De Bruyne, Messi en Ronaldinho achterna: Boli doet Stayen daveren met sublieme vrije trap

18/01/2019 - 23:38
"Minuut 71 op Stayen vanavond. Boli zet zich achter een vrije trap vanop een interessante positie en doet het dan wel héél fraai. Binnenkantje voet,..."

1. Messi pakt opnieuw uit met fraaie vrije trap (en hattrick): laatste 20 jaar doet enkel Ronaldinho even goed in La Liga (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

De specialist in Lionel Messi kwam vanavond weer naar boven. 'La Pulga' heeft zo stilaan een patent op treffers op vrije trap. Tegen de nummer... [naar artikel]

2. Messi lukt hattrick en laat Camp Nou daveren met twee briljante vrije trappen (09/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuwe machtsontplooiing van Lionel Messi. Eerst een simpele penalty die teniet werd gedaan door een knappe vrije trap van Olaza, maar nadien... [naar artikel]

3. Ronaldinho en Messi achterna: 'King Kev' De Bruyne viert monstercontract met fantastische vrijschop (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Hij deed het vorig jaar al een keer tegen Bournemouth en vanmiddag heeft Kevin De Bruyne alweer gescoord met een vrijschop die hij onder de muur... [naar artikel]

4. Ronaldo, Ronaldinho en...De Bruyne achterna: Eden Hazard krijgt zelfs applaus van Schotse fans bij wissel (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Cristiano Ronaldo (op Juve), Ronaldinho (in Bernabeu) en Kevin De Bruyne (op Anderlecht) wisten al hoe het voelt: applaus krijgen van de fans van... [naar artikel]

5. Hanni gaat Ronaldinho achterna (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Je ziet het niet heel vaak: spelers die scoren op vrije trap door de bal onder de muur binnen te schieten. Sofiane Hanni deed het gisteren tegen [naar artikel]

6. Weergaloze Messi laat Camp Nou daveren met geniale vrije trap en briljante assist (29/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wat doe je tegen de gouden linker van Lionel Messi? Met twee goals en twee assists gidste hij FC Barcelona naar een 5-1-zege tegen Real Valladolid.... [naar artikel]

7. Messi ontketend in Mestalla! FC Barcelona doet nog mee in titelstrijd na héérlijke vrije trap van ‘de Vlo’ (02/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ook FC Barcelona doet nog (volop) mee in de strijd om de titel in La Liga. Nadat Barça donderdagavond pijnlijk onderuit ging thuis tegen Granada en na de pauze in Valencia verdiend op achterstand kwam, lachten ze in Madrid in het vuistje. Maar dat was buiten ene Leo Messi gerekend. Een penalty ging er nog moeilijk in, een vrije trap was een koud kunstje. Tussendoor had ook een herboren Griezmann gescoord. Barça komt zo weer op gelijke hoogte van Real en op 2 punten van Atlético. [naar artikel]

8. Net zoals Ronaldinho: Hanni met aparte vrije trap in rijtje met illustere voorgangers (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

9. KIJK. Ook zij beleefden een droom: na nieuwe masterclass van Messi, met perfécte vrije trap, schuiven Dallas-spelers aan voor selfie (07/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Lionel Messi (36), hij blijft het doen voor Inter Miami. Met twee pareltjes, vooral die vrije trap was tot in de perfectie, gidste hij Inter Miami naar de kwartfinales in de Leagues Cup. “Als Messi aanloopt voor een vrije trap? Dan kan je enkel hopen dat hij struikelt.” Na de match vroegen de Dallas-spelers één voor één om een selfie met Messi. Ook zij beleefden een droom. [naar artikel]

10. VIDEO. Het zit hem in de details: miljoenen zagen al hoe Lionel Messi bal stiekem verlegt om nadien heerlijke vrije trap te scoren (09/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Lionel Messi en Inter Miami, het is voorlopig een geslaagd huwelijk met zeven goals van de Argentijn in amper vier optredens. Goed voor een plek in de kwartfinales van de Leagues Cup. Op Twitter verscheen deze week een video van vlak voor zijn heerlijke vrije trap tegen Dallas. Daarin is te zien hoe Messi de bal een paar keer verlegt terwijl de scheidsrechter niet kijkt. Centimeters die er uiteindelijk toe deden, want Messi trapte de vrije trap vlak naast de paal recht in de kruising. De video werd intussen al meer dan 3 miljoen keer bekeken. [naar artikel]

11. VIDEO. Messi's vrije trap tegen Liverpool verkozen tot mooiste Champions League-goal (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

De vrije trap van Lionel Messi tegen Liverpool is gekozen tot mooiste doelpunt van dit seizoen in de Champions League. Messi scoorde namens zijn... [naar artikel]

12. KIJK. Wát een entree: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het tijdperk van Lionel Messi (36) bij Inter Miami is in stijl begonnen. Diep in blessuretijd maakte de Argentijnse ster met een prachtige vrije trap de winnende treffer. Miami in extase. Het team van Messi versloeg zo het Mexicaanse Cruz Azul met 2-1 in de eerste wedstrijd van het Leagues Cup-toernooi. [naar artikel]

13. Messi achterna? Hattrickheld Dries (18) scoort drie keer vanop magistrale vrije trap (05/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Op drie rechtstreekse vrije trappen in één match scoren. In dat huzarenstukje slaagde Dries Claes, waardoor Bree-Beek B (4C) met 3-4 won van Lommel Kolonie. “En toch train ik niet op vrije trappen”, aldus de hattrickheld. [naar artikel]

14. VIDEO. Hij doet het opnieuw: Lionel Messi zorgt met weergaloze vrije trap voor kwalificatie League Cup (07/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Lionel Messi laat opnieuw zien dat hij het niveau van de Amerikaanse competitie overstijgt. In de achtste finale van de Amerikaanse League cup zorgde hij met twee goals, waarvan een weergaloze vrije trap vijf minuten voor het einde, voor een gelijkspel. De penaltyreeks werd gewonnen waardoor Inter Miami zich voor de kwartfinale van de beker plaatste. [naar artikel]

15. KIJK. “Hij is geen mens”: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

16. KIJK. “Hij is geen mens”: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd, Beckham tot tranen toe bewogen (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

17. Messi brengt Miami in extase bij debuut: weergaloze vrije trap zorgt voor zege in blessuretijd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De debuutwedstrijd van wereldkampioen Lionel Messi bij zijn nieuwe voetbalclub Inter Miami begon in stijl: diep in blessuretijd maakte ‘The GOAT’ de winnende treffer voor zijn nieuwe ploeg, met een prachtige vrije trap. Het team van Messi versloeg op die manier het Mexicaanse Cruz Azul met 2-1 in de eerste wedstrijd van het Leagues Cup-toernooi. [naar artikel]

18. “STVV’ers keken te veel filmpjes van Messi” (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)

De dekselse Aboubakary Koita graaide met een rake vrije trap in blessuretijd een punt mee op Stayen. Weliswaar heel licht toegekend door Wesley Alen voor een fout van Caufriez op Frey. [naar artikel]

19. “Messi, Messi,...”: Cristiano Ronaldo, ook zwaar de mist in met vrije trap, gefrustreerd na verlies in topper (10/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tweede verlies voor Cristiano Ronaldo (38) in Saoedi-Arabië. Opnieuw is titelrivaal Al-Ittihad de boosdoener, zodat Al Nassr niet langer op kop van de competitie staat. De Portugese superster werd opnieuw fel gejend door de fans van de tegenstander, die er een sport van maken ‘Messi' door de stadions te laten galmen. Ronaldo, die ook opviel met een totaal mislukte vrije trap, reageerde gefrustreerd. [naar artikel]

20. Kevin De Bruyne bezorgt City met weergaloze vrije trap overwinning bij Leicester-Belgen (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Kevin De Bruyne heeft andermaal zijn klasse geëtaleerd. Op het veld van Leicester - waar Faes, Castagne en Tielemans aan de aftrap stonden - loodste de Rode Duivel City naar een zuinige 0-1-zege met een heerlijke vrije trap. De gelijkmaker van Tielemans spatte uiteen op de lat. [naar artikel]

21. Waarom Mahrez en niet De Bruyne de winnende vrije trap van Manchester City nam (29/04/2021 - Het Belang van Limburg)

De muur van PSG liet een opening en daarvan profiteerde Riyad Mahrez om de winnende 1-2 te maken voor Manchester City in de halve finales van de Champions League. Maar waarom nam Kevin De Bruyne die vrije trap niet? [naar artikel]

22. Sportwetenschapper verklaart geheim achter vrije trappen van Lionel Messi: “Alsof je door je enkel gaat” (30/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Lionel Messi ontpopte zich voor de coronacrisis tot de koning van de perfecte vrije trap. De Argentijn wist in zijn carrière maar liefst 52 keer... [naar artikel]

23. “De Bruyne herinnerde de wereld er nog eens aan dat Haaland niet het enige godsgeschenk is dat Guardiola bezit”: “Perfecte" vrije trap KDB zindert na (30/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Kevin De Bruyne heeft andermaal zijn klasse geëtaleerd. Op het veld van Leicester - waar Faes, Castagne en Tielemans aan de aftrap stonden - loodste de Rode Duivel City naar een zuinige 0-1-zege met een heerlijke vrije trap. “Hij is terug”, zei Guardiola. [naar artikel]

24. VIDEO. Vrije trap van Lionel Messi raakt klein meisje in tribune, maar haar vader sust: “Het is oké, je bent geraakt door Messi, Messi!” (05/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Ook Lionel Messi (36) knalt weleens een bal in de tribunes. Dat deed hij afgelopen weekend tijdens de thuiswedstrijd met Inter Miami tegen Orlando City (5-0) in de MLS. [naar artikel]