleine Belgenland ijveren heel wat ondernemers voor een groenere wereld. Een nobel doel dat pluimen verdient. Dus zetten de Belgian Vegan Awards elk jaar een aantal ondernemingen in de bloemetjes. Van vegan kaneelrollen tot vegan junkfood: dit jaar vielen deze elf toppers in de prijzen. [naar artikel]
Het Mechelse vegan restaurant Funky Jungle werd onlangs genomineerd voor de Vegan Award als Best Lunch Place. Ze haalden het jammer genoeg niet van een aantal van hun collega’s uit Gent en Brussel, maar niettemin een prestatie om trots op te zijn. En alleszins ook genoeg om ons, als vleeseter, nieuwsgierig te maken naar vegan. [naar artikel]
Vegan adresjes schieten als paddenstoelen uit de grond, maar op sterrenniveau blijft het aanbod uiterst beperkt. Rantrée in Maastricht is het eerste sterrenrestaurant van beide Limburgen dat een volledig vegan menu aanbiedt. [naar artikel]
Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.” [naar artikel]
Van 1 tot en met 30 november kun je meedoen aan Try Vegan, dat mensen wil aansporen de hele maand zoveel mogelijk veganistisch te eten. Nathalie Duyck (35) van de Belgische veganismevereniging: ‘Vegan zijn was nooit zo makkelijk als nu.’ [naar artikel]
Ze groeiden op met het lamskroontje van de bomma en met spek gebakken in veel boter. Ondertussen eten zussen Lisa (27) en Eva (29) Wuyts allebei al vele jaren vegetarisch, vaak zelfs vegan. “Maar soms mis je toch die Vlaamse en Franse klassiekers, die nostalgische smaken.” En dus ging Lisa anderhalf jaar lang aan het experimenteren om tot volwaardige vegan varianten te komen. Het resultaat bundelden de zussen in ‘Vegan Klassiekers’. [naar artikel]
Na ijsfabrikant Ben & Jerry’s springt nu ook Magnum op de veganboot. In Zweden en Finland kan je vanaf september smullen van de Magnum Vegan Classic en de Magnum Vegan Almond. Vegan ijs mag natuurlijk geen melkproducten bevatten en dus zijn de Magnumijsjes gemaakt van vegan chocolade en ijs gebaseerd op eiwit van erwten. Volgens […] Het bericht Magnum pakt uit met vegan ijsjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Hasselt is uitgegroeid tot een hotspot voor veganisten. Het beste bewijs? De vijf Belgian Vegan Awards die vorig jaar richting Stad van de Smaak gingen. Ook dit jaar haalden verschillende veganzaken de finale. Stemmen kan nog tot woensdagavond. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.