Het sterrenrestaurant The Jane werd afgelopen zaterdag getroffen door een korte maar hevige brand. Het vuur ontstond in de zijkeuken, in de kapel van het pand in het Antwerpse Groen Kwartier. De keuken liep heel wat schade op, het restaurant blijft wellicht nog vier weken dicht. Wij gingen dinsdag kijken hoe de opruim- en herstellingswerken vlotten, chef-kok Nick Bril leidde ons rond. [naar artikel]
Het sterrenrestaurant The Jane werd afgelopen zaterdag getroffen door een korte maar hevige brand. Het vuur ontstond in de zijkeuken, in de kapel van het pand in het Antwerpse Groen Kwartier. De keuken liep heel wat schade op, het restaurant blijft wellicht nog vier weken dicht. Wij gingen dinsdag kijken hoe de opruim- en herstellingswerken vlotten, chef-kok Nick Bril leidde ons rond. [naar artikel]
Sterrenrestaurant ‘The Jane’ blijft de komende maand waarschijnlijk gesloten na een korte maar hevige brand in de keuken, zaterdagmiddag. Zo’n 100 gasten en 50 personeelsleden werden uit voorzorg geëvacueerd, omdat de zaak zich snel vulde met rook. “Het allerbelangrijkste is dat er niemand gewond raakte”, vertelde een aangeslagen chefkok Nick Bril, die zelf als eerste de brand probeerde te blussen. [naar artikel]
Ga je een nieuwe keuken plaatsen en ben je benieuwd welke trends we dit jaar mogen verwachten op vlak van kleuren, materialen en indeling? Bouwsite Livios vroeg het na bij enkele keukenspecialisten. Wat meteen opvalt, is dat open keukens met donkere kleuren overal terugkomen. [naar artikel]
De brandweer is uitgerukt naar restaurant The Jane van Sergio Herman en Nick Bril. Er is in de onmiddellijke buurt van het restaurant, aan het Paradeplein, toenemende rookontwikkeling en het personeel en klanten van het restaurant zijn preventief geëvacueerd. De eerste verklaringen wijzen in de richting van een steekvlam in de keuken. [naar artikel]
Na zeven jaar samenwerken stapt Sergio Herman uit The Jane. Chef-kok Nick Bril, die al jaren de feitelijke leiding van The Jane in handen had, heeft nu alle aandelen in zijn bezit. De twee gaan in vriendschap uiteen. [naar artikel]
Sergio Herman (51) en Nick Bril (37), de bazen van tweesterrenrestaurant The Jane, zijn uit elkaar. Na zestien jaar samenwerken hebben de meester en zijn leerling nu ook alle financiële banden doorgeknipt. Herman, die de voorbije vier jaar alleen nog met zijn geld in The Jane zat, heeft zijn aandeel in de zaak in Antwerpen verkocht aan Bril. “Anders was ik eruit gestapt,” zegt Bril. “Ik heb in The Jane mijn eigen keuken ontwikkeld, maar de credits bleven naar Sergio Herman gaan. Dat was onhoudbaar.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.