Hoe slaag je er als Belgische wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen van een toprestaurant in Spanje? Patrick Nijs uit het Antwerpse Wilrijk weet hoe, want zijn rode wijn wordt straks geserveerd in El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. “Ik had mijn twijfels, maar de sommelier vond mijn wijn fantástico.” [naar artikel]
Als eerste Belgische wijn terechtkomen op de kaart van één van de beste restaurants ter wereld. Die eer is weggelegd voor Kontreir, een wijn van de Wijnfaktorij uit Antwerpen. Kontreir is een rode wijn, en wordt nu geschonken in het beroemde Spaanse restaurant El Celler de Can Roca. Het restaurant heeft drie Michelinsterren en werd de laatste jaren al verschillende keren uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Patrick Nijs van de Wijnfaktorij kan het amper geloven. [naar artikel]
Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]
Het was een Ronde van Vlaanderen om duimen en vingers bij af te likken. Wout van Aert en winnaar Mathieu van der Poel schotelden de kijkers een spannend kijkstuk voor. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck: “Hier kunnen we een lange, donkere winter mee in.” [naar artikel]
De wijn kiezen op restaurant. Sommigen schuiven dit karweitje maar al te graag door naar een tafelgenoot. Toch is het niet zo moeilijk om met onderstaande vuistregels een goede fles te kiezen uit de wijnkaart. Zeker als je je thuis al voorbereidt. [naar artikel]
In restaurant Bentley in Antwerpen kunnen enkel speciale gasten terecht voor een glaasje wijn en een stukje taart. Het is namelijk het eerste... [naar artikel]
Niets is gewoon in het Italiaanse restaurant L’Uno Coll’Altro in Peer: niet de uitbater, niet het interieur en al zeker niet de wijn. Uitbater Franco Candreva (68) zweert bij wijn uit amforen oftewel vaten uit gebakken klei. Die wijn maakt hij zelf, de druiven komen uit de eigen wijngaard tegenover zijn restaurant. [naar artikel]
Wanneer je voor een supermarktrek vol wijn staat of een wijnkaart vol suggesties op restaurant in handen hebt, is het soms moeilijk een keuze te maken. Welke wijn zal zijn geld waard zijn? En op welke details moet je letten? Yanick Dehandschutter (35) van Sir Kwinten (*), beste sommelier van het land volgens Michelin, legt uit waar je allemaal op moet letten: “Zelfs de grootte van de wijnglazen op tafel kan al iets verklappen.” [naar artikel]
In Mijn keuken mijn restaurant eisen Pino en Claudia van restaurant Pinocchio voor één keer niet de hoofdrol op. Klant Benjamin uit Leopoldsburg vraagt middenin het restaurant zijn vriendin Elfie ten huwelijk. [naar artikel]
Wanneer ze mij in een restaurant wijn laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn. [naar artikel]
Zo bekeken stak de Tour de France gisteren niet de hand uit naar Remco Evenepoel. “Er is de erg verleidelijke Grand Départ in het Spaanse Baskenland, maar wat daarna?”, schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. En wat met Wout van Aert? Een analyse. [naar artikel]
Achter restaurant Modest in Opglabbeek zijn gisteren 1.000 wijnranken geplant. Over een viertal jaar wil chef-kok Sander Spreeuwers als eerste Limburgse restaurant zijn eigen mousserende wijn schenken. “De wijngaard is jaarlijks goed voor 1.000 flessen wijn”, rekent Spreeuwers. [naar artikel]
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Marc Degryse, voetbalanalist, kiest voor Bistro 't Molenhuys in De Haan. [naar artikel]
Twijfel je over welke wijn je zou bestellen op restaurant, dan neem je best de goedkoopste. Dat schrijft de Amerikaanse sommelier en tv-persoonlijkheid Mark Oldman in zijn boek 'How To Drink Like a Billionaire'. [naar artikel]
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) [naar artikel]
Patrick Lefevere en papa Evenepoel klinken met een glas witte wijn, de nieuwe wereldkampioen wielrennen houdt het op een glaasje water. In Sir Kwinten, het restaurant in Lennik waar het trio donderdag de benen onder tafel schoof voor een ‘zakelijk diner’, keken ze er niet van op. “Remco komt hier al van jongs af aan en ik heb hem nog nooit alcohol geschonken”, zegt sommelier Yanick Dehandschutter. “Hij drinkt zelfs geen sapjes, áltijd water.” [naar artikel]
Een frisse pint bij friet met stoverij, dat was pakweg enkele decennia geleden zowat de enige combinatie van bier en gerecht. De laatste jaren is daar verandering in gekomen. Heel wat hedendaagse chefs gebruiken bier in hun bereidingen en serveren het aan tafel als alternatief voor wijn. “Bier biedt veel mogelijkheden, maar zelfs in een bierland als België is de wijntraditie op restaurant diepgeworteld”, zegt chef Alex Clevers van restaurant Vivendum in Dilsen. [naar artikel]
Mysterie in Parijs: uit de wijnkelder van het beroemde restaurant La Tour d’Argent, dat een inspiratiebron vormde voor het restaurant in de film Ratatouille, is voor anderhalf miljoen euro aan wijn verdwenen. Van inbraak is er geen spoor. [naar artikel]
Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]
De kookwedstrijd op VTM is als Jacky Lafon: af en toe krijgt het een kleine facelift, maar veel verschil zie je eigenlijk niet. Ik maak me sterk... [naar artikel]
Vanavond vond de grote finale van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ plaats. Zussen Jasmina en Deborah namen het op tegen Lorenzo en Ayse voor de prijzenpot van 50.000 euro. Na een moeilijke deliberatie kwamen uiteindelijk Lorenzo en Ayse van Bar Nazar uit Mechelen als winnaars van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ uit de bus. [naar artikel]
Voor het eerst in vier jaar werd er in 2021 opnieuw meer wijn gedronken in de wereld. In Frankrijk zelfs bijna 9% – terwijl de wijnconsumptie daar al sinds 1970 in dalende lijn zat. Voor België geldt dat niet: wij dronken minder wijn. En voor het eerst drinken onze noorderburen zelfs per capita meer wijn […] [naar artikel]
Marc van der Heide, oprichter van het restaurant Villa Doria op de grens Schoten-Brasschaat is maandag op 54-jarige overleden. Hij begon het restaurant 27 jaar geleden. Van der Heide werd vorig jaar in augustus ziek. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.