Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]
Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]
Wat is er beter dan heerlijke Belgische frietjes op vrijdag? In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden. Daarom werd er een zoektocht gestart naar de meest authentieke frituur in Vlaanderen. 75 frituren stelden zich kandidaat om beschermd te worden als monument, drie werden er gekozen. Liefst twee van de drie winnaars komen uit Aarschot: Frituur Marina én Frituur Luc & An. Wij gingen er eens langs. [naar artikel]
Opvallend bezoek in het ‘Frites Atelier’ van Sergio Herman in Antwerpen, deze voormiddag. Tennistoppers onder wie Dominic Thiem (ATP 86) en Stefanos Tsitsipas (ATP 7) kwamen er langs om te proeven van zijn frietjes. Sergio Herman liet hen overigens niet alleen proeven, er kwam ook een wedstrijdje bij te pas: wie is nu de beste friturist? De frietjes van Arthur Fils (ATP 38) konden het meeste bekoren. [naar artikel]
Vrijdag frietjesdag! Loop je dan steeds naar de frituur omdat je je zelfgesneden aardappelen niet even krokant gebakken krijgt? Met deze tips van Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem en van chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett gaat het thuis niet meer fout. “Dit is het geheim achter de meest krokante frietjes.” [naar artikel]
In ‘Dat eet dan gelukkig zijn’ gaat Bockie de Repper (38) tafelschuimen bij Sergio Quisquater (58). Al krijgt hij maar een magere maaltijd voorgeschoteld. Sergio is ‘van te moetens’ op dieet en aan het afkicken van zijn intense frituurverslaving. “Als ik vier keer op een week naar de frituur ga, dan is dat weinig.” Zelfs professioneel snacker Bockie valt steil achterover wanneer hij ontdekt hoe vaak Sergio de frituur bezocht. “En dan bestel ik nog een heel buffet. Ik heb altijd schrik dat ik te weinig zal hebben. Een frituur is echt een speelgoed voor mij.” [naar artikel]
Opvallend bezoek in het ‘Frites Atelier’ van Sergio Herman in Antwerpen, deze voormiddag. Tennistoppers onder wie Dominic Thiem (ATP 86) en Stefanos Tsitsipas (ATP 7) kwamen er langs om te proeven van zijn frietjes. Sergio Herman liet hen overigens niet alleen proeven, er kwam ook een wedstrijdje bij te pas: wie is nu de beste friturist? De frietjes van Arthur Fils (ATP 38) konden het meeste bekoren. [naar artikel]
“Vroeger ging ik soms zeventien keer per week naar de frituur.” Al van kleins af aan heeft Sergio Quisquater (58) naar eigen zeggen een ‘frituurverslaving’. Elke dag een frietje, of zoals de meeste Belgen elke week of elke maand: een voedingsdeskundige legt uit wat (te veel) gefrituurde voeding exact met je lichaam doet. “Elk frituurbezoek gooit olie op het vuur, waardoor het blijft branden.” [naar artikel]
De coronamaatregelen mogen dan wel allemaal opgeheven zijn, bij frituur Den Bever in Zoersel staat Claudio Chen (24) nog steeds met een mondmasker op én achter een plastic scherm zijn frietjes te bakken. Na elke bestelling ontsmet hij zijn handen met desinfecterende handgel. “Er zijn nog te veel besmettingen, vinden we, om alles los te laten.” [naar artikel]
De Week van de Friet is de hoogmis voor alle Belgische frituristen. Ook voor Gurbet Cetinkaya van de Gentse frituur De Lange Friet. Zij eet zelf al 30 jaar lang elke dag frietjes. "Vroeger was dat zelfs twee keer per dag. Met veel zout en mayonaise. Het liefst nog met stoofvlees of met vegetarische bitterballen erbij”, vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]
Sushi, pizza, kebab: alles kan je aan huis laten leveren. Behalve... frietjes. Dat kan in ons belgenland niet langer vinden ze bij Frituur n° 13 in Hasselt. [naar artikel]
Anke Buckinx (40) babbelt op de radio én in columns. Ze is smoor op dochter Lou en zoontje Max, en verslaafd aan frietjes én de slappe lach. Ze verzamelt verkeersboetes, maar dat is per ongeluk. [naar artikel]
Het is exact tien jaar geleden dat Werner Van Aert (42) Frituur Falcon op de Oudeleeuwenrui in Antwerpen overnam van zijn voorganger. Zijn vrouw Nancy Van Cleempoel (43) liet haar job in het ziekenhuis voor wat ze was en stapte mee in de frituur. “We eten nog elke dag een portie frieten, dat word je nooit beu”, zeggen de twee. [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
In de Lanakense frituur Het Frit-Burgerke bestel je voortaan niet enkel meer frietjes met de traditionele sauzen, maar ook een ‘kleintje met Nutella’. Frietjes met de bekende chocopasta, dat lees je goed. [naar artikel]
Ben je vegan maar snak je toch naar een portie frietjes met een bicky van de frituur? Dan kan je voortaan terecht in Leuven, waar een vegan frituur met liefst 37 speciale snacks de deuren opent. Inspiratie vonden ze bij het Hasseltse restaurant Lento. “We serveren stoofvlees, maar ook kroketjes van bospaddenstoelen.” [naar artikel]
De eerste dag van Sergio's Frites Atelier was het meteen rijen dik aanschuiven. De frietjes van de Zeeuwse topchef vallen bij de Antwerpenaar in de smaak. "Totaal niet te vergelijken met de frituurkost die we allemaal kennen", was de algemene teneur. "Echt ongelooflijk lekker, en dan betaal je ook graag wat meer. Alleen... spijtig dat we Sergio zélf niet gezien hebben...." In de Korte Gasthuisstraat deelt het team intussen ook al wat gratis frietjes uit. [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
Jo Hens (33) achter de toog van een frituur, frietjes bakkend. Bij Miranda nog wel, zijn frituur uit Familie bestaat dus echt.De dertigste verjaardag van de VTM-soap is een goed excuus om samen met de Antwerpse acteur naar zijn stamfrituur in Kontich te trekken. Jo toont zich ook met de keuze voor zijn andere favoriete plekken een echte bourgondiër. En zijn geadopteerde hond Andy, die ons op een deel van de tocht vergezelt, heeft nu al de aard van het baasje. [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
Topchef Sergio Herman opent eind november zijn gastronomische frituur in Antwerpen. De komst van 'Frites Atelier', want zo gaat Sergio's frituur heten, was al aangekondigd maar nu is ook bekend waar de zaak gaat komen. [naar artikel]
Socialemediabedrijven Meta en Snap zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd door de moeder van een 11-jarig meisje dat uit het leven stapte. Het meisje was al twee jaar “extreem verslaafd” aan Instagram (Meta) en Snapchat (Snap), aldus de vrouw. [naar artikel]
Frieten bakken in de richting van de klant. Je komt het maar in één Limburgse frituur tegen. Sinds enkele maanden staat de nieuwe frietketel in de Beringse frituur De Heide recht voor de klanten “Het zorgt ervoor dat je het contact met de klant behoudt tijdens het bakken”, zegt eigenaar Soraya Vanwelden. De frituurinstallatie doet trouwens meer dan enkel frietjes bakken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.