Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang zijn verdwenen. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Tijd voor een kritische blik op je kookgerei met Thijs Vervloet, chef van sterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]
Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang zijn verdwenen. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Tijd voor een kritische blik op je kookgerei met Thijs Vervloet, chef van sterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]
Peper en zout horen bij een maaltijd zoals deze rubriek bij uw favoriete weekendbijlage. Het zijn specerijen die we al eeuwenlang gebruiken – en niet alleen in de westerse keuken. Maar hoe hebben ze die positie verworven? [naar artikel]
Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]
Het Agentschap Wegen en Verkeer houdt de gladheid op de wegen permanent in de gaten, maar voorlopig ligt er nog voldoende zout op de baan. Dat is maandagochtend vernomen bij Wegen en Verkeer, na meldingen van sneeuwval in onder meer Limburg en delen van Vlaams-Brabant. [naar artikel]
Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. [naar artikel]
Zo goed als de hele wereld eet nog altijd te veel zout. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag publiceert. En dat terwijl te veel zout eten heel wat risico’s met zich meebrengt, onder meer een hogere kans op hartaandoeningen of nierproblemen. Hoe zit het in België? Wat kan je zelf doen om je eigen zoutgebruik naar beneden te halen? En wat als je dat niét doet? Diëtist Michaël Sels legt uit. [naar artikel]
Na het zoveelste bericht over onze gevaarlijke zoutoverconsumptie (DM 28/1) duikt er een tegenstem op. Volgens professor Jan Staessen (KU Leuven) kan te weinig zout eten zelfs problemen veroorzaken. [naar artikel]
Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. “Maar er is wel een ander verschil.” [naar artikel]
Regeringspartij CD&V is snoeihard voor het beleid van coalitiepartner N-VA op vlak van fietsbeleid. Vlaams Parlementslid Dirk de Kort neemt de transparantie van minister van Mobiliteit Ben Weyts op de korrel. 'Zijn historisch hoog record van 138 miljoen euro aan fietsinvesteringen is met meer dan een korrel zout te nemen.' [naar artikel]
Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]
Het Agentschap Wegen en Verkeer houdt de gladheid op de wegen permanent in de gaten, maar voorlopig ligt er nog voldoende zout op de baan. Dat is vanochtend vernomen bij Wegen en Verkeer, na meldingen van sneeuwval in onder meer Limburg en delen van Vlaams-Brabant. “Ook bij sneeuwval of regen is er nog voldoende smeltresidu […] [naar artikel]
McDonald's haalt de cheeseburger uit zijn Happy Meal. Het kindermenu krijgt wereldwijd een flinke update om de hoeveelheid suiker, vet en zout... [naar artikel]
Binnenkort vakantie aan zee of aan een prachtig zwembad? Fijn voor jou, maar misschien net iets minder voor je haardos. Chloor en zout water kunnen de conditie van je lokken namelijk beschadigen. Het goede nieuws? Je kan die beschadiging voorkomen. BV-kapper Jochen Vanhoudt legt uit hoe. [naar artikel]
Peper en zout zijn een onafscheidelijk duo tijdens het koken. Over zout weten we dat een teveel niet goed is voor de gezondheid, maar hoe zit dat met peper? En hoe kies je de beste soort voor in jouw gerechten? Kruidenspecialist Wilfried Jammaers vertelt er alles over en legt uit wat de impact van peperbolletjes op je lichaam is. [naar artikel]
De grote doorbraak in de Vlaamse formatie laat nog even op zich wachten. Sterker zelfs: er doen geruchten de ronde dat Open Vld toch ook niet helemaal zeker is van regeringsdeelname. “Al moet je dat wellicht met een korrel zout nemen”, zegt politicoloog Nicolas Bouteca (UGent). “Federaal hangen N-VA en Open Vld wél aan elkaar vast.” [naar artikel]
Een gebalanceerde mix van zout, zoet, zuur én pikant maakt van de Thaise keuken een populaire keuken. Nieuwkomer Thai Café serveert authentieke Thaise gerechten aan Quartier Bleu in Hasselt. [naar artikel]
De spanningen tussen beide Korea’s loopt op. Uit het noorden klinkt dreigende taal vanwege zuidelijke propagandaballonnen, maar correspondent Jeroen Visser in Seoul ziet dat de Zuid-Koreanen het met een korrel zout nemen. Want Noord-Korea is altijd kwaad. [naar artikel]
Door de lange droogteperiode van de voorbije maanden zit er almaar meer zout in het water van beken en rivieren in de polders en dat wordt stilaan gevaarlijk, vooral voor het vee, dat uit die waterlopen te drinken krijgt. Veel zout in het water kan voor de dieren zelfs levensbedreigend zijn. [naar artikel]
Waar de Belgische keuken gekend staat voor zijn frietjes met stoofvlees, vol-au-vent of tomaat-garnaal, staat in de Koreaanse keuken standaard bibimbap, kimchi of gochujang op het menu. Denk bij dit type gerechten aan verrassende smaken die soms pikant, maar vooral altijd goed gekruid zijn. Zin in meer dan alleen maar het klassieke zout- en pepervaatje bovenhalen? Dan vind je hier de nodige inspiratie om Korea in je eigen keuken te ontdekken. [naar artikel]
Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.