Heb je nog heel wat inspiratie nodig om al die restjes uit je koelkast op te werken dit weekend? Foodie Sonja Peeters bedacht 3 handige recepten om oud brood, aardappelschillen of overgebleven groenten op te koken én tegelijkertijd verrassende gerechten op tafel te toveren. Geen food waste voor jou deze week! [naar artikel]
Recepten waarbij je tijdens het koken niets hoeft weg te gooien? Het kan. Met het kookboek No waste groenten verwerk je bloemkoolbladeren, -stengels en -schillen in je gerecht, én staat de smaak van de groenten centraal. Gezond, verrassend en zero waste koken, doe je met Sophie Gordon. [naar artikel]
Deze week toveren we met de hulp van bestsellerauteur Julie Van den Kerchove de mediterrane keuken op je bord. En dat in een jasje van het ketodieet, met weinig koolhydraten dus. Hier vijf recepten om je vingers bij af te likken. “Deze comfort food-maaltijd kan je gerust elke week op het menu zetten.” [naar artikel]
Koken met plezier én zonder te veel afwas? Het is de kookfilosofie van Ellen Van Gool, beter gekend als Kokerellen. “Ik wil mensen niet leren koken, maar hen inspiratie geven voor recepten waar ze geen vier potten voor moeten vuilmaken", vertelt ze. Zelf kookt ze liefst met zo weinig mogelijk ingrediënten, maar met precies genoeg om er een smaakbommetje van te maken. We stelden haar vier vragen om alles over die stressvrije kookstijl te weten te komen én delen vier exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek. [naar artikel]
De Koreaanse keuken is dit jaar in opmars en kwam op één te staan als populairste keuken ter wereld. Zelfs de Italiaanse pasta’s moesten er hun troon voor afstaan. TikTok is één van de redenen waarom deze Aziatische recepten steeds populairder worden. Via 5 recepten uit haar boek ‘Proef Korea’ leert Ae Jin Huys je de Koreaanse kneepjes van het vak deze week. [naar artikel]
Ben jij een echte dummy in de keuken en lijkt alles mis te lopen zodra er kookpotten bij komen kijken? Dan heeft IKEA de oplossing: recepten in [naar artikel]
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Deze week tonen Tom Sas en Lori Dardikman van het Antwerpse restaurant Boker Tov én het gelijknamige kookboek hoe je die keuken in 5 recepten op je bord tovert deze zomer. [naar artikel]
Zit er wat sleur in je keuken en verlang je al naar vakantie? Dan helpen deze recepten van foodblogster Manon Van Aerschot om de blues te verdrijven. [naar artikel]
Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Deze week laat ze je kennismaken met de Turkse keuken door middel van vijf recepten. [naar artikel]
Kan jouw keuken een opruimbeurt gebruiken, of heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Met deze recepten ga je creatief aan de slag met de ingrediënten uit je koel- én voorraadkast. [naar artikel]
Wist u al dat vandaag de Zero Waste Week begint? Hoe moeilijk of makkelijk zou u het vinden om geen - of toch zo weinig mogelijk - afval te produceren? Mocht u de oefening thuis eens willen maken, dan kunnen deze tips en cijfers alvast helpen. [naar artikel]
Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.” [naar artikel]
Doorbreek deze week de winterse sleur met een paar verrassingen op tafel. Wat dacht je van een groene omelet, extra gezond dankzij de jonge bladspinazie? Een soep van de vergeten groente aardpeer? Of noedels met typisch Oosterse hoisinsaus? Onze HLN-chefs schotelen 5 creatieve én budgetvriendelijke recepten voor. [naar artikel]
Wie weinig tijd en inspiratie heeft voor een weekmenu roept al snel een maaltijdbox ter hulp in. Deze 5 recepten van het nieuwe HLN Eten-weekmenu zijn daarentegen nog goedkoper, makkelijk te maken én snel klaar. Zo wordt je week zonder twijfel een smakelijk en betaalbaar succes. Recepten opslaan en koken maar. Welke maaltijd haalt jouw weekmenu volgende week? [naar artikel]
Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]
Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]
Zes jaar na zijn boek 'De keuken van ons moeder' vond foodfotograaf Tony Le Duc het de hoogste tijd om eens wat vaders achter het fornuis te zetten die regelmatig koken voor familie en vrienden. Bij wijze van voorpublicatie schotelen we u de verhalen en recepten voor van de oudste (76) en de jongste (33) thuiskok in zijn nieuwe boek. [naar artikel]
Elke eerste donderdag van november is het Men Make Dinner Day. Hoewel veel mannen ondertussen bijspringen in de keuken, kunnen sommigen nog wel een duwtje in de rug gebruiken, zo leert een bevraging van HelloFresh ons. Een derde van de Belgische mannen heeft immers weinig vertrouwen in zijn kookkunsten. Of je Men Make Dinner Day […] Het bericht Men Make Dinner Day: één man op drie weet zich geen raad in de keuken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Kieper je die verlepte kruiden zonder verpinken de groencontainer in? Krijgen de kippen het stugge loof van je bloemkool? Of belanden je zanderige aardappelschillen in je favoriete krant? Door zero waste te koken verspil je minder voedsel en bespaar je ook nog eens flink op je portemonnee. Daarom een handvol tips van twee bekende chefs. Van wortelgin over aardpeerpoeder tot fond van knolselder. “Creatief zijn met keukenafval levert verrassend veel lekkers op.” [naar artikel]
Met het einde van de zomervakantie stilaan in zicht, is onze inspiratie in de keuken soms uitgeput. Tijd om weer een nieuwe wind door de keuken te laten waaien. Een soep past evengoed op hete dagen en een heerlijke quiche kan je opvullen met seizoensgroenten. Met deze 5 recepten kom je volgende week de week probleemloos, smakelijk én betaalbaar door. Welke is jouw favoriet? [naar artikel]
Koken is ontspannend en het resultaat opsmikkelen is zo mogelijk nog leuker. Maar helaas wordt er veel te veel voedsel verspild. Maar liefst 35 tot 50% van het geproduceerde eten wordt weggegooid en daar zijn consumenten voor de helft verantwoordelijk voor. Nochtans is het makkelijk om je voedselafval te beperken. In ‘De kunst van no-waste’ […] Het bericht Drie zero waste recepten met restjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Volg de stap-voor-stap recepten van de zusjes Najat en Nadia Yachou, alias de Kookmutsjes, en jouw zoete en hartige gerechten zien even Insta-yummie uit. [naar artikel]
Er zijn veel mensen die graag lekker eten, maar nooit koken omdat ze dat niet kunnen. Melissa Hemsley wil deze stuntelende thuiskoks helpen. "Ik... [naar artikel]
Pascale Naessens heeft met Ik eet zo graag een gloednieuw kookboek uit. En daar hoort een bekentenis bij :“Ik houd mijn recepten altijd graag kort omdat ik niet graag in de keuken sta. Ik zit liever uren aan tafel.” Dat fast ook gezond kan zijn, bewijzen deze recepten voor een snelle hap. [naar artikel]
De keuken is vandaag dé ruimte bij uitstek waar design en technologie elkaar ontmoeten. Van een functionele plek om te koken, evolueerde deze... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.