Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]
Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Welke aardappel en frietvet kies je? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips. [naar artikel]
Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]
Wie sinds maart boodschappen doet, botst regelmatig op lege schappen zonnebloemolie in de winkel. Welke alternatieven gebruiken frituristen ondertussen, waarmee je thuis ook frieten kan bakken? En wat betekent het tekort voor de prijs van een pakje friet? Roel Dekelver van Delhaize en Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van frituristen leggen uit. “Op een jaar tijd is de olieprijs verdubbeld.” [naar artikel]
Acht weken lang passeerde sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten langs 40 eetzaken aan de kust om acht klassiekers te proeven en te keuren. Hoewel er heel wat missers waren, deelde hij zelfs meermaal een 10/10 uit dit jaar. In deze adressen eet je volgens hem de lekkerste gerechten: van de beste mosselen tot de lekkerste frietjes. “Deze frituur is echt een omweg waard.” [naar artikel]
Een portie krokant gebakken frietjes met een goede klodder mayonaise: velen onder ons zetten het weekend zo met veel plezier in. Nu er nog geen écht tekort aan frietjes is, profiteren we best zoveel mogelijk van die hemels Belgische combinatie. Maar welke mayonaise is dan het gezondste: de gewone of de lightversie? En vooral: welke is het lekkerst? Diëtiste Sanne Mouha proeft 12 soorten uit de supermarkt binnen die twee categorieën. “Deze heeft een laag vetpercentage en bevat nog steeds voldoende smaak.” [naar artikel]
Laten we er geen doekjes om winden: de Vlaamse frituren zijn de beste ter wereld. Zo’n 2.755 staan er in ons vlakke land, maar welke is het échte neusje van de zalm? Volgens onze redactie is dat Friet-O-Droom in Gavere. Het enige dat lekkerder is dan een pak frieten van Rita en Severine, zijn twee pakjes frieten van Rita en Severine. [naar artikel]
Wie sinds maart boodschappen doet, botst regelmatig op lege schappen zonnebloemolie in de winkel. Welke alternatieven gebruiken frituristen ondertussen, waarmee je thuis ook frieten kan bakken? En wat betekent het tekort voor de prijs van een pakje friet? Roel Dekelver van Delhaize en Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van frituristen leggen uit. “Op een jaar tijd is de olieprijs verdubbeld.” [naar artikel]
Kris Vanhaerents van De Blauwe Frituur in Kortrijk - verkozen tot beste friturist van het land - is dé geknipte man om na te gaan welke mayonaise... [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
Frituur Den Heiberg in Itegem (Heist-op-den-Berg) gaat frieten met chocoladesaus serveren. Geniaal of heiligschennis? [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je nu de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? We stuurden chef Dominique Persoone op pad langs 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier zit zelfs een haar in de frieten, absoluut not done.” [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je nu de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? We stuurden chef Dominique Persoone op pad langs 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier zit zelfs een haar in de frieten, absoluut not done.” [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
België mag niet groot zijn, maar als er iets is waar we trots op mogen zijn is het de friet. Vandaag op 1 augustus zetten we deze gouden lekkernij extra in de verf. We geven je vijf redenen waarom onze Belgische frietjes zo geweldig zijn. Je geraakt het nooit beu Wie heeft er ooit al […] Het bericht Het is Nationale frietjesdag: vijf redenen waarom onze Belgische frieten de beste zijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het is hoogtijd om kerstkleur te bekennen! Welke trends vallen bij jou in de smaak en welke tinten passen het beste bij je interieur? Je ontdekt... [naar artikel]
Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je op deze vettige vrijdag de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? Chef Dominique Persoone ging op pad voor HLN Eten en bezocht 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier ben ik verrast.” [naar artikel]
De Week van de Friet is de hoogmis voor alle Belgische frituristen. Ook voor Gurbet Cetinkaya van de Gentse frituur De Lange Friet. Zij eet zelf al 30 jaar lang elke dag frietjes. "Vroeger was dat zelfs twee keer per dag. Met veel zout en mayonaise. Het liefst nog met stoofvlees of met vegetarische bitterballen erbij”, vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]
Er is maar één ding beter dan stoverij met frietjes: vers gemaakt stoofvlees van de frituur. Chef-kok Laurens Snykers ging de Vlaamse klassieker proeven bij tien Limburgse frituristen. “Smaken verschillen, maar ik deelde drie onbetwistbare topscores uit.” [naar artikel]
Wie de beste smartphone, meest comfortabele fiets of lekkerste confituur wil, moet wel het hele gamma vergelijken, toch? Niet doen, stelt een... [naar artikel]
De beste frituur van Vlaanderen ligt ook dit jaar in Vlaams-Brabant. Onze jury dook in een bad van frieten, stoofvlees, burgers en snacks, en koos voor De Halte in Orsmaal-Gussenhoven. “We wilden pralines verkopen, tot we een avondje gingen stappen met collega-frituristen.” [naar artikel]
Moeten er nog patatjes zijn? De secretaris-generaal van de aardappelkwekerfederatie Belgapom zoekt oplossingen voor het overschot van 750.000 ton aardappelen in ons land. Het creatiefste antwoord: “Laat ons allemaal twee keer in plaats van één keer per week frieten eten.” [naar artikel]
Een frietje stoofvlees graag! Wij zoeken Limburgse frituristen die deze Vlaamse specialiteit vers gemaakt serveren. Welke frituur mogen we zeker niet vergeten? Laat het ons weten via onderstaand formulier. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.