Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Tim Boury reageert op zijn derde Michelinster: “We wisten van niets. Ik kan het nog niet vatten”

23/05/2022 - 14:28
"Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Chef-kok Tim Boury voelt meteen impact van derde ster: 1.500 mails en tal van telefoontjes om reservatie vast te leggen (24/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Een dag nadat Boury bekroond werd met een derde Michelinster regent het reservaties bij het restaurant langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare. Zo is kerstavond nú al volgeboekt. “Het belangrijkste is dat we onszelf blijven en we plezier blijven behouden in hetgeen we zo graag doen.” [naar artikel]


2. Nieuw driesterrenrestaurant in ons land: ook Boury uit Roeselare krijgt derde Michelinster (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. [naar artikel]


3. Boury, ook drie sterren voor diversiteit: helft van keukenteam is geen Belg (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Restaurant Boury werd maandag opgewaardeerd met een derde Michelinster en sindsdien hebben zich al ruim 50 stagiairs uit alle hoeken van de wereld aangemeld om ervaring op te doen in de keuken van chef Tim. De crème de la crème van de ‘Boury Academy’ kan doorstromen naar het vaste keukenteam, waar 14 van de 26 medewerkers geen Belg zijn. [naar artikel]


4. De 7 favoriete eetadressen van kersvers driesterrenchef Tim Boury: “Hier kom ik voor de legendarische vol-au-vent” (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]


5. De 7 favoriete eetadressen van kersvers driesterrenchef Tim Boury: “Ik ga ook gewoon naar een frituur of koffiebar hoor” (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]


6. Mathieu Vanneste (39) van Boury is Sommelier van het Jaar: “Ik wil mensen verrassen en gelukkig maken” (26/02/2024 - Het Nieuwsblad)

Mathieu Vanneste van het Roeselaarse driesterrenrestaurant Boury werd door Michelin verkozen tot Sommelier van het Jaar. “Dit doet wel iets. Het is een mooie bekroning voor ons werk”, reageert hij. Boury behoudt zijn drie Michelinsterren en La Durée uit Izegem de twee sterren. [naar artikel]


7. PORTRET. Met Boury hebben we een derde sterrenrestaurant in ons land. "Ik had nog een sms’je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Alweer heeft ons land er een driesterrenrestaurant bij. Na het Antwerpse Zilte vorig jaar, kreeg nu ook Boury van Tim Boury (39) en zijn vrouw Inge Waeles (39) uit Roeselare de gastronomische opperkroon van Michelin. Opvallend: gastvrouw Inge is zelf kok van opleiding: “Ik heb vroeger nog in de keuken van Peter Goossens gewerkt.” [naar artikel]


8. Wat gebeurt er nádat je een Michelinster krijgt? En zouden Belgische chefs hun ster opgeven? “Ik kan me voorstellen dat je aan de druk bezwijkt” (15/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De culinaire wereld hield deze week de adem in toen René Redzepi aankondigde de bekende Deense sterrenzaak Noma te sluiten. “Deze manier van werken is onhoudbaar”, vertelde hij aan The New York Times. Hoe ervaren sterrenchefs in ons land die druk van fine dining? En zouden zij ooit hun ster teruggeven? Driesterrenchef Tim Boury van Boury en eensterrenchef Alex Verhoeven van Hert geven hun mening. “Ik kan pas over 15 jaar iets verdienen.” [naar artikel]


9. INTERVIEW. Driesterrenkoppel Tim (40) en Inge (39) Boury: “Meestal liggen we op vrije dagen al om 9 uur in bed, helemaal uitgeput” (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het is: een jaar als driesterrenkoppel. [naar artikel]


10. INTERVIEW. Driesterrenkoppel Tim (40) en Inge (39) Boury: “Als straks een vaste klant belt, krijgt die meteen een tafel. Die mensen hebben ons grootgebracht” (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het is: een jaar als driesterrenkoppel. [naar artikel]


11. De favoriete adresjes van topchef Tim Boury: “Hier beleef je rust midden in de drukte van de stad” (13/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Tim Boury van restaurant Boury (***). [naar artikel]


12. Familie van Lars Janssens (16) kan verlies amper vatten: “Toen iemand opmerkte dat hij er vredig uitzag, wisten we: dit komt niet meer goed” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De familie van de 16-jarige Lars Janssens kan het nog altijd niet vatten. Een week na het dramatisch ongeval overleed Lars in het ziekenhuis aan zijn te zware verwondingen. Even leek zijn toestand te verbeteren, maar toen iemand de opmerking maakte dat Lars er vredig leek bij te liggen, drong bij vader Guy het besef door. “Toen wist ik: dit gaat niet meer goed komen”, reageert hij. De familie is ook ontgoocheld dat de chauffeur die Lars heeft aangereden, nog altijd niet degelijk verhoord werd. [naar artikel]


13. De chef, zijn vrouw en zijn broer: de familie achter de derde ster voor 'Boury' (28/05/2022 - De Tijd)

06:00 Ze leiden Boury. En misschien zijn chef Tim Boury, zijn vrouw Inge en zijn broer Ben zelf de drie sterren van Michelin. Gehoopt hadden ze het wel, toch was het nog een verrassing. En nu? ‘Een vierde s... [naar artikel]


14. Enige vrouwelijke sterrenchef geeft Michelinster terug: “Ze doet me niets meer” (03/12/2016 - Het Nieuwsblad)

Brugge verliest nog maar eens een sterrenzaak. Karen Keygnaert, de enige vrouwelijke chef met een Michelinster in Vlaanderen, ruilt A’Qi in voor een nieuw, toegankelijker concept. “Die Michelinster doet me niets meer, ik ben ze ontgroeid.” [naar artikel]


15. Zo immens is de druk voor topchefs: “Hij zei dat hij liever niet meer zou leven na verlies van Michelinster” (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Het verlies van de tweede Michelinster voor het Brusselse icoon Comme Chez Soi kwam in mei bijzonder hard aan bij chef Lionel Rigolet. Zo hard dat hij even met zelfmoordgedachten speelde, zo getuigde hij afgelopen weekend. “Als je je job met zoveel passie doet, zoals een sterrenchef, dan is die Michelinster héél belangrijk.” [naar artikel]


16. Overzicht: Zij kregen één, twee en zelfs drie Michelinsterren (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Na restaurants Zilte en Hof van Cleve mag ook restaurant Boury in Roeselare zichzelf een driesterren restaurant noemen. Helemaal op het einde werd chef Tim Boury nog even het podium opgeroepen om zijn vest te komen ophalen. Drie restaurants kregen een tweede ster en zestien restaurants kregen ook een eerste Michelinster. [naar artikel]


17. Viki Geunes, Peter Goossens en Tim Boury behouden drie sterren, liefst 16 restaurants met een eerste Michelinster (13/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


18. OVERZICHT. Limburg is een sterrenzaak rijker: zij kregen één, twee of zelfs drie sterren (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Na restaurants Zilte en Hof van Cleve mag ook restaurant Boury in Roeselare zichzelf een driesterren restaurant noemen. Helemaal op het einde werd chef Tim Boury nog even het podium opgeroepen om zijn vest te komen ophalen. Drie restaurants kregen een tweede ster en zestien restaurants kregen ook een eerste Michelinster. [naar artikel]


19. EXCLUSIEF. Tim Boury en Inge Waeles, powerkoppel met 3 Michelinsterren: “Soms zit er een hele haardos in de boter” (06/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Onze dochter vroeg me: ‘Je hebt maar één leven, is het wel nodig om zo hard te werken?’” Samen runnen ze Boury, het beste restaurant van ons land. Maar drie Michelinsterren komen voor Inge Waeles (40) en Tim Boury (41) met flink wat opofferingen. Het koppel gunt ons een bloedeerlijke blik achter de schermen: “Ik zou geen gat in de lucht springen mocht onze kroost ons achterna willen.” [naar artikel]


20. EXCLUSIEF. Tim Boury en Inge Waeles, powerkoppel met 3 Michelinsterren: “Onze dochters missen ons, dat weten we” (06/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Onze dochter vroeg me: ‘Je hebt maar één leven, is het wel nodig om zo hard te werken?’” Samen runnen ze Boury, het beste restaurant van ons land. Maar drie Michelinsterren komen voor Inge Waeles (40) en Tim Boury (41) met flink wat opofferingen. Het koppel gunt ons een bloedeerlijke blik achter de schermen: “Ik zou geen gat in de lucht springen mocht onze kroost ons achterna willen.” [naar artikel]


21. Viki Geunes beloond met derde Michelinster: “De ultieme droom in mijn carrière” (05/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

Hij werd beloond met een derde Michelinster in volle lockdown. Intussen is bijna een jaar gepasseerd en staat hij 25 jaar achter zijn stoof. Maar het feestje om dat te vieren wordt tegengehouden door de restricties van corona. Chef Viki Geunes is blij met de erkenning, maar hoopt op een leven zonder Covid. [naar artikel]


22. Viki Geunes, Peter Goossens en Tim Boury behouden drie sterren, 16 restaurants met eerste Michelinster: bekijk hier de kaart (13/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


23. Restaurant Boury uit Roeselare derde driesterrenrestaurant in ons land, Hof van Cleve en Zilte behouden drie sterren (23/05/2022 - VRT NWS)

Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!