Zes Aziatische topchefs wilden hun vriend Gert De Mangeleer uitwuiven. En De Mangeleer zelf wilde iets doen om het Alexine Clarysse Fonds te... [naar artikel]
Ze zijn het gewend van door te razen. Van hard te werken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat om het niveau van hun sterrenkeuken op peil te houden. Nu is het anders. Nu vullen de topchefs bakjes voor takeaway, zitten ze wat onwennig ’s avonds thuis in de zetel en vinden ze vooral dat dit tragere ritme niet té lang meer moet duren. “De eerste lockdown was ergens nog plezant. Even gas terugnemen, meer tijd met het gezin. Maar deze keer heb ik het mentaal enorm zwaar”, zegt Gert De Mangeleer. [naar artikel]
De coronacrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Alle zaken in ons land blijven tot nader order gesloten, van de kleinste lunchbar tot het... [naar artikel]
Corona is een kreng. Het virus doodt mensen, maar ook bedrijven. Zeker in de horeca is de ravage groot. En toch slagen sommigen erin om met een... [naar artikel]
Rust in zijn hoofd heeft hij nooit. Altijd aan het denken, altijd aan het malen. Ooit zat drie-sterrenchef Gert De Mangeleer zo diep dat hij bijna niet meer uit de put raakte. Toch lukte het. 'Ik heb een enorme wilskracht. Waar een ander stopt, doe ik door.' [naar artikel]
De coronacrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Alle zaken in ons land blijft tot nader order gesloten, van de kleinste lunchbar tot het... [naar artikel]
Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]
Een plaats waar je de hele dag door kon eten. Dat was het concept van L.E.S.S., het nieuwe restaurant van Gert De Mangeleer. Was het concept, want na amper een week heeft de topchef besloten dat zijn idee niet haalbaar is. Nu kan je er alleen nog lunch en diner bestellen. “Dit is niet falen, maar ondernemen”, aldus De Mangeleer in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]
Sterrenchef Gert De Mangeleer heeft tijdens de coronacrisis niet stilgezeten. Hij gebruikte de tijd om na te denken over zijn mooiste culinaire reizen. Daaruit ontstond het idee voor Babu, een pop-up hamburgerrestaurant dat je laat proeven van de wereld. [naar artikel]
De topchefs komen in opstand. Met 200 zijn ze - onder hen sterrenchefs als Gert De Mangeleer, Peter Goossens en Viki Geunes - die de heropening van hun zaak vragen op 1 maart, of ten laatste 15 maart. “Wij kunnen veilig werken. Cafés niet”, stellen ze. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen is niet onder de indruk. “Iederéén wil open, zo snel mogelijk. Maar het overleg loopt.” [naar artikel]
Eind dit jaar zijn we een driesterren-restaurant armer: Hertog Jan sluit dan de deuren. Maar er komt iets in de plaats. Veel zelfs. Zo blijkt uit de plannen die Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hier voor het eerst uit de doeken doen. Hun drie sterren ruilen ze voor drie nieuwe restaurants en een exclusieve eventruimte. “We verkopen het pand ook niet”, zegt Gert. “En daar ben ik blij om. Na de aankondiging van de sluiting, stond ik hier soms met tranen in mijn ogen.” [naar artikel]
Gert De Mangeleer (42) leidt samen met sommelier Joachim Boudens restaurantgroep Hertog Jan***. Hun L.E.S.S Eatery in Brugge verhuist tot 30 augustus naar de hoeve in Zedelgem, waar het duo tot eind 2018 het driesterrenrestaurant Hertog Jan uitbaatte. [naar artikel]
De coronacrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Alle zaken in ons land blijft tot nader order gesloten, van de kleinste lunchbar tot het... [naar artikel]
Gert De Mangeleer en zijn sommelier Joachim Boudens trokken eind 2018 de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan achter zich dicht, maar zitten sindsdien allesbehalve stil. Na de opening van L.E.S.S. in maart is het nu de beurt aan Bar Bulot. [naar artikel]
Dat Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, op 22 december de deuren sluit is... [naar artikel]
Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Gert De Mangeleer van Hertog Jan at Botanic Sanctuary **. [naar artikel]
“Ik heb mijn vrouw al gewaarschuwd: ik ga nooit met pensioen.” Het zijn de woorden van chefkok Gert De Mangeleer (44), die met Hertog Jan drie sterren bij elkaar kookte, maar er financieel en mentaal bijna aan onderdoor ging. Hij vertelt openhartig over hoe onmogelijk het leek om meer dan 4 miljoen euro af te betalen, de miskraam van z’n vrouw en hoe onthaasten niets voor hem bleek te zijn. “Het was een dubbeltje op z’n kant, ik vergeet nooit hoe diep ik ben moeten gaan.” [naar artikel]
VTM lanceert de nieuwe concurrent van Jeroen Meus: de jonge Loïc Van Impe (25), kok zonder diploma. Blijkt dat topchef Gert De Mangeleer (42), die Van Impe al jaren kent, ook nooit zijn koksdiploma haalde: te vaak gespijbeld. ‘Ik leerde te weinig op school.’ [naar artikel]
Het toprestaurant Hertog Jan, dat eind dit jaar de deuren sluit, behaalde in recordtijd de opperste bekroning van drie Michelin-sterren. Maar dat heeft een prijs. "Ik ben al 15 jaar moe", zei chef Gert De Mangeleer in augustus 2016. [naar artikel]
Meer dan drie jaar na de sluiting van driesterrenzaak Hertog Jan in Zedelgem maken Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens hun comeback in de wereld van de gastronomie. Die brengt hen naar Antwerpen, waar de heren een restaurant zullen openen met de naam ‘Hertog Jan at Botanic Antwerp’. [naar artikel]
Een driesterrenrestaurant sluiten, gewoon omdat je erop uitgekeken bent??Gert De Mangeleer en Joachim Boudens deden het. Na zestien jaar zwoegen in Hertog Jan willen ze hun pijlen richten op zusterzaak L.E.S.S., dat volgende week opent in hartje Brugge.?We volgden het culinaire duo het voorbije half jaar.?Maanden die bol stonden van de grote emoties. [naar artikel]
Culinair Gent wordt op een hoger niveau getild. Niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent binnenkort in onze stad een permanente vestiging van zijn Brugse pop-up BABU. Ook de locatie is verrassend: vlak bij de studentenbuurt. Alles draait rond hoogstaande ‘bunners’. [naar artikel]
Op ‘t Zand in Brugge is vrijdag BABU geopend. Dat is de nieuwste takeaway-zaak van sterrenchef Gert De Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens. Op de kaart staan drie ‘bunners’, waar je versgesneden frietjes bij kan krijgen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.