"Ik neem de beste beslissingen als ik slaap." Dat komt, vertelt Roberto Martínez (43), omdat hij 's avonds om tien uur graag een bord pasta eet - [naar artikel]
"Ik neem de beste beslissingen als ik slaap." Dat komt, vertelt Roberto Martínez (43), omdat hij 's avonds om tien uur graag een bord pasta eet - [naar artikel]
De Oudergemse dertiger die beweerd had dat hij zijn stiefzoon had vergiftigd met een bord bedorven pasta, zal niet moeten terechtstaan. De man had... [naar artikel]
Koude pastasalades zijn erg populair bij een zomerse barbecue, maar je let er toch maar beter mee op. Volgens het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) mag je gekookte pasta niet langer dan twee dagen in je koelkast bewaren: "Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn." [naar artikel]
In Australië hebben chirurgen een unieke vondst gedaan in de hersenen van een 64-jarige vrouw. Nadat de Australische al langer geklaagd had over vergeetachtigheid en depressieve gevoelens, heeft een neurochirurg bij een controle een acht centimeter lange rondworm uit haar hersenen gehaald. De worm komt normaal enkel voor bij pythons. [naar artikel]
Een bewoner van de Evangeliestraat in Hamme heeft in zijn straat een bord geplaatst met daarop "Puttenstraat". Even verderop is er nog een groter bord te zien met "Gemeentebestuur, neem uw verantwoordelijkheid a.u.b.". Op dat bord staat ook een tekening van een 15 centimeter diepe put aan de baanrand. De man, die anoniem wil blijven, wil de slechte staat van de weg aankaarten. "Vooraleer er doden vallen", zegt hij. [naar artikel]
De Britse televisiekok gaat in al zijn Jamie Italian Restaurants in het Verenigd Koninkrijk 2€ per geserveerde pasta all'amatriciana te schenken aan het Italiaanse Rode Kruis. "We kunnen hiermee écht het verschil maken", zo vertelt hij op zijn Facebookpagina. [naar artikel]
"De holocaust is niet echt gebeurd". Joden zijn "slecht". "Vrouwen" en "moslims" ook. Maar "Hitler was zo slecht nog niet." We zouden het niet durven schrijven. Maar doen het toch, want Google geeft deze antwoorden als eerste bij zoekopdrachten. [naar artikel]
{ "text": "Meerderheid: CD&V (10), Balans (1) Onafhankelijk (1)", "type": "information_text" } [naar artikel]
Een misnoegde luchthavenwerker is de 'nummerplatenrel' tijdens opnames van Top Gear twee jaar geleden blijkbaar nog niet vergeten. "Ik kom uit [naar artikel]
Mogen leraars nog wel écht lesgeven? Het gevoel leeft dat dat niet zo is. En dat dat één van de redenen is waarom de kwaliteit van ons onderwijs daalt. [naar artikel]
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]
‘Bij de vrolijke neger’, hangt aan de gevel van een gesloten chocolaterie in Parijs. Het bord zou, volgens communistisch raadslid Raphaëlle Primet, "beledigend en kwetsend" zijn, en "herinneren aan de misdaad van de slavernij". [naar artikel]
Het leven wordt duurder, maar geldt dat ook voor onze boodschappen? "Ja, al hangt het er vanaf wat je koopt", zo blijkt uit de winkelkar-test van "De inspecteur" op Radio 2. Drie maanden geleden vulde presentator Sven Pichal een winkelkar met 75 verschillende producten uit drie verschillende supermarkten. Vandaag doet hij dat opnieuw. "Alle producten samen zijn iets duurder geworden. Vooral A-merken, boter, pasta en brood kosten meer. Al is de stijging niet even groot bij elke supermarktketen." [naar artikel]
Het was donderdagochtend even schrikken aan de ontbijttafel voor Pascal Van Nuffel uit Brecht. In een pot abrikozenconfituur van het merk Effi trof de ATV-reporter een worm aan toen hij zijn boterhammen aan het smeren was. [naar artikel]
"Wij berijden ons konijn in eigen keuken!” Jawel, het stond afgelopen jaar echt geschreven op een bord ergens buiten een restaurant. Of de kok ook echt bovenop het konijn is gesprongen of gewoon het konijn culinair heeft bereid, blijft de vraag. De boodschap is wel verkozen tot ‘Taalvout van het Jaar 2020', meldt het humoristische Nederlandse taalplatform Taalvoutjes. [naar artikel]
Oud-voorzitter van SP.A Caroline Gennez vindt dat politici die bij de bevolking als "authentiek" overkomen, dat in het echt vaak niet zijn. Dat zegt ze in De Afspraak. "Steve Stevaert was heus niet de simpele cafébaas die zijn woorden niet op een rij kreeg." [naar artikel]
Ook radiopresentator Peter Van de Veire is het slachtoffer geworden van iemand die zijn naaktbeelden gelekt heeft. In een indrukwekkend statement op MNM roept hij op om die beelden niet door te delen: "Je vindt me een crimineel? Een pervert? Een viezerik? Ga vandaag voor je spiegel staan. Kijk lang. Want jij wou toch die beelden zien? Ook een beetje pervers. Jij wou die doorsturen naar iedereen die je kent. Wel, dat was pas echt crimineel." [naar artikel]
Groen noemt de voordracht van oud-scenarist Jef Elbers voor de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) "slecht bestuur" van de Vlaamse regering. De Standaard bracht een aantal omstreden standpunten en uitspraken van Elbers onder de aandacht. Een gaypride vindt hij bijvoorbeeld "echt vies". [naar artikel]
Wat je noemt een ‘winterslaap’. Een tot nu toe onbekende soort microscopisch kleine worm blijkt volgens een internationaal team van wetenschappers liefst 46.000 jaar te hebben overleefd in de permafrost van Siberië. De worm, een zogeheten nematode of rondworm, lag al die tijd in de fossiele overblijfselen van een eekhoornnestje. De extreem lange levensduur van de worm is een wereldrecord. [naar artikel]
"De Langste Toost" kan dan toch doorgaan. Nadat de wereldrecordpoging "bier klinken" geweigerd was in Brugge, vindt de organisatie toch nog onderdak in Damme. "We zijn zeer welkom." [naar artikel]
Cineast en klimaatactivist Nic Balthazar reageert in "De zevende dag" met gemengde gevoelens op het akkoord dat 196 landen in Katowice gesloten hebben over het klimaat. Enerzijds vindt hij het wel een prestatie dat er een akkoord is, maar anderzijds vindt hij het onbegrijpelijk dat men opnieuw niet wil luisteren naar wat alle wetenschappers zeggen. En dat men dus niet genoeg inspanningen doet om te beletten dat de opwarming van de aarde een onomkeerbaar kantelpunt bereikt. [naar artikel]
Honderd jaar geleden besloot Joseph Soubry iets te gaan maken wat Belgen nauwelijks aten. Toch was dat slim gezien, want vandaag is de pastafabriek die zijn naam draagt marktleider in de Benelux, met een jaarproductie van 100.000 ton. In Roeselare blikken kleinzonen Michel (58) en Matthieu (54) Soubry terug op 100 jaar 'pasta Soubry'. "Spreekbeurten in de jaren 70 waren gemaakt met prenten die je verdiende door onze spaghetti te eten." [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.