Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen." [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
In Gent krijgen studenten woensdagavond feestelijk een pakje friet wanneer ze niet wildplassen. Elke honderdste plasser die gebruikmaakt van de wc, wordt getrakteerd. De “beste WC-madam van Gent” overhandigt zo twintig pakjes friet. [naar artikel]
Een medium pakske friet met een vleesje. Dat is al 32 jaar lang het avondmaal van Rudy Gybels (45) uit Schaffen, die van elk bakje friet een foto op Facebook post. “Ik vind dat een mens moet leven zoals hij graag doet, en je ziet wel waar je uitkomt en hoe kort of hoe lang het duurt”, zegt hij. Voedingsexperts maken zich wél zorgen. [naar artikel]
Ah, een goed pakje friet: er is haast niets dat af en toe beter smaakt. Van 25 november tot 1 december vindt de jaarlijkse Week van de Friet... [naar artikel]
Onze nationale trots is in de ban van een geopolitieke oorlog. De Belgische friet krijgt invoertaksen opgelegd in Afrika en Zuid-Amerika. Europa is verdeeld over tegenmaatregelen. [naar artikel]
Een portie friet in het frietkot wordt flink duurder, zo voorspelt Bernard Lefèvre van sectorfederatie Navefri in Het Nieuwsblad. “Zoals een brood van 2,4 naar 2,8 euro is gegaan, zal de prijs van een pakje friet in de frituur stijgen van pakweg 2,5 naar 3 euro”, zegt de voorzitter van de frituristen. Dat zou neerkomen […] [naar artikel]
De Week van de Friet is de hoogmis voor alle Belgische frituristen. Ook voor Gurbet Cetinkaya van de Gentse frituur De Lange Friet. Zij eet zelf al 30 jaar lang elke dag frietjes. "Vroeger was dat zelfs twee keer per dag. Met veel zout en mayonaise. Het liefst nog met stoofvlees of met vegetarische bitterballen erbij”, vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]
Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die... [naar artikel]
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na drie jaar ‘loopbaanonderbreking’ bakt Inge Daems (38), bekend als organisator van Frietrock, weer alle dagen friet in haar frituur aan de Turnhoutsebaan in Retie. Iedereen die zondag verkleed het frietkraam binnenkomt, krijgt er gratis een pak friet met mayonaise. [naar artikel]
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na drie jaar ‘loopbaanonderbreking’ bakt Inge Daems (38), bekend als organisator van Frietrock, weer alle dagen friet in haar frituur op de Turnhoutsebaan in Retie. Iedereen die zondag verkleed het frietkraam binnenkomt, krijgt er gratis een pak friet met mayonaise. [naar artikel]
Geen gratis friet dit jaar in de Gijmelbergwijk. Waar vorig jaar nog met veel poeha aardappelen werden gepoot met een oogst voor de hele buurt, ligt het perceel er nu verwaarloosd bij. [naar artikel]
Dit is wellicht het meest onvermoede gevolg van de klimaatopwarming. En de alarmklok wordt niet geluid door milieuactivisten, wel door aardappelkenners: de Belgische friet staat onder druk. Het bintje, dé frietaardappel bij uitstek, kan niet tegen hittegolven en daarvan krijgen we er almaar meer. [naar artikel]
Frietspecialist Eddy Cooremans blijft de Belgische friet op een unieke manier wereldwijd promoten. Hij is nog maar net terug uit Bangkok en nam deel aan de wereldtournee van vakverenigingen ter promotie van de Belgische goudgele lekkernij. [naar artikel]
Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]
Een medium pakske friet met een vleesje. Dat is al 32 jaar lang het avondmaal van Rudy Gybels (45) uit Schaffen, die van elk bakje friet een foto op Facebook post. “Ik vind dat een mens moet leven zoals hij graag doet, en je ziet wel waar je uitkomt en hoe kort of hoe lang het duurt”, zegt hij. Voedingsexperts maken zich wél zorgen. [naar artikel]
Iedereen die ouder is dan 70 jaar en in het grensdorp Weelde-Station in Ravels woont, heeft dinsdag friet gegeten. Omdat ze de hele tijd moederziel alleen in hun kot moeten zitten, trakteerde een lokale friturist al zijn oudste dorpsgenoten op een gratis pak friet met mayonaise en een snack. [naar artikel]
Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes. [naar artikel]
Frituur Friet en Zo startte donderdagmorgen met het voorbakken van 310 porties friet en snacks voor het zorgpersoneel en de bewoners. Die frietjes en snacks werden in de loop van de dag afgeleverd bij Sint Oda in Overpelt. Een warm gebaar dat de bewoners en het zorgpersoneel van Sint Oda wel wisten te appreciëren. [naar artikel]
Hoezo, french fries? Met een promotour probeert de Belgische friet voet aan grond te krijgen in Zuidoost-Azië, momenteel het territorium van Uncle Sam. "Zelfs frieten van Belgische makelij worden hier soms onder Amerikaanse vlag verkocht." [naar artikel]
Vandaag begint de ‘week van de friet’. Om de friet te promoten, duiken er in Middelkerke, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Hasselt en op onverwachte plaatsen frietzakken op. Het is een campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) naar aanleiding van de 20e Week van de Frituur. De Belgische frietkotcultuur werd in 2017 erkend als immaterieel cultureel ergoed. [naar artikel]
Liefst 6.500 lezers brachten hun stem uit in onze zoektocht naar het restaurant waar ze De Lekkerste Stoofvlees-Friet serveren. Van alle restaurants die zij naar voor brachten, bleven er vijf bovendrijven: ’t VoorHuys, De Arme Duivel, Ciro’s, De 7 Schaken en De Bomma. [naar artikel]
Anciënniteitsverloning heeft veel weg van een pak friet: er bestaan varianten in verschillende landen, maar het meest ingeburgerd is het in België. Voorstanders zullen zeggen dat de Belgische anciënniteitsverloning de beste is, net als ons pak friet. Tegenstanders vrezen dan weer dat de lekkere hap zwaar op de maag begint te liggen: volgens hen is het huidige systeem onhoudbaar geworden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.