Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Dit zijn de meest gezonde oliën om mee te koken

21/03/2019 - 16:11
"Olijfolie, avocado-olie, koolzaadolie of kokosolie? Elke keukenprins(es) heeft wel een voorkeur voor een vetstof om maaltijden mee te bereiden...."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat zijn de gezondste oliën om mee te koken? Diëtist Sanne Mouha legt uit: “Kokosolie kan af en toe, maar afwisselen is de boodschap” (08/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Aan oliën worden allerlei goede eigenschappen toegeschreven. Welke kies je het best in de keuken? Hoeveel mag je maximaal gebruiken, en voor eens en altijd: mag je oliën verhitten? Diëtiste Sanne Mouha geeft antwoord. “Oliën mag je wel degelijk gezond noemen. Ze bevatten essentiële vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Al zijn er wel verschillen tussen de oliesoorten.” [naar artikel]


2. Zeewier, een glibberig goedje waarmee u héérlijk kan koken (10/06/2018 - De Morgen)

Na veel getreuzel zet ­zeewier nu ook in België voet aan wal. In zijn boek Zeegroenten: koken met algen en wieren toont ­Donald Deschagt hoe je met het glibberige goedje ­lekkere en gezonde ­gerechten op tafel tovert. [naar artikel]


3. Hoe gezond is kokosolie echt? (18/10/2016 - Knack)

Heel wat mensen vervangen hun gezonde plantaardige oliën door de 'nog gezondere' kokosolie. Maar is dat wel verstandig? [naar artikel]


4. Ellen (29) verzamelt eenvoudige, gezonde en heerlijke maaltijden op haar account met bijna 19.000 volgers (19/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

De Antwerpse Ellen Van Gool (29) verzamelt lekkere, makkelijke en gezonde recepten op haar blog en haar Instagramaccount @kokerellen. Haar passie voor koken ontdekte ze eerder toevallig in haar studententijd. In tien jaar tijd maakte ze van haar hobby haar deeltijds beroep en vanaf januari gaat ze zelfs voltijds als Kokerellen aan de slag. “Ik wil mijn lezers eraan herinneren dat koken en eten vooral ook om gezelligheid draait.” [naar artikel]


5. Lidl weert gevaarlijke oliën uit verpakking van voeding (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een groot deel van alledaagse voedingsmiddelen zoals rijst, pasta en cornflakes is vervuild door gevaarlijke minerale oliën in de verpakkingen. [naar artikel]


6. Koken met Jani: een gezonde candy bar tegen het suikerdipje (01/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Je kent het wel: het is vier uur, je zit aan je bureau, je energiepeil neemt een duik en je wil iets zoet. Om te vermijden dat je dan naar pralines of snoep grijpt, heeft Jani's vriendin Barbara een recept voor gezonde candy bars. Getest en goedgekeurd in Hollywood. [naar artikel]


7. Koken met Jani: zo maak je een gezonde cheesecake, zonder kaas (08/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Wie Jani kent, weet dat hij van desserts houdt, maar het jammer vindt dat hij er van verdikt. In dit filmpje leert raw food chef Julie hem hoe je een gezonde variatie op de cheesecake maakt. En er komt geen grammetje kaas aan te pas. [naar artikel]


8. Essentiële oliën, een grotendeels niet onderzochte bron, kunnen getest worden als mogelijke medicatie (22/02/2020 - VRT NWS)

Een onderzoeksteam van VIB-KU Leuven heeft aangetoond dat, in tegenstelling tot wat lang gedacht werd, essentiële oliën aan dezelfde tests onderworpen kunnen worden als andere mogelijke medisch relevante moleculen. Essentiële oliën zijn nu nog een grotendeels niet onderzochte bron voor mogelijke geneesmiddelen, zegt het team van het VIB-KU Leuven Centrum voor Microbiologie en het Departement Biologie aan de KU Leuven. [naar artikel]


9. Jordy Geuens is meest creatieve ondernemer van Vlaanderen (28/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Jordy Geuens, die met zijn onderneming De Kleine Chef kinderen gezond leert koken, is de meest creatieve ondernemer van Vlaanderen. Dat heeft ondernemersorganisatie NSZ woensdag bekendgemaakt. Via kinderkookworkshops wil Geuens “het proeven van alles en het beter eten bij kinderen bevorderen”, met speciale aandacht voor gezonde voeding. Geuens kreeg met zijn zaak in Loksbergen (Halen) goede punten van de jury omdat hij een niche heeft gevonden, maar ook omdat hij het concept heel sterk in de markt zet. [naar artikel]


10. Koken voor minder dan 3 euro per maaltijd? 2 chefs geven 5 simpele tips: “Aanbiedin­gen in het oog houden is grootste uitdaging” (20/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Gezonde en verse voeding heeft de reputatie duur te zijn. Toch kan je ook gezond en lekker koken voor weinig geld. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen in vijf simpele tips hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd. Ze geven ook zes exclusieve recepten om meteen mee aan de slag te gaan: “Dure superfoods zijn echt niet nodig.” [naar artikel]


11. Koken met Jani: een gezonde chocoladetaart, zonder te bakken (22/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Jani Kazaltzis houdt van dessertjes, maar niet van extra kilo's. Dus kookt hij deze week samen met vriendin Marie-Claire, die zich na een carrière in de mode toelegde op raw food. Zo kent ze een recept voor een gezonde chocoladetaart, zonder boter en zonder bakken. [naar artikel]


12. Vitamine Zee volstaat niet! (04/06/2018 - Metro)

Na jaren in de horeca koos Jan Decock voor Jan De Nul Group. “ Al zes jaar verzorg ik met heel veel plezier de maaltijden aan boord.” “Sinds kort op het gloednieuwe multipurpose-schip, de Adhémar de Saint-Venant”, zegt Jan. De high-end infrastructuur in de keuken blinkt, net zoals de enthousiaste Jan. De chef scherpt zijn […] Het bericht Vitamine Zee volstaat niet! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


13. Koks bereiden duizenden gratis gezonde maaltijden voor verplegers en dokters: “Ook goed voor ons koppeke" (21/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Vijf Kempense en Antwerpse chefs koken de volgende dagen of weken in de keuken van Hendrickx Feesten in Tielen (Kasterlee) . Ze bereiden er gezonde maaltijden voor de zorgverstrekkers in de ziekenhuizen met giften van leveranciers. “We kunnen drie keer per week zo’n vijfhonderd maaltijden maken.” [naar artikel]


14. Coronavirus zorgt voor rush op natuurwinkels: “De zoutlampen en etherische oliën vliegen de deur uit” (23/12/2020 - Gazet van Antwerpen)

Het coronavirus legt de Antwerpse natuurwinkels geen windeieren. Zelden was de vraag naar voedingssupplementen, etherische oliën, zoutlampen en kristallen zo groot als vandaag. “We kunnen het aantal bestellingen amper bijhouden”, klinkt het in het alternatieve circuit. [naar artikel]


15. “Van het meest klassieke aardappelengerecht kan je een gezonde maaltijd maken”: hoe maak je Vlaamse klassiekers met een gezonde twist? (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]


16. SkinnyLove bouwt vanuit Kontich aan imperium gezonde voeding (18/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

Wat begon met een kruidendrankje om zelf af te slanken, is intussen uitgebreid tot een heel ruim gamma van voedingssupplementen en producten als spreads, oliën en snoeprepen. Met een gloednieuwe productiehal van duizend vierkante meter bereidt SkinnyLove zich in Kontich voor om de huidige productie tot tien keer op te drijven en ook andere landen met zijn producten te veroveren. [naar artikel]


17. Weg met foodfabels! Koken zonder franjes (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Koken met pure, onbewerkte, eerlijke ingrediënten, daar kan je nooit iets verkeerds mee doen. Daarom: weg met alle foodfabels en een ode aan koken... [naar artikel]


18. Koken op gas veroorzaakt vaak vuilere binnenlucht dan koken op elektriciteit (08/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Koken op gas is vaak vuiler dan koken op elektriciteit. Het levert vaker een overschrijding op van de zogenoemde advieswaarden voor stikstofdioxide (NO2) van de Europese Unie en de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dat meldt de Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO op basis van onderzoek in 247 huizen in Italië, Spanje, Frankrijk, Slovakije, Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Nederland. [naar artikel]


19. Vijf stellingen over elektrisch koken: moeilijker dan koken op gas? (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]


20. Vuurtje stoken, zalig koken (11/04/2019 - De Morgen)

Koken op open vuur, en zo een Michelinster verdienen? In Stockholm deed Niklas Ekstedt het. En dan te weten dat diezelfde man op zijn 21ste moleculair kookte. Tot hij ontdekte hoe veelzijdig koken op vuur kan zijn. Hoe je zelf aan de slag gaat, lees je in zijn nieuwe boek. Drie rokerige voorsmaakjes. [naar artikel]


21. Koken zonder camera is niet gemakkelijk (23/10/2018 - De Tijd)

16:46 In de afgelopen jaren begonnen tv-koks zoals Jeroen Meus, Wim Ballieu en Sergio Herman hun eigen restaurants. Ze ondervonden dat koken op tv makkelijker is dan koken in hun eigen restaurant. [naar artikel]


22. Vijf feiten en fabels over elektrisch koken: moeilijker dan koken op gas? (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!