Vitamine C is extra belangrijk voor onze weerstand in deze tijd van het jaar. Maar toch eten we er niet altijd genoeg van. Voordat we allemaal naar de supplementen grijpen, legt HLN-chef Sandra Bekkari uit hoe je meer vitamine C uit je voeding kunt halen én deelt ze 4 exclusieve recepten waarmee je er meteen heel wat van binnenkrijgt. “Een beetje van deze smaakmaker op je bladgroenten is een slimme zet.” [naar artikel]
Wie naar buiten kijkt, krijgt spontaan zin om onder een warm dekentje te kruipen én opwarmende comfortfood op tafel te zetten. Een beetje gember in de soep of chili in een curry: meer moet dat volgens Sandra Bekkari niet zijn. Ze deelt 5 recepten met 5 pittige kruiden die de stormblues meteen wegblazen: “eigenlijk is ras el hanout twintig smaakmakers in één.” [naar artikel]
Wie naar buiten kijkt, krijgt spontaan zin om onder een warm dekentje te kruipen én opwarmende comfortfood op tafel te zetten. Een beetje gember in de soep of chili in een curry: meer moet dat volgens Sandra Bekkari niet zijn. Ze deelt 5 recepten met 5 pittige kruiden die de stormblues meteen wegblazen: “eigenlijk is ras el hanout twintig smaakmakers in één.” [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
Staat er aankomend weekend een paasbrunch op de planning, maar heb je geen idee wat te serveren? “Het moeten niet altijd alleen maar koffiekoeken, een traditionele omelet of pistolets met kaas zijn”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze deelt 5 tips én 5 exclusieve recepten om er een gezondere brunch van te maken, waarmee je iedereen tevreden stelt aan tafel. “Niet alles moet volledig zelfgemaakt zijn.” [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen toch nog enkele kilo’s verliezen. “Maar als je dat op een duurzame manier aanpakt met kleine, simpele aanpassingen hoef je jezelf dat doel volgend jaar niet meer op te leggen”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’. [naar artikel]
Frietjes met mayonaise om de week mee af te sluiten of een stuk taart als traktatie voor een verjaardag? Niets mis mee. “Als je van je gezonde eetpatroon een levensstijl wil maken, moet er ruimte zijn om te genieten van extraatjes”, vertelt Sandra Bekkari. Hoe zorg je ervoor dat je niet voortdurend het gevoel hebt dat één ongezondere snack het verpest heeft? Op dag 7 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt de chef 5 tips om verstandig te leren zondigen. [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
Staat er aankomend weekend een paasbrunch op de planning, maar heb je geen idee wat te serveren? “Het moeten niet altijd alleen maar koffiekoeken, een traditionele omelet of pistolets met kaas zijn”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze deelt 5 tips én 5 exclusieve recepten om er een gezondere brunch van te maken, waarmee je iedereen tevreden stelt aan tafel. “Niet alles moet volledig zelfgemaakt zijn.” [naar artikel]
Ben jij ook zo’n Sandra Bekkari fan? Goed nieuws, want vanaf nu vind je al haar recepten ook terug onder een icoontje op je smartphone. Vandaag lanceerde de tv-chef namelijk haar eigen app: De recepten van Sandra. Van Nooit meer Diëten 1 tot Family Food. In haar nieuwe app deelt voedingsdeskundige Sandra Bekkari meer dan […] Het bericht Sandra Bekkari bundelt haar culinair oeuvre in een app: De recepten van Sandra verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Je weet dat water drinken goed is voor je lijf, en toch drink je er te weinig van. “Terwijl amper één procent te weinig vocht al kan leiden tot tien procent prestatieverlies”, zegt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze geeft zes concrete tips om te zorgen dat je elke dag toch voldoende gehydrateerd bent. “Ook via deze voeding en dranken kun je jouw vochthuishouding op peil houden.” [naar artikel]
Dubbel feest voor HLN-chef Sandra Bekkari. Afgelopen zomer werd ze 50 en haar Sana-methode bestaat al vijftien jaar. Dat viert ze met haar nieuw boek ‘Lang Leve Gezond’. Met haar eetfilosofie hielp ze al honderden mensen naar een gezond gewicht én die behouden dat ook. Hoe staat ze zo gezond in het leven? En welke tips heeft ze om je eetgewoonten probleemloos aan te passen? Met HLN Eten deelt ze de antwoorden én exclusief 3 recepten uit haar nieuw boek in primeur. [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
Dubbel feest voor HLN-chef Sandra Bekkari. Afgelopen zomer werd ze 50 en haar Sana-methode bestaat al vijftien jaar. Dat viert ze met haar nieuw boek ‘Lang Leve Gezond’. Met haar eetfilosofie hielp ze al honderden mensen naar een gezond gewicht én die behouden dat ook. Hoe staat ze zo gezond in het leven? En welke tips heeft ze om je eetgewoonten probleemloos aan te passen? Met HLN Eten deelt ze de antwoorden én exclusief 3 recepten uit haar nieuw boek in primeur. [naar artikel]
Gezonder eten en meer bewegen: die goede voornemens heb je misschien al. Maar hoe pak je ze dit jaar aan met succes? HLN-Chef Sandra Bekkari deelt 14 dagen lang tips in een ‘Start Gezond’-challenge waarin ze uitlegt hoe je stap voor stap bouwt aan een gezondere levensstijl die je wél moeiteloos kan volhouden. “Ga op zoek naar jouw persoonlijke motivatie: waarom wil je deze voornemens waarmken? [naar artikel]
Om de goede voornemens dit jaar wél vol te houden, deelt HLN-chef Sandra Bekkari elke dag in de ‘Start Gezond’-challenge een praktische tip over gezond eten en bewegen. Als afsluiter van deze challenge beantwoordt Sandra enkele lezersvragen over gezondheid, eten en diëten. Worstel jij ergens mee of heb je vragen over één van de tips? Stel je vraag hieronder en lees het antwoord op zondag 22 januari. [naar artikel]
Vaak moe en ziek de laatste tijd? Dan let je best op. Liefst negen op de tien Belgen kampen volgens ‘Gezondheid en Wetenschap’ met een tekort aan vitamine D in de winter. Gelukkig haal je het stofje niet alleen uit zonlicht. Voedingsdeskundige Sandra Bekkari legt uit welke impact je maaltijden hebben en wat er op je menu moet. “Zelfs als je gezond eet, loop je het gevaar op een tekort.” [naar artikel]
Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]
300 gram groenten per dag eten: we weten dat het wordt aangeraden, maar toch lukt het velen onder ons niet. “Nochtans kan je in heel wat basisgerechten extra groenten verstoppen”, weet HLN-chef Sandra Bekkari. Van witloofrolletjes met hesp tot frieten en lasagne: met zeven tips en drie recepten van Sandra raak jij zonder moeite aan die aanbevolen hoeveelheid. “Je spijsvertering zal even moeten wennen aan die hoeveelheid vezels.” [naar artikel]
Pompoen is tijdens de herfstmaanden niet weg te denken, maar hoe maak je de groente op een originele manier klaar? Met welke verschillende soorten kan je allemaal aan de slag? En wat zijn topgerechten om de groente in te verwerken? HLN-chef Piet Huysentruyt legt de do’s en don’ts met pompoen uit én deelt 3 exclusieve recepten. “Tomaat en pompoen combineer je best niet.” [naar artikel]
“Eten mag niet saai zijn” is het motto van HLN-chef Sandra Bekkari. Daarom tilt ze haar gerechten telkens weer met kruiden tot een hoger niveau. Maar om met specerijen het gerecht te creëren waar je van droomt, moet je een paar trucjes kennen. Wat wil je níét op de ingrediëntenlijst lezen? Hoe haal je nog meer aroma uit een kruid? En wanneer verliezen kruiden hun smaak? Bekkari deelt haar beste tips. [naar artikel]
Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.