Bij het bekende luxewarenhuis Harrods in Londen hebben ze sinds kort een nieuwigheid in de winkelrekken: Svalbarði Polar Iceberg Water. Water dat afkomstig is van gesmolten poolijs. Je betaalt er bovendien 95 euro per fles voor. [naar artikel]
Lees dit artikel: In twee dagen tijd is het ijs van Groenland zo hard gesmolten dat het een land als België tot 50 centimeter onder water kan zetten De onderzoeksinstituten die het smelten van de ijskappen in de gaten houden, hebben deze week een bijzonder ernstig verschijnsel vastgesteld: Groenland smelt in een snel tempo. De waarschuwing is afkomstig van Polar Portal, een website die de dagelijkse resultaten weergeeft van de monitoring van het smelten van de Groenlandse ijskap door Deense onderzoeksinstituten. De afgelopen […] Lees dit artikel: In twee dagen tijd is het ijs van Groenland zo hard gesmolten dat het een land als België tot 50 centimeter onder water kan zetten [naar artikel]
Zout zit al jaren in het verdomhoekje en een teveel eraan wordt onder andere gelinkt aan diabetes, hartziekten, een te hoge bloeddruk en ook... [naar artikel]
Aan water is er geen gebrek op deze planeet, wel aan een economisch rendabele methode om zeewater drinkbaar te maken. Ontziltingsfabrieken maken gebruik van membraantechnologie, waarbij het water onder hoge druk door uiterst fijnmazige vliezen wordt gestuwd om zout en andere deeltjes te filteren. Een duur en energieverslindend systeem. Zit er desondanks toekomstmuziek in? Experts […] The post Zeewater uit de kraan: de zoektocht naar duurzame ontziltingstechnologie appeared first on Business AM. [naar artikel]
De voorbije halve eeuw is onder druk van de klimaatverandering 51 procent van het gletsjeroppervlak in Peru gesmolten. Dat heeft het nationale... [naar artikel]
De voorbije halve eeuw is onder druk van de klimaatverandering 51 procent van het gletsjeroppervlak in Peru gesmolten. Dat heeft het nationale waterinstituut ANA meegedeeld. [naar artikel]
Door de lange droogteperiode van de voorbije maanden zit er almaar meer zout in het water van beken en rivieren in de polders en dat wordt stilaan gevaarlijk, vooral voor het vee, dat uit die waterlopen te drinken krijgt. Veel zout in het water kan voor de dieren zelfs levensbedreigend zijn. [naar artikel]
De laatste paar weken werd Noord-Groenland geteisterd door een intense hittegolf. De hoge temperaturen zijn de aanzet geweest voor enorm veel gesmolten ijs. In amper drie dagen, tussen 15 en 17 juli, is al 18 miljard ton water in de oceaan terecht gekomen. [naar artikel]
Als je lekkerdere tomaten wil kweken, moet je ze minder water geven, of zout toevoegen aan dat water. Dat blijkt uit een onderzoek van de [naar artikel]
Drijven in een eivormig bad vol water en zout. Klinkt ontspannend? Net zoals op de Dode Zee kan je ook bij ons gewichtloos op het water drijven... [naar artikel]
Als je lekkerdere tomaten wil kweken, moet je zout toevoegen aan het water waarmee je de planten begiet. Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit Gent. [naar artikel]
12:37 Met water onder hoge druk snijdt de Diestse kmo L&D Jet Techniek door de dikste materialen voor vliegtuigen. Nu wil bedrijfsleidster Inge Lefevre ook de medische wereld aan stukken spuiten. [naar artikel]
Lees dit artikel: Zoektocht naar duurzame ontziltingstechnologie: Zeewater uit de kraan Tekst: Wim Swinnen Aan water is er geen gebrek op deze planeet, wel aan een economisch rendabele methode om zeewater drinkbaar te maken. Ontziltingsfabrieken maken gebruik van membraantechnologie, waarbij het water onder hoge druk door uiterst fijnmazige vliezen wordt gestuwd om zout en andere deeltjes te filteren. Een duur en energieverslindend systeem. Zit er desondanks […] Lees dit artikel: Zoektocht naar duurzame ontziltingstechnologie: Zeewater uit de kraan [naar artikel]
De voorbije halve eeuw is onder druk van de klimaatverandering 51 procent van het gletsjeroppervlak in Peru gesmolten. Dat heeft het nationale waterinstituut ANA meegedeeld. [naar artikel]
Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water voor je er pasta of rijst in kookt. Maar wanneer moet je dat doen? Welke meerwaarde heeft het tijdens het koken? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]
Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water waarin je pasta of rijst kookt. Maar wanneer moet je het zoutvat bovenhalen? Welke meerwaarde heeft het voor je eten? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]
Mogen we dan toch meer dan 5 gram zout per dag eten zonder dat we ons zorgen moeten maken over een te hoge bloeddruk en problemen aan het hart? Volgens een internationale studie, verschenen in het gerenommeerde vakblad The Lancet, alvast wel. Tot meer dan het dubbele zelfs. En te weinig zout zou dan weer slecht zijn voor de gezondheid, al komt die stelling meteen zwaar onder vuur te liggen. [naar artikel]
Een brug over de Yellowstone-rivier in de Amerikaanse staat Montana is zaterdag ingestort. Delen van een goederentrein met gevaarlijke stoffen zijn daardoor in het water gestort. Volgens de Stillwater County Disaster and Emergency Services vervoerde de trein heet asfalt en gesmolten zwavel. [naar artikel]
In het Nederlandse Hoeven is een straat besmeurd met 400 kilo gesmolten chocolade. Huizen, voortuinen, een auto en het wegdek zitten onder een [naar artikel]
Binnenkort vakantie aan zee of aan een prachtig zwembad? Fijn voor jou, maar misschien net iets minder voor je haardos. Chloor en zout water kunnen de conditie van je lokken namelijk beschadigen. Het goede nieuws? Je kan die beschadiging voorkomen. BV-kapper Jochen Vanhoudt legt uit hoe. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.