Wellicht volgend jaar zal de consument op de commerciële markt kweekvlees kunnen kopen. Dat zegt Bruce Friedrich, directeur van het Amerikaanse Good Food Institute, een instelling die de ontwikkeling van duurzame voedingsproducten ondersteunt. Hij waarschuwt echter dat de klant voor de aankoop van een hamburger van kweekvlees met een prijs van 50 dollar rekening zal … The post Hamburger van kweekvlees zal duur zijn appeared first on Express. [naar artikel]
Sinds de hamburger van 200.000 euro vijf jaar geleden is de ontwikkeling van kweekvlees in een stroomversnelling geraakt. Een Amerikaans bedrijf... [naar artikel]
Met het boek ‘Nooit meer slachten’ schreef de Amerikaanse activist Paul Shapiro een standaardwerk over kweekvlees. Niet elke wetenschapper deelt zijn optimisme. [naar artikel]
De Amerikaanse basketbalspeler Joël Embiid gaat de wereld rond. Niet voor zijn prestaties op het veld, wel naast het veld. [naar artikel]
Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: International Hamburger Day. [naar artikel]
Hermes Sanctorum is onafhankelijk Vlaams Parlementslid, bio-ingenieur en auteur van ‘Eigen soort eerst’. [naar artikel]
De Vlaamse start-up Fishway wil visproducten maken waarvoor geen vis meer hoeft te worden gevangen. Bovendien zal de kweekvis extra gezond zijn. The post Vis zonder vangst: ‘Kweekvis zal wellicht eerder op de markt komen dan kweekvlees’ appeared first on Knack. [naar artikel]
Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoe ver staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben. [naar artikel]
Blauwvintonijn is een gewilde delicatesse, maar de vis is zo schaars geworden dat natuurorganisaties vrezen voor het voorbestaan van de soort. Zal vis uit een labo zoden aan de dijk brengen? [naar artikel]
Sinds de hamburger van 200.000 euro vijf jaar geleden is de ontwikkeling van kweekvlees in een stroomversnelling geraakt. Een Amerikaans bedrijf beweert nog dit jaar een product te kunnen presenteren. "De techniek is er." [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.