Gent is binnenkort weer een smakelijk adresje rijker, want niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent er binnenkort een permanente vestiging van zijn pop-up BABU. De permanente stek zal gelegen zijn in de Gentse studentenbuurt, en zal evenzeer draaien rond hoogstaande ‘bunners’. [naar artikel]
Culinair Gent wordt op een hoger niveau getild. Niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent binnenkort in onze stad een permanente vestiging van zijn Brugse pop-up BABU. Ook de locatie is verrassend: vlak bij de studentenbuurt. Alles draait rond hoogstaande ‘bunners’. [naar artikel]
Fourth of July of 4 juli komt er bijna aan, en dat is een hoogdag voor Amerikanen. Daar hoort doorgaans een sappige burger bij – al eten hippe vogels tegenwoordig ‘bunners’. Sterrenchef Gert De Mangeleer opent in Gent binnenkort de eerste permanente vestiging van Babu, waar je ze kunt proeven. “Het bunnerbroodje is afkomstig uit Azië en wordt helemaal anders bereid dan het klassieke hamburgerbroodje. De basis bestaat uit briochebloem en kokosmelk, waardoor het smeuïge broodje wat zoeter smaakt. Om het helemaal af te maken wordt de bunner kort gebakken in de pan met roomboter.” [naar artikel]
Zes Aziatische topchefs wilden hun vriend Gert De Mangeleer uitwuiven. En De Mangeleer zelf wilde iets doen om het Alexine Clarysse Fonds te... [naar artikel]
Op ‘t Zand in Brugge is vrijdag BABU geopend. Dat is de nieuwste takeaway-zaak van sterrenchef Gert De Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens. Op de kaart staan drie ‘bunners’, waar je versgesneden frietjes bij kan krijgen. [naar artikel]
Gent is binnenkort een opvallende culinaire attractie rijker. Met ‘Babu’ van Gert De Mangeleer strijkt er voor het eerst ook een Belgische (ex-)driesterrenchef neer. Eén die het volk bunners wil leren eten: een smaakvol gevulde kruising tussen een gestoomd én gegrild broodje. “Wat in een culinair bruisende stad als Gent alleen maar kan aanslaan.” [naar artikel]
Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]
Sterrenchef Gert De Mangeleer heeft tijdens de coronacrisis niet stilgezeten. Hij gebruikte de tijd om na te denken over zijn mooiste culinaire reizen. Daaruit ontstond het idee voor Babu, een pop-up hamburgerrestaurant dat je laat proeven van de wereld. [naar artikel]
Rust in zijn hoofd heeft hij nooit. Altijd aan het denken, altijd aan het malen. Ooit zat drie-sterrenchef Gert De Mangeleer zo diep dat hij bijna niet meer uit de put raakte. Toch lukte het. 'Ik heb een enorme wilskracht. Waar een ander stopt, doe ik door.' [naar artikel]
Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]
Topchef Gert De Mangeleer brengt een kookboek uit dat volledig losstaat van zijn driesterrenzaak Hertog Jan. In 'Unplugged' toont hij de gerechten die hij maakt voor familie en vrienden. Op hetzelfde moment brengt ook zijn sommelier Joachim Boudens met 'Wat Zullen We Drinken' een boek uit over dranken. [naar artikel]
“Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Dokkoon Kapueak (38) mag zich vandaag sterrenchef noemen van het Thaise toprestaurant Boo Raan in Knokke. In NINA gaat ze dit weekend in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die op zijn beurt grote dromen heeft en binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. “Tijdens de pandemie was ik wél graag single geweest.” [naar artikel]
Eind dit jaar zijn we een driesterren-restaurant armer: Hertog Jan sluit dan de deuren. Maar er komt iets in de plaats. Veel zelfs. Zo blijkt uit de plannen die Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hier voor het eerst uit de doeken doen. Hun drie sterren ruilen ze voor drie nieuwe restaurants en een exclusieve eventruimte. “We verkopen het pand ook niet”, zegt Gert. “En daar ben ik blij om. Na de aankondiging van de sluiting, stond ik hier soms met tranen in mijn ogen.” [naar artikel]
“Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Enkele jaren geleden werkte Dokkoon Kapueak (38) nog in lageloonfabrieken in Thailand, vandaag mag ze zich sterrenchef noemen van Thais toprestaurant Boo Raan in Knokke. Voor NINA ging ze in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. Samen praten ze over hun work-lifebalans, het culinaire landschap en huilbuien. “Eerst huilde ik uit blijdschap dat we een ster kregen. Nu huil ik uit angst dat ze hem zullen afnemen.” [naar artikel]
Gert De Mangeleer (42) leidt samen met sommelier Joachim Boudens restaurantgroep Hertog Jan***. Hun L.E.S.S Eatery in Brugge verhuist tot 30 augustus naar de hoeve in Zedelgem, waar het duo tot eind 2018 het driesterrenrestaurant Hertog Jan uitbaatte. [naar artikel]
Gert De Mangeleer en zijn sommelier Joachim Boudens trokken eind 2018 de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan achter zich dicht, maar zitten sindsdien allesbehalve stil. Na de opening van L.E.S.S. in maart is het nu de beurt aan Bar Bulot. [naar artikel]
Een plaats waar je de hele dag door kon eten. Dat was het concept van L.E.S.S., het nieuwe restaurant van Gert De Mangeleer. Was het concept, want na amper een week heeft de topchef besloten dat zijn idee niet haalbaar is. Nu kan je er alleen nog lunch en diner bestellen. “Dit is niet falen, maar ondernemen”, aldus De Mangeleer in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
En er is nog meer Gert De Mangeleer. In zijn nieuwe boek Unplugged deelt de driesterrenchef recepten die hij zelf graag maakt voor vrienden: superlekker en tegelijk haalbaar. [naar artikel]
Dat Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, op 22 december de deuren sluit is... [naar artikel]
Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Gert De Mangeleer van Hertog Jan at Botanic Sanctuary **. [naar artikel]
Van een binnenkomer gesproken: amper open blinken al twee opvallende restaurants met een topscore in de nieuwe Gault&Millau. Hoewel Le Grand Verre — de gastronomische zaak van Marc Coucke en Wout Bru in Durbuy — begin september opende, krijgt ie al 16/20. Nog straffer blijkt de (Antwerpse versie van) Hertog Jan en Gert De Mangeleer. Pas open sinds begin oktober, maar nu al met 18/20 de hoogste nieuwkomer in de culinaire gids: “Amper open of niet, beide chefs verkeren nu al in blakende topvorm”, klinkt het bij Gault&Millau. [naar artikel]
VTM lanceert de nieuwe concurrent van Jeroen Meus: de jonge Loïc Van Impe (25), kok zonder diploma. Blijkt dat topchef Gert De Mangeleer (42), die Van Impe al jaren kent, ook nooit zijn koksdiploma haalde: te vaak gespijbeld. ‘Ik leerde te weinig op school.’ [naar artikel]
Het toprestaurant Hertog Jan, dat eind dit jaar de deuren sluit, behaalde in recordtijd de opperste bekroning van drie Michelin-sterren. Maar dat heeft een prijs. "Ik ben al 15 jaar moe", zei chef Gert De Mangeleer in augustus 2016. [naar artikel]
Meer dan drie jaar na de sluiting van driesterrenzaak Hertog Jan in Zedelgem maken Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens hun comeback in de wereld van de gastronomie. Die brengt hen naar Antwerpen, waar de heren een restaurant zullen openen met de naam ‘Hertog Jan at Botanic Antwerp’. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.