Het aantal jonge kinderen voor wie eten een gevecht is neemt toe, net als het aantal eetstoornissen. ‘Er is niet per se een verband, maar ook wij zien meer kinderen die zijn verwikkeld in veldslagen aan tafel’, zegt kinderdiëtist Rolinde Demeyer. ‘Het helpt niet dat veel volwassenen zelf een gespannen relatie met eten hebben.’ [naar artikel]
“Bah, broccoli.” Dat klinkt veel ouders vast bekend in de oren. Maar het is niet per se omdat ze moeilijke eters zijn, dat kinderen de groente niet lusten. Voor je kind smaakt broccoli écht anders. Maar hoe komt dat? [naar artikel]
In heel wat gezinnen woedt er iedere avond een strijd aan de eettafel: je hebt je uiterste best gedaan om een gezonde maaltijd met groenten te bereiden, maar een deel van het gezin weigert ook maar één hapje te proeven. Hoe maak je daar komaf mee, en zorg je dat je kind later meer lust dan frieten en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University gingen op zoek naar het antwoord en kwamen tot een interessante ontdekking. [naar artikel]
Klinkt ‘Néé mama, ik lust geen broccoli!’ je bekend in de oren en ben je de eeuwige discussies tussen jou en je kinderen aan de keukentafel ook... [naar artikel]
We hebben allemaal wel een gerecht dat we comfortfood noemen. Een ‘hapje troost’ kan dan ook écht helpen tegen pijn en verdriet. De verhalen van Jenny (71), Delfine (41) en Marieke (35) van vrouwennetwerk Ferm in ‘Dag Allemaal’ over hun troostgerechten zijn daar het beste bewijs van. Hoe hielp een bepaald gerecht hen door hun verdriet? Ze vertellen én delen het recept. “Als we dit eten, roept dat zoveel herinneringen op aan een zorgeloze periode.” [naar artikel]
Ben jij soms ook benieuwd waar onze BV’s graag vertoeven? Zo gaat hockeyspeler Alexander Hendrickx graag naar ‘den Bosuil’ om een voetbalmatch bij te wonen en vertoeft VTM-nieuwsanker graag in De Stordeur in Leuven om te klimmen en nadien een lekker hapje te eten. Of het nu is om te eten, drinken, wandelen, rusten of plezier te beleven: wij selecteerden enkele favoriete adresjes die je zelf ook eens kan uitproberen. [naar artikel]
Talrijke Teuvenaars, Voerenaars en liefhebbers van een lekker hapje konden genieten op zondag 3 juli op het plein voor het Dorpshuis in Teuven. De KV de Böschuule organiseerde er opnieuw traditiegetrouw (post corona) het ‘Teuvenement’, een gezellige namiddag ‘hapje-tapje’ waar iedereen kon bijpraten en genieten van liefst acht heerlijke gerechtjes uit verschillende landen. [naar artikel]
Een bord dat altijd proper leeg moet, geen McDonalds zonder dat de spinazie mooi is opgegeten, en een fotofilter die toont wat er gebeurt ‘als je heel veel koekjes eet’. Alle drie dingen die je het best niét doet bij je peuter of kleuter, zegt diëtiste Rolinde Demeyer. Samen met collega Celien Rombouts brengt ze een kaartenset uit die een luchtig, positief gesprek met je kind op gang moet brengen over eten. “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet.” [naar artikel]
Voor sommige jonge gezinnen is elke maaltijd een strijd. Gezinswetenschapster Naomi Zammattio onderzocht hoe het beter kan. ‘Nieuwe ouders krijgen uitleg over de normale eetontwikkeling, maar niet over eetstoornissen.’ [naar artikel]
Broccoli promoten zoals snoepketens hun dikmakers pushen bij consumenten, het Nederlandse burgerinitiatief Big Bang Broccoli doet het, en mét succes. 'Marketing voor ongezonde voeding werkt ook voor groenten.' [naar artikel]
Barbara Broccoli (58), samen met haar halfbroer Michael G. Wilson (77) producent van de populaire ‘James Bond’-franchise, heeft laten weten dat de... [naar artikel]
Geef ik borstvoeding of flessenvoeding? Wanneer stop ik met melk geven? En is het erg dat die eerste groentehapjes langs de babykin naar beneden... [naar artikel]
Als je enkele kleine telgen hebt rondlopen, klinkt ‘Nee, ik lust geen broccoli!’ je vast bekend in de oren. De eindeloze discussie aan de... [naar artikel]
Als je enkele kleine telgen hebt rondlopen, klinkt ‘Nee, ik lust geen broccoli!’ je vast bekend in de oren. De eindeloze discussie aan de... [naar artikel]
Pesto van basilicum hebben we al vaak genoeg gegeten, maar van broccoli? Dat is een heel andere verhaal. Door de zachtheid van de broccoli krijg [naar artikel]
Heb je je ooit afgevraagd waarom je als kind een bloedhekel had aan spruitjes, broccoli en andere warme groenten en ze nu wel erg smaakvol je mond... [naar artikel]
Pijn is niet fijn, en al zeker niet als je als ouder machteloos moet toekijken hoe je kind pijn lijdt. Maar wanneer heeft je kind pijn en hoe ga je daar als ouder mee om? En wanneer schakel je beter professionele hulp in? Liesbet Goubert, hoogleraar klinische gezondheidspsychologie (UGent) en auteur van het boek ‘Mijn kind heeft pijn’, geeft antwoorden. [naar artikel]
Pepinster lijkt iedere dag een beetje meer uit te sterven. Hier en daar zet een enkeling het gevecht met modder dapper voort, maar velen kiezen voor een bord met ‘te koop’ erop. ‘Hoe minder mensen hier achterblijven, hoe schaamtelozer de dieven.’ [naar artikel]
James Cooke wordt dit jaar 40. Een leeftijd waarop hij meer op z’n gezondheid moet gaan letten, zeker als verstokte kettingroker. Gelukkig houdt zijn man Dorian hem scherp in de gaten. “Als ik ineens een kippenworst met veel broccoli op mijn bord krijg, weet ik: ‘Lap, het is weer zover. Ik moet op mijn kilo’s letten”, vertelt James in ‘Primo’. Je houdt van hem of je houdt niet van hem, maar je kan niet anders dan toegeven dat de man een fenomeen is. “Haters zullen er altijd zijn, maar daar trek ik me niks van aan.” [naar artikel]
De keuken van het AZ Groeninge in Kortrijk kreeg als eerste ziekenhuis in de Benelux het Gault&Millau-label. Ook traditionele cateringsbedrijven moeten zich heruitvinden. ‘Maar broccoli bij de kaassaus met ham? Dat eten de kinderen niet.’ [naar artikel]
James Cooke wordt dit jaar 40. Een leeftijd waarop hij meer op z’n gezondheid moet gaan letten, zeker als verstokte kettingroker. Gelukkig houdt zijn man Dorian hem scherp in de gaten. “Als ik ineens een kippenworst met veel broccoli op mijn bord krijg, weet ik: ‘Lap, het is weer zover. Ik moet op mijn kilo’s letten”, vertelt James in ‘Primo’. Je houdt van hem of je houdt niet van hem, maar je kan niet anders dan toegeven dat de man een fenomeen is. “Haters zullen er altijd zijn, maar daar trek ik me niks van aan.” [naar artikel]
In Australië hebben ze een oplossing gevonden om mensen die te weinig groenten eten meer gezonde voedingsstoffen te laten opnemen. De National Science Agency heeft in samenwerking met the Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) een poeder op basis van broccoli samengesteld dat je zo in je koffie kunt gieten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.