Pascale Naessens lanceerde deze week een vernieuwde versie van haar app. Die biedt niet alleen toegang tot al haar recepten, maar geeft je meteen de mogelijkheid om alle nodige ingrediënten te bestellen én aan huis te laten leveren. “Gezond koken moet makkelijk en leuk zijn.” [naar artikel]
Traybake of bakplaatgerechten zijn wellicht dé aroma-toppers bij uitstek. Daarnaast zijn ze ook nog eens super eenvoudig om te maken en zijn de mogelijkheden eindeloos. De naam dekt meteen de lading: leg al je ingrediënten op een bakplaat, bestrooi ze rijkelijk met verse kruiden en olijfolie en schuif ze in de oven … Het resultaat is overheerlijk. Qua ingrediënten ben je helemaal vrij: laat kip, kaas, vlees of vis de hoofdrol spelen, of ga voor een pure groentemix. [naar artikel]
Een goede pan, lekkere ingrediënten en wat tijd, meer heb je niet nodig voor deze heerlijke winterkost. Denk aan een verwarmende pot-au-feu met kip of risotto met zalm. Wie liever enkel groentjes heeft, trakteert onze huiskok op een Oosters geïnspireerde curry met een hypergezond ingrediënt. [naar artikel]
In een wereld waarin ‘clean beauty’ hoogtij viert, is het steeds moeilijker te bepalen wat je mag smeren en wat niet. Maar is het allemaal zo zwart-wit? Onderzoeksarts Jetske Ultee en ervaringsdeskundige Tiffany Masterson lichten toe welke ingrediënten je het beste vermijdt. “Parfum is agressief en neemt de plek in van ingrediënten die net wél goed zijn voor de huid.” [naar artikel]
Met verspakketten proberen de supermarkten ons leven makkelijker te maken. Ze bevatten bijna alle ingrediënten om een specifiek gerecht klaar te maken. Handig voor wie geen inspiratie heeft om te koken, of geen tijd vindt om uitgebreid boodschappen te doen. Maar zijn deze verspakketten een gezonde keuze? En is het niet goedkoper om alle ingrediënten apart te kopen? Diëtiste Sanne Mouha neemt de proef op de som. [naar artikel]
Met verspakketten proberen de supermarkten ons leven makkelijker te maken. Ze bevatten bijna alle ingrediënten om een specifiek gerecht klaar te maken. Handig voor wie geen inspiratie heeft om te koken, of geen tijd vindt om uitgebreid boodschappen te doen. Maar zijn deze verspakketten een gezonde keuze? En is het niet goedkoper om alle ingrediënten apart te kopen? Diëtiste Sanne Mouha neemt de proef op de som. “Let op met de vermelding van Nutriscore A op de verpakking.” [naar artikel]
07:00 Last minute je kerstdiner samenstellen? Dat kan stressvrij, want wij tippen in welke winkels je de beste ingrediënten haalt. Van de verrassende hapjes tot de vegan kaasplank. [naar artikel]
Oesters, kaviaar en kreeft waren lange tijd erg populair tijdens de eindejaarsperiode: zijn Belgen vandaag nog steeds bereid met deze luxueuze ingrediënten aan de slag te gaan nu bijna iedereen moet besparen? Ine Tassignon, woordvoerder van Delhaize, en Farah Kiyani van House of Caviar & Fine Food leggen uit. “Klanten vergelijken heel duidelijk overal de prijzen”, klinkt het. Hoe wordt die prijszetting bepaald? En hoe serveer je de ingrediënten op een smakelijke manier? [naar artikel]
Een frisse cocktail smaakt altijd op een zomerse week(end)dag en de kracht van die cocktail ligt in de eenvoud. Ben je de espresso-martini of klassieke gin-tonic beu? Deze zes verrassende cocktails maak je met amper drie ingrediënten én zijn in een handomdraai klaar. [naar artikel]
11:36 Apheon (ex-Ergon) neemt met het Italiaanse Salpa de Europese marktleider in ingrediënten voor ijs- en zoetwarenproducenten over. Tegelijk treedt de Brusselse investeerder volledig uit het Spaanse Pale... [naar artikel]
Krimpflatie waarbij producten krimpen terwijl de prijs gelijk blijft, kenden we al. Nu is er volgens de Nederlandse Consumentenbond ook zoiets als beknibbelflatie: dure ingrediënten stiekem vervangen door goedkope. Ook hier gebeurt het, ontdekten we. [naar artikel]
Krijg je vrienden over de vloer en heb je geen zin om in de weer te zijn met een maatbeker en een shaker? Wij hebben de oplossing, een cocktail die je op voorhand in de fles maakt en zo uitschenkt over ijs. De combinatie ingrediënten lijkt misschien gek, maar gemengd worden ze een onweerstaanbaar drankje. [naar artikel]
Met verspakketten proberen de supermarkten ons leven makkelijker te maken. Ze bevatten bijna alle ingrediënten om een specifiek gerecht klaar te maken. Handig voor wie geen inspiratie heeft om te koken, of geen tijd vindt om uitgebreid boodschappen te doen. Maar zijn deze verspakketten een gezonde keuze? En is het niet goedkoper om alle ingrediënten apart te kopen? Diëtiste Sanne Mouha neemt de proef op de som. “Let op met de vermelding van Nutriscore A op de verpakking.” [naar artikel]
Het is bij wet verboden, en toch bevatten honderden schoonheidsproducten ingrediënten die getest zijn op dieren. Meer nog: soms worden cosmeticafabrikanten er door Europa net toe verplicht, zo blijkt uit een nieuwe analyse. [naar artikel]
‘Wie lippenbalsem smeert, slikt het ook in’, klinkt het wel eens als waarschuwing. Maar is dat echt schadelijk voor de gezondheid? En waar moet je op letten als je lippenbalsem koopt? “’Natuurlijke’ ingrediënten zijn niet per se altijd veilig of goed voor de gezondheid”, zegt dermatoloog Thomas Maselis, die tien populaire lippenbalsems onder de loep nam. [naar artikel]
Productie: BURP Twee ingrediënten en een ijsbal, meer heb je niet nodig voor deze afterdinner-cocktail. Ziet er heel fancy uit, maar heeft een vlotte smaak die je persoonlijk kan aanpassen door meer of minder limoensap toe te voegen. [naar artikel]
Op koude winteravonden, al dan niet bij een haardvuur, wil je een cocktail die snel klaar is, heel feestelijk oogt en die je een warm gevoel geeft, zelfs met ijsblokjes. Dat is een job voor de Rockabillie, drie ingrediënten, geen gedoe en overheerlijk. [naar artikel]
De smaak van onze Billie Sisi kun je best omschrijven als een vloeibare tiramisu. Een heerlijke mix van chocolade, room en amaretto. De inspiratie voor dit drankje kwam na een trip naar Wenen. Voordeel is dat je niks hoeft te bakken of koken, gewoon de juiste ingrediënten in een shaker en gedaan! [naar artikel]
De vijftigste editie van de Ronde van de Algarve (14 tot en met 18 februari) kiest grotendeels voor de gekende ingrediënten. Twee aankomsten bergop, twee kansen voor de sprinters en een tijdrit, al verandert die laatste wel van locatie. [naar artikel]
Hoe zie je als consument dat een voedingsproducent ingrediënten als zonnebloemolie en zonnebloempitten heeft moeten vervangen in zijn producten? Op die vraag heeft de federale overheidsdienst Economie een antwoord klaar, nu er door de oorlog in Oekraïne een tekort is aan zonnebloemproducten. Dit zijn de nieuwe regels en uitzonderingen. [naar artikel]
Krimpflatie waarbij producten krimpen terwijl de prijs gelijk blijft, kenden we al. Nu is er volgens de Nederlandse Consumentenbond ook zoiets als beknibbelflatie: dure ingrediënten stiekem vervangen door goedkope. Ook hier gebeurt het, ontdekten we. [naar artikel]
Op 26 februari keren de Zundays voor even terug, met alle welbekende ingrediënten. Deze keer niet in Antwerpen, maar wel in de Hasseltse discotheek Versuz. De erotisch geladen feestjes die één zondag per maand werden georganiseerd in de Antwerpse danstempel Zillion werden destijds druk bezocht en zorgden voor controverse. [naar artikel]
Het aanbod van maaltijdboxen in supermarkten is groot. Maar hoe interessant is zo’n box nu qua prijs? Wij fileerden er acht, wogen elk ingrediënt én rekenden uit hoeveel het je meer of minder kost wanneer je alles zelf koopt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.