Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]
In geen enkel ander werelddeel stijgt de vraag naar chocolade zo snel als in Azië. De Zwitsers-Belgische wereldleider in chocolade Barry Callebaut... [naar artikel]
België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]
Wetenschappers voorspellen dat er over 40 jaar geen chocolade meer zal zijn, omdat cacaoplanten het moeilijk hebben door de klimaatopwarming. Als... [naar artikel]
Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]
Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]
Ben jij ook gek op het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek? Of ben je misschien gewoon fan van chocolade? Dan is het nieuwe Sjakie’s Chocolade Museum iets voor jou. In het Nederlandse Middelburg opent dit weekend het Sjakie’s Chocolade Museum. Je komt er werkelijk alles tegen dat met het zoete goedje te maken heeft. […] Het bericht Sjakie’s Chocolade Museum opent de deuren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]
Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]
De met salmonella besmette chocolade die uit de fabriek van Barry Callebaut in Wieze komt, wordt verdeeld over biogasinstallaties. De vetrijke chocolade wordt er verwerkt tot groene energie. Elke 3 ton verwerkte chocolade kan een gezin een heel jaar van gas en elektriciteit voorzien. Bij Barry Callebaut is minstens 1.000 ton chocolade afgevoerd. [naar artikel]
Het paasweekend staat voor de deur. Dat betekent heel wat chocolade in alle vormen. Maar hou het voor jezelf en de kinderen en geef zeker geen chocolade aan je hond. Een halve reep chocolade kan je hond al doden. [naar artikel]
Tienermeisjes hebben er misschien over gedroomd en nu bestaat het ook echt: roze of ruby chocolade. Het is een innovatie van chocoladeproducent Callebaut uit het Oost-Vlaamse Wieze die ze gisteren wereldwijd bekendmaakten in China. [naar artikel]
Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]
De verkoop van chocolade zit in de lift, in tegenstelling tot de verkoop van ander snoepgoed. Dat is een gevolg van de perceptie dat vooral zwarte chocolade net iets meer is dan gewone snoep. Helaas klopt dat niet. [naar artikel]
Een Britse oma heeft chocolade gevonden tussen de spullen van haar overgrootmoeder. Het snoepgoed was al 115 jaar oud, maar ze kon er niet aan weerstaan om een stukje te proeven. De 49-jarige Vikki Jones vond twee dozen chocolade toen ze de spullen van haar overgrootmoeder opruimde. Het snoepgoed werd geproduceerd naar aanleiding van de […] [naar artikel]
Gek van chocolade? Dan is een chocoladecruise – dat lees je goed - misschien wel iets voor jou. Op 16 april 2020 vaart ’s werelds eerste... [naar artikel]
Sinterklaas is in het land, met een zak vol chocolade. Maar koopt hij die best bij een duurder merk zoals Libeert, of bespaart hij met chocolade van Lidl of Colruyt die misschien even lekker blijkt? Patrick Mertens, Vlaams chocolatier van het jaar test vijftien zakjes in drie categorieën: melk, wit en puur. “Voor de prijs van één figuurtje van het ene merk krijg je hier meer chocoladefiguurtjes, en ze zijn nog beter ook.” [naar artikel]
Sinterklaas is in het land, met een zak vol chocolade. Maar koopt hij die best bij een duurder merk zoals Libeert, of bespaart hij met chocolade van Lidl of Colruyt die misschien even lekker blijkt? Patrick Mertens, Vlaams chocolatier van het jaar test vijftien zakjes in drie categorieën: melk, wit en puur. “Voor de prijs van één figuurtje van het ene merk krijg je hier meer chocoladefiguurtjes, en ze zijn nog beter ook.” [naar artikel]
Tachtig jaar geleden was witte chocolade dé revolutie. Vandaag gaat Barry Callebaut voluit voor ruby, het vierde type chocolade. Niet alleen de kleur is buitengewoon, deze chocolade op basis van ruby cacaobonen bevat geen kleurstoffen of fruitaroma’s. De smaakcombinatie van de chocoladeomhulling met de vulling van roombotercrème met framboos en praliné is bovendien sensationeel: heerlijk intens met een fris zuurtje. Kortom, pretty in pink! [naar artikel]
Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]
In het Nederlandse Middelburg, op een uurtje rijden van Gent, opent komend weekend Sjakie's Chocolade Museum, een museum over chocolade. Je kan er... [naar artikel]
Chocolade, voor velen een gegeerd goedje waar ze maar moeilijk van af kunnen blijven. Ja, het bevat veel calorieën, verzadigde vetten en suikers, maar het is zo lekker, en bovendien ook nog eens gezond. Nieuw onderzoek aan de VUB zet die stelling nog wat meer kracht bij. [naar artikel]
Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.