Met verspakketten proberen de supermarkten ons leven makkelijker te maken. Ze bevatten bijna alle ingrediënten om een specifiek gerecht klaar te maken. Handig voor wie geen inspiratie heeft om te koken, of geen tijd vindt om uitgebreid boodschappen te doen. Maar zijn deze verspakketten een gezonde keuze? En is het niet goedkoper om alle ingrediënten apart te kopen? Diëtiste Sanne Mouha neemt de proef op de som. [naar artikel]
Met verspakketten proberen de supermarkten ons leven makkelijker te maken. Ze bevatten bijna alle ingrediënten om een specifiek gerecht klaar te maken. Handig voor wie geen inspiratie heeft om te koken, of geen tijd vindt om uitgebreid boodschappen te doen. Maar zijn deze verspakketten een gezonde keuze? En is het niet goedkoper om alle ingrediënten apart te kopen? Diëtiste Sanne Mouha neemt de proef op de som. “Let op met de vermelding van Nutriscore A op de verpakking.” [naar artikel]
We zien mayonaise niet bepaald als een saus waar je gezonder van wordt. Toch klinken de basisingrediënten op zich niet slecht. Hoe zit het dan met de gezondheid ervan? We vroegen het aan diëtist Pieter Brughmans. “Zelfgemaakte mayonaise bevat geen verdachte ingrediënten. In de winkel check je best deze zaken op het etiket.” [naar artikel]
Pascale Naessens lanceerde deze week een vernieuwde versie van haar app. Die biedt niet alleen toegang tot al haar recepten, maar geeft je meteen de mogelijkheid om alle nodige ingrediënten te bestellen én aan huis te laten leveren. “Gezond koken moet makkelijk en leuk zijn.” [naar artikel]
Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.” [naar artikel]
Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.” [naar artikel]
Ketchup is lekker bij frietjes, burgers, hotdogs en croques. En het is volgens velen gezonder dan mayonaise. Maar klopt dat ook? Welke fles uit de winkel is goed van smaak, maar ook relatief gezond qua ingrediënten? Diëtist Michaël Sels (UZA) proeft tien merken en schrikt van de suikergehaltes, behalve bij drie flessen: “Een dérde van deze ketchup is suiker. Het is bijna een karamelsaus.” [naar artikel]
Tik ‘gezond ontbijt’ in je zoekmachine en je krijgt de ene na de andere bereiding met havermout te zien. Is de graansoort inderdaad zo gezond of zijn er ook valkuilen? En wat is eigenlijk het verschil tussen havermout, havervlokken en havermix? Diëtiste Sneha Malik legt uit hoe je het beste uit havermout kan halen. “Varieer met deze ingrediënten en bereidingswijzes.” [naar artikel]
Een supermarkt waar de klanten aandeelhouders zijn, beslissen wat er in de rekken komt en die drie uur per maand ook zelf gaan vullen: dat is de visie van een groep Antwerpse jongeren. De ‘eerste democratische supermarkt’ van Vlaanderen zou bovendien goedkoper zijn dan een gewone supermarkt. “Het sociale conflict bij Delhaize heeft het debat geopend.” [naar artikel]
Ketchup is lekker bij frietjes, burgers, hotdogs en croques. En het is volgens velen gezonder dan mayonaise. Maar klopt dat ook? Welke fles uit de winkel is goed van smaak, maar ook relatief gezond qua ingrediënten? Diëtist Michaël Sels (UZA) proeft tien merken en schrikt van de suikergehaltes, behalve bij drie flessen: “Een dérde van deze ketchup is suiker. Het is bijna een karamelsaus.” [naar artikel]
Verse gemberthee en gembershots vind je overal tegenwoordig, net als het ingrediënt gember in recepten. De specerij werd populair omdat die zo gezond zou zijn. Ideaal om te drinken tijdens de zomer om ons beter te voelen. Maar hoe gezond zijn de kant-en-klare gembershotjes uit de supermarkt? Diëtiste Sanne Mouha test er 10 en bekijkt hoé ‘heilzaam’ deze precies zijn. “Dit merk verkoopt je eigenlijk veredelde frisdrank.” [naar artikel]
Tik ‘gezond ontbijt’ in je zoekmachine en je krijgt de ene na de andere bereiding met havermout te zien. Is de graansoort inderdaad zo gezond of zijn er ook valkuilen? En wat is eigenlijk het verschil tussen havermout, havervlokken en havermix? Diëtiste Sneha Malik legt uit hoe je het beste uit havermout kan halen. “Varieer met deze ingrediënten en bereidingswijzes.” [naar artikel]
Oesters, kaviaar en kreeft waren lange tijd erg populair tijdens de eindejaarsperiode: zijn Belgen vandaag nog steeds bereid met deze luxueuze ingrediënten aan de slag te gaan nu bijna iedereen moet besparen? Ine Tassignon, woordvoerder van Delhaize, en Farah Kiyani van House of Caviar & Fine Food leggen uit. “Klanten vergelijken heel duidelijk overal de prijzen”, klinkt het. Hoe wordt die prijszetting bepaald? En hoe serveer je de ingrediënten op een smakelijke manier? [naar artikel]
Lees dit artikel: Tesla’s bakmix steunt op 5 ingrediënten “Een bedrijf bouwen is als een taart bakken. Je hebt precies de juiste hoeveelheid van alle ingrediënten nodig.“ Het is een gevleugelde uitspraak van Tesla-oprichter Elon Musk. Zijn bedrijf mocht maandag voor het eerst een beurswaarde van meer dan 1.000 miljard dollar laten optekenen. Dat gebeurde nadat autoverhuurbedrijf Hertz aankondigde dat het 100.000 Tesla’s zou […] Lees dit artikel: Tesla’s bakmix steunt op 5 ingrediënten [naar artikel]
Hyaluronzuur, retinol, vitamine C: vandaag sieren moeilijke namen de potjes van huidverzorging. Het zijn ‘actieve ingrediënten’, die je allemaal een mooier en strakker gelaat beloven. Welke ingrediënten maken hun belofte waar? Wat is je geld waard en wat werkt echt tegen rimpels en puistjes? Een dermatoloog helpt je onderscheiden wat jouw huid nodig heeft en wat niet. “Een stuk of drie, vier producten volstaat.” [naar artikel]
Terwijl de doemberichten uit verschillende Zuid-Europese landen blijven binnensijpelen, neemt ook het risico op natuurbranden in Vlaanderen toe. De branden in Oudsbergen en de duinen nabij De Haan zijn een realitycheck. “Alle ingrediënten zijn aanwezig.” [naar artikel]
Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]
Verse gemberthee en gembershots vind je overal tegenwoordig, net als het ingrediënt gember in recepten. De specerij werd populair omdat die zo gezond zou zijn. Ideaal om te drinken tijdens de zomer om ons beter te voelen. Maar hoe gezond zijn de kant-en-klare gembershotjes uit de supermarkt? Diëtiste Sanne Mouha test er 10 en bekijkt hoé ‘heilzaam’ deze precies zijn. “Dit merk verkoopt je eigenlijk veredelde frisdrank.” [naar artikel]
Hoe zie je als consument dat een voedingsproducent ingrediënten als zonnebloemolie en zonnebloempitten heeft moeten vervangen in zijn producten? Op die vraag heeft de federale overheidsdienst Economie een antwoord klaar, nu er door de oorlog in Oekraïne een tekort is aan zonnebloemproducten. Dit zijn de nieuwe regels en uitzonderingen. [naar artikel]
We zien mayonaise niet bepaald als een saus waar je gezonder van wordt. Toch klinken de basisingrediënten op zich niet slecht. Hoe zit het dan met de gezondheid ervan? We vroegen het aan diëtist Pieter Brughmans. “Zelfgemaakte mayonaise bevat geen verdachte ingrediënten. In de winkel check je best deze zaken op het etiket.” [naar artikel]
Dat kauwgom niet enkel uit pure, natuurlijke ingrediënten bestaat, moeten we je vast niet meer vertellen.Niet voor niets wordt gesteld dat er plastic inzit, of dat je dit snoepje best niet zomaar doorslikt. Maar heb je al eens de kleine lettertjes op de ingrediëntenlijst gelezen? Verslaggever en RADAR-presentator Fons Hendriks onderzocht ze voor Het Parool en deed een opvallende ontdekking. “Wat doet dit eigenlijk in kauwgom?!” [naar artikel]
Eén van de eerste ingrediënten op het boodschappenlijstje van een BBQ-freak: braadworsten, natuurlijk. Maar in welke supermarkt vind je nu de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.