Er zijn meer kippen dan enige andere vogelsoort op aarde. Er lopen drie kippen voor elke mens rond op onze planeet, en die zijn als basisvoedsel onmisbaar geworden. Maar de vraag waar kippen vandaan komen en hoe mensen ertoe kwamen om kippen te gaan houden en eten, is ons tot nu toe ontgaan. Maar nu […] [naar artikel]
Pasen, dat zijn gekleurde eieren die een verloren gelopen haas achter struiken en bosjes in de tuin heeft gedumpt. Of klokken met vleugeltjes die helemaal naar Rome zijn gevlogen en bij hun terugkeer die eieren kriskras hebben verloren. Maar ook en vooral een feest, en niet alleen voor christenen die de verrijzenis van Jezus Christus vieren. Want Pasen bestond al lang voordat die aan een kruis stierf en in een grot weer tot leven kwam. [naar artikel]
Een gezin uit de Amerikaanse staat Californië heeft duizenden eikels uit de muren van hun woning moeten laten halen, nadat een bijzonder ijverige en volhardende specht ze daar had opgeslagen. [naar artikel]
Steeds meer ambachtelijke bakkers komen in de problemen door de dure gasprijzen. Zo'n 80 procent van de Vlaamse bakkers werkt met gasovens en ze kunnen de gasfactuur nog amper betalen. Ze vragen steun van de overheid, anders dreigt een catastrofe, zegt de federatie Bakkers Vlaanderen. Een van de bezorgde bakkers is Manuel Foubert, zijn voorschotfactuur is van 400 naar 2.000 euro per maand gegaan. Bekijk hier de Journaalreportage. [naar artikel]
In de Verenigde Staten is een spraakmakende moordzaak na 46 jaar opgelost, met dank aan een volhardende amateurspeurder en een weggegooid koffiebekertje. Dat schrijft de Washington Post. [naar artikel]
De kans is reëel dat een nieuwe wereldwijde epidemie in onze eigen regio zal ontstaan. Dat zegt bioloog Herwig Leirs van de Universiteit Antwerpen. “De volgende pandemie kan van onze varkens, kippen of koeien komen. Wij leven immers dicht bij onze dieren en bij elkaar.” [naar artikel]
Twee jaar op een rij konden ze niet doorgaan door corona, maar nu zijn ze terug: de paastradities in Vlaams-Brabant. Zowel in Hakendover (Tienen), Rossem (Meise) als in Lembeek (Halle) wordt er dubbel genoten van wat hen twee jaar lang is ontzegd. En dat alles onder een stralende zon. [naar artikel]
In Limburg zijn er het afgelopen jaar ongeveer dertig bakkers gesloten, dat is 10% van het totale aantal bakkers in onze provincie. Dat zegt Jan Kerkhofs, voorzitter van bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen. Ook Kerkhofs zelf is bakker, en stopt omdat hij met pensioen gaat, maar ook hij had liever zijn bakker open gehouden als er geen sprake was van de sterk stijgende prijzen. [naar artikel]
“Veel bakkers zijn de vijftig gepasseerd, en ik weet niet of er genoeg jonge gasten klaarstaan om over te pakken.” Dat zei Eddy Van Damme van bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen afgelopen weekend. Maar de voorzitter kan op zijn twee oren slapen. Hier staan ze, die jonge gasten. Ze zwaaien straks af aan de bakkerijschool PIVA in Antwerpen. Met op zak de kunde om de beste baguettes en koffiekoeken te bakken, en de grote goesting om de ambacht levend te houden. [naar artikel]
In onze podcast ‘In de ban van de wolf’ neemt verteller Stijn Meuris je mee in het verhaal van de Limburgse wolven. Waar komen ze vandaan? Hebben ze een toekomst in onze provincie? Maar ook: wie vermoordde Naya? [naar artikel]
Naar schatting 18% van de bakkers in Vlaanderen doet de deuren rond de feestdagen dicht. Dat zegt beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “Het is een tendens die al enkele jaren merkbaar is. Ook bakkers snakken wel eens naar rust in deze periode.” [naar artikel]
Kippen zijn hipper dan ooit. Ook dierenasielen merken dat, want bij hen worden steeds meer verwaarloosde kippen binnengebracht. Onze reporter Roel Nollet ging op bezoek bij dierenasiel De Ark van Pollare in Lennik en bij Julie uit Sijsele die enkele kippen en een haan adopteerde. Bekijk hierboven zijn reportage. [naar artikel]
De historische EK-kwalificatie is al een feit, maar onze Red Flames kunnen vanavond ook nog de kers op de taart door hun poule te winnen. Op Den [naar artikel]
Warme bakkers hebben het moeilijker dan ooit. Door de hoge energie- en grondstoffenprijzen staat het water hen aan de lippen. Vooral bakkers die tegen hun pensioen aanlopen, geven er vroegtijdig de brui aan. Ook de bikkelharde concurrentie van supermarkten en het gebrek aan jonge overnemers spelen de bakkers parten. [naar artikel]
Verdwijnt de warme bakker stilaan uit ons straatbeeld? Bij de Vlaamse bakkerijfederatie zijn dit jaar nog zo’n 850 bakkers ingeschreven, tien jaar geleden waren dat er nog 1.500. Vooral bakkers die hun pensioen naderen, sluiten de deuren. En zij vinden vaak geen opvolging. Eddy Van Damme, voorzitter van Bakkers Vlaanderen legt uit waarom steeds minder bakkers warm lopen van een job als zelfstandige. [naar artikel]
Verdwijnt de warme bakker stilaan uit ons straatbeeld? Bij de Vlaamse bakkerijfederatie zijn dit jaar nog zo’n 850 bakkers ingeschreven, tien jaar geleden waren dat er nog 1.500. Vooral bakkers die hun pensioen naderen, sluiten de deuren. En zij vinden vaak geen opvolging. Eddy Van Damme, voorzitter van Bakkers Vlaanderen legt uit waarom steeds minder bakkers warm lopen van een job als zelfstandige. [naar artikel]
In Mol-Rauw hebben vossen al tientallen kippen buitgemaakt. Gisteren lag er zelfs een dood exemplaar op straat. Ook in andere gehuchten verdwijnen massaal kippen uit hun hokken. [naar artikel]
De warme bakker is met uitsterven bedreigd. Jongeren willen de zaak van gepensioneerde bakkers niet meer overnemen, klinkt het. Volgens Kamagurka betekent dit vooral slecht nieuws voor onze eenden. In de video hierboven legt hij uit waarom. [naar artikel]
Een vrachtwagen geladen met zesduizend kippen op weg naar het slachthuis is dinsdagnacht gekanteld bij een verkeersongeval in Leke nabij Diksmuide. Honderden kippen stierven door de klap, de rest mag niet meer naar het slachthuis worden gebracht en moet worden afgemaakt. De trucker zelf bleef ongedeerd. [naar artikel]
De FOD Justitie heeft de eerste vijf maanden van dit jaar bij 138 warme bakkers controles gehouden op het gewicht en de etikettering van de verkochte broden. Daarbij werden 32 inbreuken vastgesteld. “Kan niet door de beugel”, klinkt het bij beroepsorganisatie Bakkers Vlaanderen, dat voor extra controles pleit. Zo maken sommige Limburgse bakkers zich schuldig aan broodgesjoemel, zo blijkt uit een steekproef van Het Belang van Limburg bij acht Limburgse bakkers en twee supermarkten. Vier op de tien broden bleken te licht. [naar artikel]
Voor de eerste keer ooit legde een atleet de marathon af in minder twee uur. Eliud Kipchoge kon daarvoor terugvallen op 41 hazen van wereldformaat, tal van gadgets en… hulp van Hoeselaar Bert Blocken. [naar artikel]
Enig idee waar die vreemde witte plekjes op je vingernagels vandaan komen? Heeft het iets te maken met een calciumtekort, zoals sommigen weleens fluisteren? De wetenschap zocht het voor je uit. [naar artikel]
Bakkers over heel Vlaanderen hebben zo hun eigen lokale specialiteiten. Soms dankzij een plaatselijke legende, zoals die van de ‘pompenschitter’ in Dadizele. Soms ter ere van een plaatselijke heilige of traditie. En een ding hebben ze allemaal gemeen: ze moeten opeten is nooit een straf. Ontdek de plaatselijke specialiteiten die onze lezers ons bezorgden, en misschien kan je volgende uitstap er wel eentje zijn die je van taart naar koek en weer naar de volgende taart leidt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.