Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Te laat: 200.000 ton vers zout voor winterprik

05/04/2019 - 23:16
"De timing is pijnlijk. Nu de winterprik alweer weken achter de rug ligt, bereikt een enorme berg van bijna 200.000 ton zout onze contreien. Het gaat om 170.000 ton zout via de Gentse haven, bovenop de noodbestelling van 28.000 ton door het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer via Rotterdam."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Te laat: 200.000 ton vers zout voor winterprik (05/04/2019 - De Morgen)

De timing is pijnlijk. Nu de winterprik alweer weken achter de rug ligt, bereikt een enorme berg van bijna 200.000 ton zout onze contreien. Het gaat om 170.000 ton zout via de Gentse haven, bovenop de noodbestelling van 28.000 ton door het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer via Rotterdam. [naar artikel]


2. Het beste uit "Over eten": Waarom u naar uw frieten moet luisteren. Wat zit er in een frikandel? En zout, zout, zout bij Mathieu Van der Poel (28/11/2018 - VRT NWS)

In deze Week van de Friet staat in "Over eten" de Belgische friet centraal. Is die ten dode opgeschreven nu Europa aanraadt om onze typische manier van bakken te veranderen? En over de inhoud van een frikandel, nog altijd de populairste snack, gaan de wildste verhalen rond. Wat zit er nu echt in?  [naar artikel]


3. Technische dienst strooit 70 ton zout tijdens eerste winterprik (21/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Nu Koning Winter zijn intrede heeft gemaakt, is de gemeentelijke strooidienst sinds vrijdag druk in de weer om alle wegen te strooien. [naar artikel]


4. Zelfde smaak, minder ongezond? Belgische start-up brengt ‘zout zonder zout’ op de markt (24/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]


5. Belg eet dubbel zoveel zout als aanbevolen: hoe gezond is zout en welke soort gebruik je het best? (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]


6. Hoe gezond is zout? En welke soort gebruikt je het best? “Wie regelmatig zout eet, leeft minder lang” (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat wie zijn maaltijden altijd voorziet van een stevige portie zout minder lang leeft. Mannen zouden door zout te eten twee jaar verliezen, vrouwen anderhalf jaar, kopt The Guardian. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) leren je het beste uit zout te halen. [naar artikel]


7. Dit doet zout met het eten in je kookwater: “Achteraf met zout strooien heeft niet hetzelfde effect” (12/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water waarin je pasta of rijst kookt. Maar wanneer moet je het zoutvat bovenhalen? Welke meerwaarde heeft het voor je eten? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]


8. Duur zout smaakt zelden anders dan goedkoop zout. Het verschil zit elders (12/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. “Maar er is wel een ander verschil.” [naar artikel]


9. Duur zout smaakt zelden anders dan goedkoop zout, maar “er is wel een ander verschil” (12/04/2024 - De Standaard)

Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!