Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Mijn restaurant. Marc Ghyselinck. “Zelfs de wijn is al gekozen”

19/05/2021 - 07:01
"Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Chef wielrennen Marc Ghyselinck kiest voor In den Hert in Kruisem."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe een Antwerpse wijnmaker op de kaart van het beste restaurant ter wereld belandde: “Mijn jongste witte wijn vond hij meteen ‘fantastico’” (05/09/2021 - Het Nieuwsblad)

Hoe slaag je er als Belgische wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen van een toprestaurant in Spanje? Patrick Nijs uit het Antwerpse Wilrijk weet hoe, want zijn rode wijn wordt straks geserveerd in El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. “Ik had mijn twijfels, maar de sommelier vond mijn wijn fantástico.” [naar artikel]


2. Antwerpse wijn in beste restaurant ter wereld: “Fantastico, zei de sommelier” (27/08/2021 - Gazet van Antwerpen)

Als eerste Belgische wijn terechtkomen op de kaart van één van de beste restaurants ter wereld. Die eer is weggelegd voor Kontreir, een wijn van de Wijnfaktorij uit Antwerpen. Kontreir is een rode wijn, en wordt nu geschonken in het beroemde Spaanse restaurant El Celler de Can Roca. Het restaurant heeft drie Michelinsterren en werd de laatste jaren al verschillende keren uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Patrick Nijs van de Wijnfaktorij kan het amper geloven. [naar artikel]


3. De waanzin van de wijn: waarom je op restaurant tegenwoordig ongelooflijk veel betaalt voor drank (17/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]


4. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck: “Wout en Mathieu, jullie waren weer geweldig” (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het was een Ronde van Vlaanderen om duimen en vingers bij af te likken. Wout van Aert en winnaar Mathieu van der Poel schotelden de kijkers een spannend kijkstuk voor. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck: “Hier kunnen we een lange, donkere winter mee in.” [naar artikel]


5. Zo kies je altijd de juiste wijn op restaurant: “Niet twijfelen, stuur de wijn terug als je dit proeft” (15/03/2024 - Het Belang van Limburg)

De wijn kiezen op restaurant. Sommigen schuiven dit karweitje maar al te graag door naar een tafelgenoot. Toch is het niet zo moeilijk om met onderstaande vuistregels een goede fles te kiezen uit de wijnkaart. Zeker als je je thuis al voorbereidt. [naar artikel]


6. VIDEO. Dit restaurant laat viervoeters smullen van wijn en taart (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

In restaurant Bentley in Antwerpen kunnen enkel speciale gasten terecht voor een glaasje wijn en een stukje taart. Het is namelijk het eerste... [naar artikel]


7. Waarom Franco in Peer wijn maakt zoals de Oude Grieken dat deden (18/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Niets is gewoon in het Italiaanse restaurant L’Uno Coll’Altro in Peer: niet de uitbater, niet het interieur en al zeker niet de wijn. Uitbater Franco Candreva (68) zweert bij wijn uit amforen oftewel vaten uit gebakken klei. Die wijn maakt hij zelf, de druiven komen uit de eigen wijngaard tegenover zijn restaurant. [naar artikel]


8. 3 tips van de sommelier: hoe herken je een goéde wijn in de supermarkt of op restaurant? “Hoe langer de smaak blijft hangen, hoe beter” (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer je voor een supermarktrek vol wijn staat of een wijnkaart vol suggesties op restaurant in handen hebt, is het soms moeilijk een keuze te maken. Welke wijn zal zijn geld waard zijn? En op welke details moet je letten? Yanick Dehandschutter (35) van Sir Kwinten (*), beste sommelier van het land volgens Michelin, legt uit waar je allemaal op moet letten: “Zelfs de grootte van de wijnglazen op tafel kan al iets verklappen.” [naar artikel]


9. Huwelijksaanzoek in ‘Mijn keuken mijn restaurant’ (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)

In Mijn keuken mijn restaurant eisen Pino en Claudia van restaurant Pinocchio voor één keer niet de hoofdrol op. Klant Benjamin uit Leopoldsburg vraagt middenin het restaurant zijn vriendin Elfie ten huwelijk. [naar artikel]


10. “Ik drink wijn uit een jerrycan en daarna huil ik omdat ik zo eenzaam ben” (08/07/2019 - Het Nieuwsblad)

Wanneer ze mij in een restaurant wijn ­laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal ­negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn. [naar artikel]


11. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck maakt een berekende gok: “Evenepoel de Giro, Van Aert de Tour (of Vuelta)” (28/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zo bekeken stak de Tour de France gisteren niet de hand uit naar Remco Evenepoel. “Er is de erg verleidelijke Grand Départ in het Spaanse Baskenland, maar wat daarna?”, schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. En wat met Wout van Aert? Een analyse. [naar artikel]


12. Modest wil als eerste Limburgse restaurant eigen mousserende wijn schenken, en plant daarvoor wijngaard aan (22/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Achter restaurant Modest in Opglabbeek zijn gisteren 1.000 wijnranken geplant. Over een viertal jaar wil chef-kok Sander Spreeuwers als eerste Limburgse restaurant zijn eigen mousserende wijn schenken. “De wijngaard is jaarlijks goed voor 1.000 flessen wijn”, rekent Spreeuwers. [naar artikel]


13. Mijn restaurant. Marc Degryse: “Eerst balletjes slaan, dan gaan eten met golfvrienden” (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Marc Degryse, voetbalanalist, kiest voor Bistro 't Molenhuys in De Haan. [naar artikel]


14. "Bestel de goedkoopste fles wijn op restaurant" (13/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

Twijfel je over welke wijn je zou bestellen op restaurant, dan neem je best de goedkoopste. Dat schrijft de Amerikaanse sommelier en tv-persoonlijkheid Mark Oldman in zijn boek 'How To Drink Like a Billionaire'. [naar artikel]


15. Simpel, snel en o zo lekker: pasta met witte wijn en garnalen van Claudia en Pino uit 'Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wat heb je nodig? (voor 4 personen) [naar artikel]


16. Geen bubbels, geen wijn, zelfs geen sapje. Ook in zijn favoriete restaurant drinkt Regenboog Remco alleen water: “Het is zelfs al gebeurd dat hij niets át” (02/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Patrick Lefevere en papa Evenepoel klinken met een glas witte wijn, de nieuwe wereldkampioen wielrennen houdt het op een glaasje water. In Sir Kwinten, het restaurant in Lennik waar het trio donderdag de benen onder tafel schoof voor een ‘zakelijk diner’, keken ze er niet van op. “Remco komt hier al van jongs af aan en ik heb hem nog nooit alcohol geschonken”, zegt sommelier Yanick Dehandschutter. “Hij drinkt zelfs geen sapjes, áltijd water.” [naar artikel]


17. “Zelfs in een bierland als België is de wijntraditie op restaurant diepgeworteld” (05/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Een frisse pint bij friet met stoverij, dat was pakweg enkele decennia geleden zowat de enige combinatie van bier en gerecht. De laatste jaren is daar verandering in gekomen. Heel wat hedendaagse chefs gebruiken bier in hun bereidingen en serveren het aan tafel als alternatief voor wijn. “Bier biedt veel mogelijkheden, maar zelfs in een bierland als België is de wijntraditie op restaurant diepgeworteld”, zegt chef Alex Clevers van restaurant Vivendum in Dilsen. [naar artikel]


18. Zit Rémy de rat er voor iets tussen? Parijs ‘Ratatouille-restaurant’ ziet 1,5 miljoen euro aan wijn mysterieus verdwijnen (30/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Mysterie in Parijs: uit de wijnkelder van het beroemde restaurant La Tour d’Argent, dat een inspiratiebron vormde voor het restaurant in de film Ratatouille, is voor anderhalf miljoen euro aan wijn verdwenen. Van inbraak is er geen spoor. [naar artikel]


19. Restaurants rekenen tegenwoordig waanzinnig veel aan voor drank. Wat is er aan de hand? (17/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]


20. GEZIEN. ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’: oude wijn in nieuwe zakken, maar het smaakt nog steeds (03/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

De kookwedstrijd op VTM is als Jacky Lafon: af en toe krijgt het een kleine facelift, maar veel verschil zie je eigenlijk niet. Ik maak me sterk... [naar artikel]


21. Dit zijn de winnaars van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond vond de grote finale van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ plaats. Zussen Jasmina en Deborah namen het op tegen Lorenzo en Ayse voor de prijzenpot van 50.000 euro. Na een moeilijke deliberatie kwamen uiteindelijk Lorenzo en Ayse van Bar Nazar uit Mechelen als winnaars van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ uit de bus. [naar artikel]


22. Wereld drinkt opnieuw meer wijn, maar Belg minder. Zelfs de Nederlanders kloppen ons nu (05/05/2022 - Express)

Voor het eerst in vier jaar werd er in 2021 opnieuw meer wijn gedronken in de wereld. In Frankrijk zelfs bijna 9% – terwijl de wijnconsumptie daar al sinds 1970 in dalende lijn zat. Voor België geldt dat niet: wij dronken minder wijn. En voor het eerst drinken onze noorderburen zelfs per capita meer wijn […] [naar artikel]


23. Marc van der Heide, oprichter toprestaurant Villa Doria, overleden: “Zelfs Nicole Kidman kwam ooit in z’n zaak eten” (25/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Marc van der Heide, oprichter van het restaurant Villa Doria op de grens Schoten-Brasschaat is maandag op 54-jarige overleden. Hij begon het restaurant 27 jaar geleden. Van der Heide werd vorig jaar in augustus ziek. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!