Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

36 jaar ervaring in brood bakken maar met nieuwe Neff-oven lukt het niet meer

23/11/2020 - 15:31
"Mieke Kenens uit Pelt bakte 36 jaar brood en gebak in haar oven. Toen die in februari de geest gaf, tobde Mieke drie maanden lang over zijn opvolger. Ze kocht een nieuwe oven van Neff, maar we zijn een half jaar verder en Mieke slaagt er nog steeds niet om in die oven een brood te bakken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Brood bakken? In IJsland doen ze dat met lava (03/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Siggi Rafn Hilmarsson is een IJslandse bakker, maar wel eentje met een heel ongewone oven. Hij stopt zijn deeg namelijk 24 uur lang onder de grond in de nabijheid van een warmwaterbron. Dankzij de kokende lava die het water opwarmt, kan zo ook het brood verder bakken. Lava is er in elk geval genoeg want het eiland telt niet minder dan 30 werkende vulkanen. Siggi bakt voornamelijk traditioneel roggebrood, naar een recept dat honderden jaren oud is. "Het heeft een unieke smaak die je niet krijgt door te bakken in een gewone oven", zegt hij. [naar artikel]


2. Zelf brood bakken? Met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


3. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


4. #Wedoenda!: 5 tips om zelf brood te bakken (22/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Niets heerlijker dan de geur van versgebakken brood. Behalve dan misschien de smaak! Bovendien word je van brood bakken instant rustig én het is... [naar artikel]


5. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


6. Eeuwenoude bakoven in Bavegem weer gebruiksklaar (02/12/2020 - VRT NWS)

In de oude bakoven in het centrum van Bavegem, bij Sint-Lievens-Houtem kan binnenkort weer gebakken worden. De oven is 150 à 200 jaar oud en sinds 2011 eigendom van de gemeente. Die heeft de oven nu helemaal laten restaureren. De oude lemen oven is nu een nieuwe lemen oven waarin buurtbewoners opnieuw kunnen bakken. [naar artikel]


7. Marleen Cuppens van maalderij Evers in Zonhoven: "Brood bakken is de nieuwe coronatrend" (29/04/2020 - VRT NWS)

Nu we meer thuis zijn, bakken we vaker zelf ons brood. Dat voelen ze ook bij maalderij Evers. De verkoop van bloem is enorm gestegen en ze zien veel nieuwe gezichten in de winkel. [naar artikel]


8. We bakken allemaal meer in coronatijden, maar: "Mannen bakken brood, vrouwen cake" (15/05/2020 - VRT NWS)

Uit de Corona Cooking Survey van Universiteit Antwerpen, KU Leuven en UGent blijkt dat we sinds het ingaan van de coronamaatregelen allemaal meer zijn gaan bakken. Er zijn wel verschillen tussen mannen en vrouwen. "Mannen bakken meer brood en vrouwen eerder meer cake", zegt professor Charlotte De Backer. Maar wat maaltijden betreft kiezen vrouwen dan weer vaker voor gezond. De Corona Cooking Survey is een onderzoek naar ons koop- en kookgedrag in quarantaine. [naar artikel]


9. Hoe bak je thuis een even krokant brood als bij de bakker? Topbakker deelt 9 tips: “Zet de oven vijf minuten open op het einde van de baktijd” (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt er niet goedkoper op: die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]


10. Brood bij de bakker wordt duurder: met het advies en de recepten van onze topbakker ga je thuis zelf aan de slag (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]


11. Bakken je taarten aan? En volg je toch het recept? Met deze vuistregel staat je oven altijd op de juiste temperatuur (05/11/2021 - Het Belang van Limburg)

De ene oven is de andere niet. Daardoor lijkt de temperatuur in je recept soms niet te kloppen. Want misschien heb jij een heteluchtoven en heeft de bedenker van het recept een gewone oven gebruikt. Claudia Allemeersch, auteur van o.m. Het Oven Kookboek, heeft daar een goede vuistregel voor. [naar artikel]


12. ‘Hangend brood’ voor de armen: corona blaast de Turkse traditie nieuw leven in (22/12/2020 - De Morgen)

Door corona is in Turkije de traditie van het ‘hangend brood’ opgeleefd: bakkers die gratis brood voor de armen bakken, betaald van geld dat andere klanten achterlaten. Dit ‘askida’ blijft niet meer bij brood – ook schooluniformen en bioscoopkaartjes worden zo verdeeld – en is een speelbal van de politiek geworden. [naar artikel]


13. Brood bakken in houtoven (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Deze keer bakken we brood in een houtoven... [naar artikel]


14. Anderhalf jaar na sluiting laatste bakker, kan dorp eindelijk weer vers brood kopen dankzij Kim (39) en Kenny (36) (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Er ligt weer brood en patisserie in de winkelrekken, anderhalf jaar nadat bakkerij Perremans in het centrum van Eppegem (Zemst) de oven stil had gelegd. Kim Maertens bedient er sinds maandagmorgen de klanten. Haar man Kenny Borghs is er de warme bakker die voor ovenvers brood zorgt. [naar artikel]


15. Hoe bak je koekjes in de ruimte? Astronauten van het ISS testen het uit (03/11/2019 - VRT NWS)

Kan je verse koekjes bakken in de ruimte? Dat zal de bemanning van het Internationaal ruimtestation ISS in de komende weken en maanden (hopelijk) mogen proeven. Gisteren is een ruimtetuig met nieuwe voorraad richting het ISS gelanceerd. Aan boord niet alleen de gebruikelijke astronautenkost, maar ook een oven waarmee ze zelf chocolade koekjes kunnen bakken. En dat niet alleen voor de gezelligheid. [naar artikel]


16. José redt bakhuisje waar moeder zestig jaar geleden brood maakte: “Ik kón het niet afbreken” (16/02/2019 - Het Nieuwsblad)

Meer dan zestig jaar nadat zijn moeder Germana er brood in had gemaakt, liet Moorsledenaar José Vandermersch het bakhuisje in zijn tuin renoveren. Straks gaat hij er weer in bakken. [naar artikel]


17. Belgische bedrijven starten proefproject om brood te bakken op Mars (28/11/2019 - Het Nieuwsblad)

Zeven Belgische organisaties en bedrijven slaan, onder leiding van de bakkersreus Puratos, de handen in elkaar om brood te bakken op Mars. “Binnen honderd jaar zullen er mensen op Mars leven, en ook zij zullen moeten eten”, vertelt Filip Arnaut van Puratos. [naar artikel]


18. Zelf brood bakken goedkoper? Wij zochten het uit (27/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Door de oorlog in Oekraïne schieten de prijs van tarwe en tarwemeel de lucht in. Het Oost-Europese land is immers één van de belangrijkste producenten en exporteurs van tarwe. Nu sommigen voorspellen dat de broodprijs wel eens zou kunnen stijgen tot vijf euro, nemen veel gezinnen het zekere voor het onzekere. Met de aanschaf van een broodmachine, hopen ze de prijs van een brood de komende maanden te kunnen drukken. Maar is zelf brood bakken eigenlijk wel goedkoper dan gewoon naar de bakker gaan? We zochten het uit. [naar artikel]


19. Bakkersreus Puratos wil brood bakken op Mars (05/04/2019 - De Tijd)

01:02 Als een kolonie mensen naar Mars verhuist, zal die mogelijk Belgisch brood eten. Puratos, de leverancier van bakkerij-ingrediënten, ontwikkelt samen met de NASA en de ESA een manier om brood te maken ... [naar artikel]


20. Voor het eerst in 10 jaar eten we weer meer brood (25/09/2019 - VRT NWS)

Voor het eerst in 10 jaar eten we meer brood in ons land. Dat blijkt uit cijfers van het Instituut Brood en Gezondheid. In de eerste helft van dit jaar aten we 1,5 procent meer brood dan in dezelfde periode vorig jaar. En dit na een dalende trend van de afgelopen tien jaar. Het zijn vooral speciale broden die in de lift zitten, zegt Bruno Kuylen van Bakkers Vlaanderen. [naar artikel]


21. Een nieuwe hobby voor in je kot? Met onze tips bak je het lekkerste brood (15/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Nu we in ons kot moeten blijven, hebben we tijd om iets nieuws uit te proberen. Voor velen is dat: brood bakken. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wist je bijvoorbeeld dat je eerst moet kijken welk weer het is? Onze experts helpen je misbaksels te voorkomen. [naar artikel]


22. Bakkers steken zon in hun brood door gist met vitamine D te gebruiken (05/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Brood is een bron van vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en koolhydraten. Vijf Kempense bakkers doen daar nog een schepje bovenop door hun brood te bakken met gist die natuurlijk verrijkt is met vitamine D, in de volksmond bekend als de zonneschijnvitamine. “Wij brengen de zon in je brood en gebak”, zeggen de bakkers. [naar artikel]


23. Londen bakt graag traag (13/01/2018 - De Morgen)

Duizenden jaren hebben we gebakken met desem. Tot gist zo'n 150 jaar geleden de bakkerswereld op z'n kop zette. Brood bakken was plots 'a piece of cake' en talloze desems stierven een langzame dood. Letterlijk. Maar kijk, 'traag brood' is helemaal terug. We gaan in Londen op zoek [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!