06:00 Ze leiden Boury. En misschien zijn chef Tim Boury, zijn vrouw Inge en zijn broer Ben zelf de drie sterren van Michelin. Gehoopt hadden ze het wel, toch was het nog een verrassing. En nu? ‘Een vierde s... [naar artikel]
Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren. [naar artikel]
België behoudt drie driesterrenrestaurants: Hof van Cleve in Kruisem, Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare. Dat kondigde Michelin aan tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren, een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de internationale culinaire wereld. Zestien nieuwe zaken krijgen één ster, enkel Bozar Restaurant in Brussel mag vanaf nu bijkomend twee sterren achter zijn naam schrijven. [naar artikel]
België heeft drie nieuwe tweesterrenresturants in de Michelingids van 2018. Dat heeft Michelin bekendgemaakt. Het gaat over Tim Boury, van Boury in Roeselare, Michael Vrijmoed, van het Gentse Vrijmoed en La Source (Neerharen). “Deze chefs hebben veel aan maturiteit gewonnen”, zegt Michael Ellis van Michelin. “Ze bezitten het talent om hun stempel te drukken op […] [naar artikel]
De culinaire gids Michelin deelde maandag opnieuw sterren uit, met nieuwkomer Boury bij de club van drie. Voor het eerst verschijnt er geen betalende papieren gids. Michelin verdient nu geld aan hotels en restaurants, ‘wat de gids had gezworen nooit te doen’. [naar artikel]
Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het is: een jaar als driesterrenkoppel. [naar artikel]
12:19 Michelin heeft zijn culinaire gids voor België en Luxemburg in 2021 voorgesteld. Tien restaurants krijgen voor het eerst een ster, twee kregen een tweede ster. 't Zilte uit Antwerpen krijgt drie sterr... [naar artikel]
Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het is: een jaar als driesterrenkoppel. [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme Chez Soi een ster verliest”, zegt Boury. [naar artikel]
Maandagmiddag is in het Koninklijk Theater van Bergen de nieuwe – digitale – gids van Michelin voorgesteld. Nooit eerder telde ons land zoveel sterrenzaken als nu. Een nieuwe driesterrenzaak kwam er niet, zowel Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) als Tim Boury (Boury) behouden wel hun drie sterren. In onze provincie hebben nieuwkomers Glass en Misera in Antwerpen meteen een ster beet, maar is Vintage in Kontich - net als Eyckerhof in Bornem - zijn ster kwijt [naar artikel]
Vijf jaar geleden gaf Michelin hem zijn tweede ster, vijf jaar geleden plaatsten ze hem ook al direct op het lijstje met kanshebbers voor een derde. Maak kennis met onze nieuwste driesterrenchef: Tim Boury (39). Een toptalent dat volgens Michelin zelfs nog niet eens aan de top van zijn kunnen zit, wiens sollicitatiebrief ooit genegeerd werd door Sergio Herman en de man die in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie ontdekte. [naar artikel]
Na een derde ster voor Zilte in 2021 en voor Boury vorig jaar, was de vraag of Michelin dit jaar opnieuw een driesterrenrestaurant zou uitroepen. Dat gebeurde niet, wel kreeg een chef die 25 jaar geleden uit Armenië naar ons land immigreerde, verrassend een tweede ster. Vijftien zaken kregen voor het eerst een bekroning. [naar artikel]
Een grote verrassing voor restaurant Boury vandaag tijdens de uitreiking van de Michelinsterren, want op de valreep werd het restaurant uit Roeselare beloond met een derde ster. Voor chef Tim Boury is het de ultieme bekroning. "Op dit niveau draait alles rond details", vertelt hij aan onze redactie. "Uiteraard is het dagelijks hard werken om een ster te krijgen en te behouden, maar je moet ook tijd maken voor rust en je gezin om te kunnen presteren." [naar artikel]
Alweer heeft ons land er een driesterrenrestaurant bij. Na het Antwerpse Zilte vorig jaar, kreeg nu ook Boury van Tim Boury (39) en zijn vrouw Inge Waeles (39) uit Roeselare de gastronomische opperkroon van Michelin. Opvallend: gastvrouw Inge is zelf kok van opleiding: “Ik heb vroeger nog in de keuken van Peter Goossens gewerkt.” [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Geen derde ster voor chef-kok Ralf Berendsen van het gelijknamige restaurant van tophotel La Butte Aux Bois in Lanaken en geen eerste ster voor Pajtim Bajrami van Otoro in Hasselt. Dat is het verdict van Michelin in de nieuwe restaurantgids. Van de 17 nieuwe sterren die Michelin uitreikt in België en Luxemburg gaat geen enkele naar Limburg. En ook al gaan er dan geen sterren verloren, toch is dat een grote teleurstelling. [naar artikel]
Koning Peter Goossens (59) zwaait af, kroonprins Tim Boury (40) staat op. Na de drie sterren van Michelin heeft hij met 19/20 nu ook de hoogste score in de culinaire gids Gault&Millau. “Punten en sterren zorgen voor klanten. Maar dan moeten wij ervoor zorgen dat ze terugkomen”, klinkt het. Ontdek hier alle restaurants uit de gloednieuwe gids. [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controverse op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Koning Peter Goossens (59) zwaait af, kroonprins Tim Boury (40) staat op. Na de drie sterren van Michelin heeft hij met 19/20 nu ook de hoogste score in de culinaire gids Gault&Millau. “Punten en sterren zorgen voor klanten. Maar dan moeten wij ervoor zorgen dat ze terugkomen”, klinkt het. Ontdek hier alle restaurants uit de gloednieuwe gids. [naar artikel]
Op dit moment beloont Michelin Belgische topchefs opnieuw met nieuwe sterren. Behouden Boury van chef Tim Boury en Zilte van chef Viki Geunes hun drie sterren? Krijgt Peter Goossens een eerste ster voor La Rigue? En zal Nick Bril ondanks de controversie op de uitreiking verschijnen? Je volgt het hier nu live op HLN. [naar artikel]
Een dag nadat Boury bekroond werd met een derde Michelinster regent het reservaties bij het restaurant langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare. Zo is kerstavond nú al volgeboekt. “Het belangrijkste is dat we onszelf blijven en we plezier blijven behouden in hetgeen we zo graag doen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.