Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Zin in wild, maar niet in de calorieën? Kies voor dit vederlichte stukje vlees

28/03/2019 - 12:00
"Het zachte vlees van de parelhoen is vederlicht en heeft toch dat tikkeltje wildaroma dat een gerecht veel royaler doet smaken. Een win-winsituatie..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zin in wild, maar niet in de calorieën? Kies voor dit vederlichte stukje vlees (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het zachte vlees van de parelhoen is vederlicht en heeft toch dat tikkeltje wildaroma dat een gerecht veel royaler doet smaken. Een win-winsituatie... [naar artikel]


2. Zit je favoriete gerecht bomvol caloriën? Onze diëtiste toont hoe je er een gezonde versie van maakt (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker om je aan te verwarmen als een macaroni met kaas, stoofvlees of een dampend bord hutsepot. Helaas bevat winterkost dikwijls een... [naar artikel]


3. Hoe "wild" is wild vlees op ons bord? "Benaming gaat over categorie van dieren, niet over hun manier van leven" (14/12/2023 - VRT NWS)

Een verkoper van everzwijnensteaks, filets van fazant of hazenruggen mag die stukken vlees "wild" noemen op de verpakking, ook als die dieren nooit een dag in de vrije natuur hebben geleefd. De term "wild" bij de slager of in de supermarkt heeft niets te maken met waar of hoe het dier is opgegroeid. Wild is een specifieke categorie van dieren en het volstaat om daartoe te behoren. [naar artikel]


4. ‘Bizonder’ ruig stukje vlees met zachte smaak: familie kweekt bizons en verkoopt het vlees in de hoeveslagerij (14/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Tijdens de Week van de Korte Keten worden lokale producten van onze boeren uitgebreid in de kijker gezet. Wie eens iets anders wil eten dan lokaal geteelde asperges, aardappelen of hoevekippen, kan ook eens een lokaal stukje bizon uit Nijlen proberen. Bij hoeveslagerij ’t Gewat verkopen ze zelfgekweekt bizonvlees. De imposante dieren lijken zo weggelopen uit het Wilde Westen, maar grazen gewoon in de weides rond de slagerij. [naar artikel]


5. Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


6. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Detox na de feestdagen dankzij deze vederlichte kip curry met véél groenten (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Phoe, zit je ook zo vol na al die feestelijke maaltijden? Tijd om je maag wat rust te gunnen. Dit gerecht met gestoomde kip en groenten is heerlijk... [naar artikel]


9. Halleluja! Deze vederlichte chocomousse eet je zonder een greintje schuldgevoel (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een decadente chocomousse die niet dik maakt? Dat mirakel geschiedt dankzij aquafaba, het vocht in een blik kikkererwten. Het wondermiddel kan je... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!