De timing is pijnlijk. Nu de winterprik alweer weken achter de rug ligt, bereikt een enorme berg van bijna 200.000 ton zout onze contreien. Het gaat om 170.000 ton zout via de Gentse haven, bovenop de noodbestelling van 28.000 ton door het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer via Rotterdam. [naar artikel]
In deze Week van de Friet staat in "Over eten" de Belgische friet centraal. Is die ten dode opgeschreven nu Europa aanraadt om onze typische manier van bakken te veranderen? En over de inhoud van een frikandel, nog altijd de populairste snack, gaan de wildste verhalen rond. Wat zit er nu echt in? [naar artikel]
Nu Koning Winter zijn intrede heeft gemaakt, is de gemeentelijke strooidienst sinds vrijdag druk in de weer om alle wegen te strooien. [naar artikel]
Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]
Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]
Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat wie zijn maaltijden altijd voorziet van een stevige portie zout minder lang leeft. Mannen zouden door zout te eten twee jaar verliezen, vrouwen anderhalf jaar, kopt The Guardian. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) leren je het beste uit zout te halen. [naar artikel]
Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water waarin je pasta of rijst kookt. Maar wanneer moet je het zoutvat bovenhalen? Welke meerwaarde heeft het voor je eten? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]
Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. “Maar er is wel een ander verschil.” [naar artikel]
Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.