Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

"Zelfs een korrel zout kan voldoende zijn om je pan te beschadigen”: 10 experten over hoe je het meeste uit je keuken haalt

17/03/2022 - 16:06
"Ben je het beu dat je mes zo bot snijdt of heb je het gevoel dat je pan zijn beste tijd heeft gehad? “De vaatwasser kan een goede antikleefpan verpesten", klinkt het bij sterrenchef Thijs Vervloet over de mogelijke oorzaak van dat laatste probleem. Om dit type keukenproblemen te voorkomen, verzamelen 10 experts hun beste tips om de hele keuken, van de kruidenkast tot de microgolfoven, aan te pakken tijdens een grondige lenteschoonmaak. Zo gidsen we jou naar een kookproof én propere keuken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. SLIM IN DE KEUKEN. “Zelfs een korrel zout is al genoeg om de bodem van je antikleefpan te beschadigen”: topchef geeft advies (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang zijn verdwenen. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Tijd voor een kritische blik op je kookgerei met Thijs Vervloet, chef van sterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]


2. SLIM IN DE KEUKEN. Met topchef Thijs Vervloet: “Zelfs een korrel zout is al genoeg om de bodem van je antikleefpan te beschadigen” (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang zijn verdwenen. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Tijd voor een kritische blik op je kookgerei met Thijs Vervloet, chef van sterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]


3. Waarom zijn peper en zout nog altijd de basiskruiden in onze keuken? (13/01/2024 - Het Nieuwsblad)

Peper en zout horen bij een maaltijd zoals deze rubriek bij uw favoriete weekendbijlage. Het zijn specerijen die we al eeuwenlang gebruiken – en niet alleen in de westerse keuken. Maar hoe hebben ze die positie verworven? [naar artikel]


4. Belg eet dubbel zoveel zout als aanbevolen: hoe gezond is zout en welke soort gebruik je het best? (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]


5. “Nog voldoende zout op de baan in geval van sneeuw of regen” (26/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Het Agentschap Wegen en Verkeer houdt de gladheid op de wegen permanent in de gaten, maar voorlopig ligt er nog voldoende zout op de baan. Dat is maandagochtend vernomen bij Wegen en Verkeer, na meldingen van sneeuwval in onder meer Limburg en delen van Vlaams-Brabant. [naar artikel]


6. Duur zout smaakt zelden anders dan goedkoop zout, maar “er is wel een ander verschil” (12/04/2024 - De Standaard)

Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. [naar artikel]


7. Nieuw rapport WHO: “Wereldbevolking eet dubbel zoveel zout als nodig”: waarom is dat een probleem en wat zijn alternatieven in de keuken? (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zo goed als de hele wereld eet nog altijd te veel zout. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag publiceert. En dat terwijl te veel zout eten heel wat risico’s met zich meebrengt, onder meer een hogere kans op hartaandoeningen of nierproblemen. Hoe zit het in België? Wat kan je zelf doen om je eigen zoutgebruik naar beneden te halen? En wat als je dat niét doet? Diëtist Michaël Sels legt uit. [naar artikel]


8. 'Te weinig zout kan zelfs ongezond zijn' (28/03/2019 - De Morgen)

Na het zoveelste bericht over onze gevaarlijke zoutoverconsumptie (DM 28/1) duikt er een tegenstem op. Volgens professor Jan Staessen (KU Leuven) kan te weinig zout eten zelfs problemen veroorzaken. [naar artikel]


9. Duur zout smaakt zelden anders dan goedkoop zout. Het verschil zit elders (12/04/2024 - Gazet van Antwerpen)

Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. “Maar er is wel een ander verschil.” [naar artikel]


10. CD&V scherp voor Ben Weyts: 'Meer een minister van communicatie dan van realisatie' (09/04/2019 - Knack)

Regeringspartij CD&V is snoeihard voor het beleid van coalitiepartner N-VA op vlak van fietsbeleid. Vlaams Parlementslid Dirk de Kort neemt de transparantie van minister van Mobiliteit Ben Weyts op de korrel. 'Zijn historisch hoog record van 138 miljoen euro aan fietsinvesteringen is met meer dan een korrel zout te nemen.' [naar artikel]


11. “Het is een misverstand dat de ene zoutsoort gezonder is dan de andere”: hoeveel zout mogen we eten? En welke soort gebruik je in welk gerecht? (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]


12. “Voldoende zout op de baan in geval van sneeuw of regen” (26/02/2018 - Metro)

Het Agentschap Wegen en Verkeer houdt de gladheid op de wegen permanent in de gaten, maar voorlopig ligt er nog voldoende zout op de baan. Dat is vanochtend vernomen bij Wegen en Verkeer, na meldingen van sneeuwval in onder meer Limburg en delen van Vlaams-Brabant. “Ook bij sneeuwval of regen is er nog voldoende smeltresidu […] [naar artikel]


13. McDonald's wordt zuiniger met suiker, vet en zout en haalt cheeseburger uit Happy Meal (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

McDonald's haalt de cheeseburger uit zijn Happy Meal. Het kindermenu krijgt wereldwijd een flinke update om de hoeveelheid suiker, vet en zout... [naar artikel]


14. SOS HAAR. Hoe maak je je haar klaar voor chloor en zout water? (31/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Binnenkort vakantie aan zee of aan een prachtig zwembad? Fijn voor jou, maar misschien net iets minder voor je haardos. Chloor en zout water kunnen de conditie van je lokken namelijk beschadigen. Het goede nieuws? Je kan die beschadiging voorkomen. BV-kapper Jochen Vanhoudt legt uit hoe. [naar artikel]


15. Gebruik je best peperbollen of gemalen peper in de keuken? (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Peper en zout zijn een onafscheidelijk duo tijdens het koken. Over zout weten we dat een teveel niet goed is voor de gezondheid, maar hoe zit dat met peper? En hoe kies je de beste soort voor in jouw gerechten? Kruidenspecialist Wilfried Jammaers vertelt er alles over en legt uit wat de impact van peperbolletjes op je lichaam is. [naar artikel]


16. Zelfs Open Vld is niet meer zeker: nog altijd niet duidelijk welke coalitie N-VA wil in Vlaanderen (05/08/2019 - Gazet van Antwerpen)

De grote doorbraak in de Vlaamse formatie laat nog even op zich wachten. Sterker zelfs: er doen geruchten de ronde dat Open Vld toch ook niet helemaal zeker is van regeringsdeelname. “Al moet je dat wellicht met een korrel zout nemen”, zegt politicoloog Nicolas Bouteca (UGent). “Federaal hangen N-VA en Open Vld wél aan elkaar vast.” [naar artikel]


17. Vijf maal Thais: van pikante curries tot pittige salades (25/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Een gebalanceerde mix van zout, zoet, zuur én pikant maakt van de Thaise keuken een populaire keuken. Nieuwkomer Thai Café serveert authentieke Thaise gerechten aan Quartier Bleu in Hasselt. [naar artikel]


18. ‘De meeste Zuid-Koreanen interesseren zich weinig voor Noord-Korea’ (18/06/2020 - De Morgen)

De spanningen tussen beide Korea’s loopt op. Uit het noorden klinkt dreigende taal vanwege zuidelijke propagandaballonnen, maar correspondent Jeroen Visser in Seoul ziet dat de Zuid-Koreanen het met een korrel zout nemen. Want Noord-Korea is altijd kwaad. [naar artikel]


19. [VIDEO] - Veel zout in rivierwater is slecht voor koeien (26/07/2017 - De Redactie)

Door de lange droogteperiode van de voorbije maanden zit er almaar meer zout in het water van beken en rivieren in de polders en dat wordt stilaan gevaarlijk, vooral voor het vee, dat uit die waterlopen te drinken krijgt. Veel zout in het water kan voor de dieren zelfs levensbedreigend zijn. [naar artikel]


20. Van sticky fried chicken tot bibimbap: deze 3 gerechten zijn de ‘frietjes met stoofvlees' van de Koreaanse keuken (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de Belgische keuken gekend staat voor zijn frietjes met stoofvlees, vol-au-vent of tomaat-garnaal, staat in de Koreaanse keuken standaard bibimbap, kimchi of gochujang op het menu. Denk bij dit type gerechten aan verrassende smaken die soms pikant, maar vooral altijd goed gekruid zijn. Zin in meer dan alleen maar het klassieke zout- en pepervaatje bovenhalen? Dan vind je hier de nodige inspiratie om Korea in je eigen keuken te ontdekken. [naar artikel]


21. Zelfde smaak, minder ongezond? Belgische start-up brengt ‘zout zonder zout’ op de markt (24/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!