Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]
Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]
Roger Van Damme is in Warschau op The Best Chef Awards 2017 verkozen tot beste patissier van de wereld. Zijn restaurant in Antwerpen ‘Het Gebaar’... [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. ‘Ik ken nu gelukkig ook de valkuil van succes. Je krijgt er een starre blik van.’ [naar artikel]
De bekende Deense sterrenzaak Noma - het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt chef René Redzepi aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]
Voor het tweede jaar op rij mag een Deens restaurant uit Kopenhagen zich het beste restaurant ter wereld noemen. René Redzepi van Noma geeft de bekroning door aan landgenoot Rasmus Kofoed van Geranium (***). Hoewel de meeste Belgen vooral Redzepi kennen, werkte Kofoed zelfs even onder één van de grootste chefs van ons land. Wie is deze nieuwe ‘beste chef ter wereld’? Waarin maakt zijn keuken verschil? En hoeveel tel je neer voor een etentje in zijn restaurant? [naar artikel]
De bekende Deense sterrenzaak Noma - meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt de Deense chef René Redzepi zelf aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens 'La Liste', verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld volgens ‘La Liste’, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt. [naar artikel]
De Zweedse chef Björn Frantzén de Barilla mag zich een jaar lang de Beste Chef van de wereld noemen. De Top 100 Award van The Best Chef is een rangschikking van de beste chefs ter wereld. De top 100 telt ook twee Belgen: Peter Goossens eindigt op de 47ste plaats en Benoit Dewitte op de 81ste plaats. [naar artikel]
Tussen de Kamnische Alpen en de Adriatische Zee ligt een culinair paradijs dat erom smeekt ontdekt te worden. Daar gaan deze Sloveense chefs voor zorgen, onder aanvoering van Ana Roš, 's werelds beste vrouwelijke chef-kok. [naar artikel]
Wie draagt er het komende jaar de titel van beste chef-kok ter wereld? Op die vraag krijgen we vanavond een antwoord, want dan vindt in het Flanders Meeting & Convention Centre in Antwerpen (de Koningin Elisabethzaal, in de volksmond) de prijsuitreiking van de World’s 50 Best Restaurants plaats. Slaagt Peter Goossens er met het Hof Van Cleve voor de zestiende keer op rij in zich in top 50 van beste restaurants ter wereld te werken? En is er in dat lijstje plaats voor nog Belgische chef-koks? Volg het hier vanavond op de voet. [naar artikel]
De Zweedse chef Björn Frantzén de Barilla mag zich een jaar lang de Beste Chef van de wereld noemen. De Top 100 Award van The Best Chef is een... [naar artikel]
Voor het tweede jaar op rij mag een Deens restaurant uit Kopenhagen zich het beste restaurant ter wereld noemen. René Redzepi van Noma geeft de bekroning door aan landgenoot Rasmus Kofoed van Geranium (***). Hoewel de meeste Belgen vooral Redzepi kennen, werkte Kofoed zelfs even onder één van de grootste chefs van ons land. Wie is deze nieuwe ‘beste chef ter wereld’? Waarin maakt zijn keuken verschil? En hoeveel tel je neer voor een etentje in zijn restaurant? [naar artikel]
Roger Van Damme is in Warschau op The Best Chef Awards 2017 verkozen tot beste patissier van de wereld. Zijn restaurant in Antwerpen ‘Het Gebaar’... [naar artikel]
Roger van Damme is op The Best Chef Awards 2017 in Warschau uitgeroepen tot Best Pastry Chef van de wereld. Dat meldt Njam!. [naar artikel]
Zijn restaurant Geranium in Kopenhagen is verkozen tot het op een na beste restaurant ter wereld, na Noma. Maar de droom van de Deense chef Rasmus Kofoed begon bij Roger Souvereyns in Scholteshof in het Hasseltse Stevoort. [naar artikel]
Al 10 jaar organiseert ‘De Groentekok’ en voormalig chef en eigenaar van het sterrenrestaurant Sire Pynnock in Leuven Frank Fol met We’re Smart... [naar artikel]
De prijsuitreiking van de World’s 50 Best Restaurants vindt dinsdagavond plaats in Antwerpen. De man die één jaar lang de titel van beste chef-kok mocht dragen, de Braziliaan Mauro Colagreco van het Zuid-Franse restaurant Mirazur, zal erbij zijn en wij hadden een gesprek met hem. [naar artikel]
Roger Van Damme, chef van restaurants ‘Het Gebaar’ in Antwerpen en ‘Toque Tok’ in Schelle, is woensdagavond tijdens The Best Chef Awards 2017 in het Poolse Warschau uitgeroepen ‘Best Pastry Chef’ van de wereld. Met zijn restaurant ‘Het Gebaar’ behaalde hij samen met Nick Bril een verdienstelijke plek in de lijst van de top-300 chefs in de wereld. [naar artikel]
‘Verborgen parel van de Côte d’Azur’, dat is de bijnaam van Menton. De Argentijnse chef Mauro Colagreco (42) vond er de setting én inspiratie voor... [naar artikel]
Dit weekend vindt de finale plaats van de 'S.Pellegrino Young Chef 2018'. Drie dagen lang neemt Frederic Chastro, die de Benelux vertegenwoordigt,... [naar artikel]
Twee Belgische restaurants staan in de top 10 van beste groenterestaurants ter wereld. Restaurant Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed in Gent landt dit jaar op de vierde plaats en Humus x Hortense van chef Nicolas Decloedt in Brussel staat op plaats tien, volgens de culinaire gids We’re Smart, die de awards dinsdag uitreikte op het Gastronomic Forum Barcelona. [naar artikel]
Al 10 jaar organiseert ‘De Groentekok’ en voormalig chef en eigenaar van het sterrenrestaurant Sire Pynnock in Leuven Frank Fol met We’re Smart... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.