Een fris glas rosé op het terras met vrienden, een gezellig glaasje rood voor de televisie of een volmondige ‘ja’ op de vraag “wit wijntje?” na een vermoeiende dag: het kan heerlijk deugd doen. Maar wist je dat ook baden in wijn bijzonder heilzaam is? Maak kennis met vinotherapie. “In de schil van de blauwe druif zit een krachtige antioxidant.” [naar artikel]
De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]
Elke week leggen we een gezondheidsclaim onder de loep. Werkt dat eigenlijk wel? Deze week: drankjes op basis van geperste verse gember die ontstekingsremmend zouden zijn en onze vertering een handje zouden helpen. “De antioxidanten van verse gember worden minder goed opgenomen in ons lichaam.” [naar artikel]
Voedingssupplementen met vitamine D en eiwitten kunnen helpen om chronische ontstekingen af te remmen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de... [naar artikel]
Voedingssupplementen met vitamine D en eiwitten kunnen helpen om chronische ontstekingen te remmen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Vrije... [naar artikel]
Voedingssupplementen met vitamine D en eiwitten kunnen helpen om chronische ontstekingen af te remmen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de... [naar artikel]
Verse gemberthee drinken is hip, maar is het ook gezond? Talloze blogs beschrijven lyrisch hoe gember ontstekingsremmend werkt, helpt bij het... [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]
Wijn serveren bij je feestdiner kan veel vragen oproepen. Welke fles past bij kalkoen en kroketten, en welke bij een vegetarisch gerecht? Hoe serveer je je wijn op de juiste temperatuur? En hoeveel drank moet je voorzien per persoon? Onze HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia beantwoordt de twintig meest prangende wijnvragen. “Rode wijn serveer je beter niet ‘op kamertemperatuur’.” [naar artikel]
Vergeet koeljasjes voor rond je wijnfles of ijsblokjes die je favoriete drank verdunnen. Een wijnkoelerstick is een pak functioneler en houdt je wijn zelfs op hoogzomerdagen lekker fris, zonder in te boeten aan smaak. HLN Shop legt uit hoe het werkt. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Een studie waaruit blijkt dat colchicine, een bekend ontstekingsremmend medicijn tegen jicht, goed werkt bij de behandeling van Covid-19, verdient het zeker om van dichterbij bekeken te worden, maar met voorzichtigheid. [naar artikel]
07:01 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze eerste aflevering: een snelcursus wijn proeven. [naar artikel]
Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]
Vergeet koeljasjes voor rond je wijnfles of ijsblokjes die je favoriete drank verdunnen. Een wijnkoelerstick is een pak functioneler en houdt je wijn zelfs op hoogzomerdagen lekker fris, zonder in te boeten aan smaak. HLN Shop legt uit hoe het werkt. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Wanneer ze mij in een restaurant wijn laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn. [naar artikel]
Nadat Piet Huysentruyt in een nieuw seizoen van SOS Piet het grote publiek opnieuw leerde koken, leert hij hen nu ook drinken: en wel van zijn eigen gemaakte wijn. Vanaf 24 februari koop je de wijn van de chef bij supermarkt Aldi. Hoe heeft hij die wijn gemaakt? Welke smaak mag je verwachten? En wat mag dat allemaal kosten? [naar artikel]
Een onstabiele tafel op het terras, een licht stootje ertegen en je glas ligt om... Resultaat: je broek, overhemd of kleedje vormt het eindstation voor je rode wijn. Of tijdens een barbecue wat zotjes doen met de vrienden terwijl je een glas rode wijn vasthoudt? De vlekken bederven meteen de pret van het moment. Hoe krijg je die rodewijnvlekken verwijderd? “Snel handelen is de boodschap”, geeft Tante Kaat aan. [naar artikel]
07:00 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze tweede aflevering: wijn en eten combineren. [naar artikel]
Zit je in een café en wil je het gezondste alcoholische drankje drinken? Dan is je beste keuze een glas rode wijn. Je zal niet kunnen ontsnappen aan de calorieën die erin zitten, maar het voorkomt wel schade aan je bloedvaten. Healthfreaks die zin hebben in een alcoholisch aperitief, kampen met een dilemma. Want op […] Het bericht Dit is het gezondste drankje dat je op café kan bestellen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.