Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Nog 30 jaar, en dan is er misschien geen chocolade meer

02/01/2018 - 13:28
"De kans bestaat dat er over dertig jaar geen chocolade meer in de winkelrekken zal liggen. De cacaoplantages hebben zwaar te lijden onder de opwarming van de aarde en als er niet snel oplossingen worden gevonden, zou de boom wel eens met uitsterven bedreigd kunnen zijn en dus ook onze chocolade."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]


2. Callebaut bouwt fabriek in India: goed voor 30.000 ton chocolade per jaar (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

In geen enkel ander werelddeel stijgt de vraag naar chocolade zo snel als in Azië. De Zwitsers-Belgische wereldleider in chocolade Barry Callebaut... [naar artikel]


3. België land van chocolade, maar deze landen exporteren meer chocolade dan wij (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]


4. Chocolade bedreigd door klimaatopwarming (02/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wetenschappers voorspellen dat er over 40 jaar geen chocolade meer zal zijn, omdat cacaoplanten het moeilijk hebben door de klimaatopwarming. Als... [naar artikel]


5. In deze Belgische winkel gaat elke dag - u leest het goed - 2,35 ton chocolade over de toonbank (26/10/2017 - Het Nieuwsblad)

Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]


6. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


7. Sjakie’s Chocolade Museum opent de deuren (19/04/2018 - Metro)

Ben jij ook gek op het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek? Of ben je misschien gewoon fan van chocolade? Dan is het nieuwe Sjakie’s Chocolade Museum iets voor jou.  In het Nederlandse Middelburg opent dit weekend het Sjakie’s Chocolade Museum. Je komt er werkelijk alles tegen dat met het zoete goedje te maken heeft. […] Het bericht Sjakie’s Chocolade Museum opent de deuren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


8. “Bewaar chocolade niét in de koelkast, voor je het weet smaakt het naar Franse kaas”: Dominique Persoone beantwoordt 8 vragen over chocolade (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]


9. Hoe bewaar je chocolade? En betekent witte neerslag dat die slecht is? Dominique Persoone deelt 8 weetjes (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]


10. De met salmonella besmette chocolade van Callebaut in Wieze kan ruim 300 gezinnen een jaar van groene stroom voorzien (07/07/2022 - VRT NWS)

De met salmonella besmette chocolade die uit de fabriek van Barry Callebaut in Wieze komt, wordt verdeeld over biogasinstallaties. De vetrijke chocolade wordt er verwerkt tot groene energie. Elke 3 ton verwerkte chocolade kan een gezin een heel jaar van gas en elektriciteit voorzien. Bij Barry Callebaut is minstens 1.000 ton chocolade afgevoerd. [naar artikel]


11. Paaseitjes voor je hond? Geen goed idee (07/04/2023 - VRT NWS)

Het paasweekend staat voor de deur. Dat betekent heel wat chocolade in alle vormen. Maar hou het voor jezelf en de kinderen en geef zeker geen chocolade aan je hond. Een halve reep chocolade kan je hond al doden. [naar artikel]


12. Wat is roze of ruby chocolade (06/09/2017 - VRT NWS)

Tienermeisjes hebben er misschien over gedroomd en nu bestaat het ook echt: roze of ruby chocolade. Het is een innovatie van chocoladeproducent Callebaut uit het Oost-Vlaamse Wieze die ze gisteren wereldwijd bekendmaakten in China. [naar artikel]


13. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


14. De industrie achter de zwarte chocolade: hoe heilzaam is het echt? (09/04/2020 - Knack)

De verkoop van chocolade zit in de lift, in tegenstelling tot de verkoop van ander snoepgoed. Dat is een gevolg van de perceptie dat vooral zwarte chocolade net iets meer is dan gewone snoep. Helaas klopt dat niet. [naar artikel]


15. Oma waagt zich aan chocolade van 115 jaar oud (19/12/2017 - Metro)

Een Britse oma heeft chocolade gevonden tussen de spullen van haar overgrootmoeder. Het snoepgoed was al 115 jaar oud, maar ze kon er niet aan weerstaan om een stukje te proeven. De 49-jarige Vikki Jones vond twee dozen chocolade toen ze de spullen van haar overgrootmoeder opruimde. Het snoepgoed werd geproduceerd naar aanleiding van de […] [naar artikel]


16. Zon zee én chocolade! ‘s Werelds eerste chocoladecruise gaat van wal in Italië (11/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Gek van chocolade? Dan is een chocoladecruise – dat lees je goed - misschien wel iets voor jou. Op 16 april 2020 vaart ’s werelds eerste... [naar artikel]


17. GETEST. “De lekkerste melkchocolade komt uit één van de goedkoopste supermarkten”: chocolatier proeft 15x sintchocolade (02/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Sinterklaas is in het land, met een zak vol chocolade. Maar koopt hij die best bij een duurder merk zoals Libeert, of bespaart hij met chocolade van Lidl of Colruyt die misschien even lekker blijkt? Patrick Mertens, Vlaams chocolatier van het jaar test vijftien zakjes in drie categorieën: melk, wit en puur. “Voor de prijs van één figuurtje van het ene merk krijg je hier meer chocoladefiguurtjes, en ze zijn nog beter ook.” [naar artikel]


18. GETEST. 15x sinterklaaschocolade uit de supermarkt: “Zowel bij melk, wit als puur één opvallende winnaar” (02/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Sinterklaas is in het land, met een zak vol chocolade. Maar koopt hij die best bij een duurder merk zoals Libeert, of bespaart hij met chocolade van Lidl of Colruyt die misschien even lekker blijkt? Patrick Mertens, Vlaams chocolatier van het jaar test vijftien zakjes in drie categorieën: melk, wit en puur. “Voor de prijs van één figuurtje van het ene merk krijg je hier meer chocoladefiguurtjes, en ze zijn nog beter ook.” [naar artikel]


19. Beroemde Manon-praline van Leonidas krijgt make-over (25/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Tachtig jaar geleden was witte chocolade dé revolutie. Vandaag gaat Barry Callebaut voluit voor ruby, het vierde type chocolade. Niet alleen de kleur is buitengewoon, deze chocolade op basis van ruby cacaobonen bevat geen kleurstoffen of fruitaroma’s. De smaakcombinatie van de chocoladeomhulling met de vulling van roombotercrème met framboos en praliné is bovendien sensationeel: heerlijk intens met een fris zuurtje. Kortom, pretty in pink! [naar artikel]


20. Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw? (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]


21. Sjakie's Chocolade Museum opent en kinderen tot 5 jaar mogen gratis binnen (18/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

In het Nederlandse Middelburg, op een uurtje rijden van Gent, opent komend weekend Sjakie's Chocolade Museum, een museum over chocolade. Je kan er... [naar artikel]


22. Chocolade is gezond, maar dan wel de pure chocolade én in combinatie met sport (08/01/2018 - VRT NWS)

Chocolade, voor velen een gegeerd goedje waar ze maar moeilijk van af kunnen blijven. Ja, het bevat veel calorieën, verzadigde vetten en suikers, maar het is zo lekker, en bovendien ook nog eens gezond. Nieuw onderzoek aan de VUB zet die stelling nog wat meer kracht bij.   [naar artikel]


23. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!