Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Zo zorg je dat iédereen aan tafel tegelijk al kroketjes kan eten”: 11 foodhacks van 11 topchefs voor tijdens de feestdagen

21/12/2022 - 13:11
"Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 11 topchefs delen hun beste keukentruc voor de feesten: “Zo zorg je dat íédereen aan tafel tegelijk kroketjes kan eten” (29/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het feestmenu? Check. Maar hoe zorg je dat al dat eten stressvrij op tijd op tafel komt? Dat weten topchefs als Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki. Hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Zo krijg je al het eten tegelijk warm als de oven vol zit.” [naar artikel]


2. “Zo vermijd je dat je à la minute steak moet bakken voor een groot gezelschap”: 11 foodhacks van 11 topchefs voor tijdens de feestdagen (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]


3. “Ik vul een peuterzwembad met ijsblokken en drank zodat ik niet zelf garçon moet spelen”: 11 foodhacks van 11 topchefs voor tijdens de feestdagen (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]


4. “Laat ze na het paneren even rusten”: zo maak je zelf de lekkerste kroketten mét krokant korstje (18/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Kroketjes zijn onmisbaar tijdens de feestdagen: je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar wie echt wil scoren, maakt ze helemaal zelf. “Zorg dat je ingrediënten van goede kwaliteit zijn”, tipt Nico Troch, oprichter van krokettenmerk Stuff’d. Hij legt uit hoe je stap per stap de lekkerste kroketten op tafel tovert én deelt twee recepten. “Dit is belangrijk om geen lopende vulling te krijgen.” [naar artikel]


5. Dit is wat de Limburgers eten tijdens de feestdagen? (27/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Bij de feestdagen hoort natuurlijk lekker eten, en dat hebben de Limburgers massaal gedaan. Van gevulde kalkoen tot vis. De feestdagen zijn een uitdaging voor ons spijsverteringsstelsel waardoor we soms al snel met een opgeblazen gevoel aan tafel zitten. Wij trokken de straat op met de vraag 'wat at u al tijdens de feestdagen?' [naar artikel]


6. Gluren bij BV’s. De bijzondere kroketjes van Bieke Ilegems en paniekshoppen met Élodie Ouédraogo: zo leven de BV’s naar Kerstmis toe (26/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Onze BV’s leefden deze week naar de feestdagen toe. Zo zal Bieke Ilegems bijzondere kroketjes maken en deden Élodie en Jeroom nog rap de laatste kerstinkopen. En bij wie ligt Leen Dendievel tijdens kerst in de armen? [naar artikel]


7. BV’s over gezond eten tijdens de feestdagen: “Zondigen is toegelaten, zolang je voor de rest normaal doet” (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met de feestdagen in zicht krijgen sommige mensen een lichte paniekaanval over het effect van overdadig eten en drinken op de weegschaal. Maar volgens gezondheidscoach Sonja Kimpen hoef je je geen zorgen te maken: “Je kan onmogelijk 3 kilo bijkomen tijdens de feestdagen.” Ook tv-kok Wim Ballieu en foodie Sven Ornelis geven hun tips mee om de kilo’s in het oog te houden. [naar artikel]


8. Hoe geniet je zorgeloos van het feestmenu? Dit serveert de antidieetspecialiste zélf (12/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Zin in een betere relatie met je lijf en je voeding zonder in de val van het zoveelste crashdieet te trappen? Antidieetspecialiste Celien Rombouts geeft 6 afleveringen lang tips om zorgeloos te genieten van lekker eten tijdens de feestdagen (en er ver voorbij). Vandaag: heerlijke feestmenu’s die Celien zelf serveert aan haar gasten. Spoiler: ja, je mag kroketjes eten. [naar artikel]


9. Geen 300 euro uitgeven, maar toch eten bij een sterrenchef? Bij deze 4 fastfood-adresjes van topchefs tafel je zonder reservatie én betaalbaar (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]


10. Zoveel kom je écht aan tijdens de feestdagen (29/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Talrijke warme én koude hapjes, een romige soep, urenlang gourmetten of fonduen, te veel kroketjes, een gigantische kerststronk én een cavaatje... [naar artikel]


11. Flip Dejaeghere bezoekt jaarlijks 300 toprestaurants wereldwijd: “Topchefs zijn stuk voor stuk vrienden” (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)

De Michelingids telt één zeer trouwe klant: Flip Dejaeghere (51). Hij runt zijn eigen boekhoudkantoor, maar tafelen in sterrenzaken is zijn hobby. Elk jaar reist hij de wereld rond om in gemiddeld 300 topzaken te eten. Soms doet hij er zelfs drie in één dag. “Die topchefs zijn stuk voor stuk vrienden.” [naar artikel]


12. Hoe vermijd je dat je je overeet tijdens de feestdagen? “Probeer vooral te achterhalen waarom je het doet” (28/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Zin in een betere relatie met je lijf en je voeding zonder in de val van het zoveelste crashdieet te trappen? Antidieetspecialiste Celien Rombouts geeft 6 afleveringen lang tips om zorgeloos te genieten van lekker eten tijdens de feestdagen (en er ver voorbij). Vandaag: hoe vermijd je dat je je overeet tijdens de feestdagen? [naar artikel]


13. Piet Huysentruyt leert je de beste technieken die topchefs toepassen: “Zo krijgt je vlees een mooi, glimmend korstje” (13/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Blancheren, pocheren, arroseren, deglaceren, ... Eens je de kooktechnieken onder de knie hebt die topchefs gebruiken, tover je altijd fantastische maaltijden op tafel. Piet Huysentruyt legt uit op welke manier je altijd sappig vlees, perfect krokante frieten of lekker gekarameliseerde groenten bereidt. Met telkens een éxtra tip van de meester. “Een pan met antiaanbaklaag geeft géén lekkere saus.” [naar artikel]


14. De favoriete kooktechnieken van topchefs, mét extra tips van Piet Huysentruyt: “Kook deze groenten nooit onder een deksel” (13/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Blancheren, pocheren, arroseren, deglaceren, ... Eens je de kooktechnieken onder de knie hebt die topchefs gebruiken, tover je altijd fantastische maaltijden op tafel. Piet Huysentruyt legt uit op welke manier je altijd sappig vlees, perfect krokante frieten of lekker gekarameliseerde groenten bereidt. Met telkens een éxtra tip van de meester. “Een pan met antiaanbaklaag geeft géén lekkere saus.” [naar artikel]


15. Flip Dejaeghere bezoekt elk jaar 300 toprestaurants over de hele wereld: “Die topchefs zijn stuk voor stuk vrienden” (23/05/2022 - Het Nieuwsblad)

De Michelingids telt één zeer trouwe klant: Flip Dejaeghere (51) uit Duffel. Hij runt zijn eigen boekhoudkantoor, maar tafelen in sterrenzaken is zijn hobby. Elk jaar reist hij de wereld rond om in gemiddeld 300 topzaken te eten. Soms doet hij er zelfs drie in één dag. “Die topchefs zijn stuk voor stuk vrienden.” [naar artikel]


16. Topchefs stellen feestmenu samen voor buurtrestaurants: “Een uitdaging om het betaalbaar te houden” (29/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

Iedereen verdient het om tijdens de feestdagen culinair in de watten te worden gelegd. Een handvol topchefs schaart zich daarom achter het initiatief Buurtopjebord. Elk voor hun provincie dachten ze een feestmenu uit voor de klanten van buurtrestaurants. Erwin Denys, chef van restaurant Rascasse in Kapellen, zakte gisteren af naar buurtrestaurant Kom.EET in Deurne om zijn gerechten aan te leren aan de keukenmedewerkers. [naar artikel]


17. 5 gerechten van 3 HLN-chefs voor 19 euro om de week mee door te komen: “Hartverwarmend gerechtje onder een fleecedeken van kaas” (15/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu houdt van ovenschotels, seizoensgroenten of snelle snacks: Jelle Beeckman, Piet Huysentruyt en Sandra Bekkari voorzien het allemaal voor jou in het HLN Eten-weekmenu. Voor amper 19 euro stoom je deze 5 gerechten klaar en laat je iédereen met een voldaan gevoel van tafel vertrekken. Is het al etenstijd? [naar artikel]


18. “We gunnen personeel verdiende rust”: UZ Gent vermindert bedden intensieve zorg tijdens feestdagen, wat doen andere ziekenhuizen? (07/12/2021 - Het Nieuwsblad)

Het UZ Gent vermindert het aantal bedden op intensieve zorg tijdens de feestdagen met 20 procent om zo het personeel de nodige rust te gunnen. “Als we dat niet doen, vallen ze uit met ziekte”, klinkt het. Ook andere ziekenhuizen willen het verlof van hun mensen honoreren, al mag de dringende zorg niet in gevaar komen. [naar artikel]


19. Honger in Afghanistan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Beelden van uitgemergelde baby’s maken duidelijk hoe hard de voedselcrisis toeslaat in Afghanistan. Voor meer dan de helft van de bevolking brengt komende winter voedselonzekerheid. Het leven van minstens één miljoen kinderen is in gevaar. Ouders doen het ondenkbare om eten op tafel te krijgen. “Mijn kinderen stierven van de honger”, vertelt een vrouw aan BBC. “Ik heb mijn jongste dochter verkocht om met het geld eten te kopen.” [naar artikel]


20. “Feestdagen kunnen zonder mondmasker als iedereen gevaccineerd is”: zo ziet Amerikaanse viroloog Fauci de feestdagen (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Volgens de Amerikaanse viroloog Anthony Fauci is het niet nodig om een mondmasker te dragen aan de feestdis tijdens de feestdagen, op voorwaarde dat iedereen aan tafel volledig gevaccineerd is. “Dat is toch wat ik ga doen met mijn familie”, zegt hij. Toch waarschuwt hij net als de experts in ons land om voorzichtig te blijven. [naar artikel]


21. Geen 300 euro uitgeven, maar toch eten bij een sterrenchef? Bij deze 4 adresjes tafel je zonder reservatie én betaalbaar (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]


22. Deze 3 chefs serveren vanaf nu elke weekdag verse inspiratie op je bord: “Koken moet plezant zijn, ook na een drukke werkdag” (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wat eten we vandaag? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Vanaf nu krijgen we daar hulp bij van drie topchefs, die exclusief voor HLN elke dag recepten en tips delen. “Ik denk dat ik sneller pizzaballetjes met chorizo en tomatensaus op tafel zet dan dat je een pizza kan bestellen.” [naar artikel]


23. “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’. [naar artikel]


24. Dit eten gooien we het vaakst weg tijdens de feestdagen (22/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Nog enkele dagen en het is weer zover: tijd om met z’n allen rond de feesttafel te verzamelen. En aan het eind van dat feestmaal blijven altijd wel wat restjes over. Eten dat nog al te vaak in de vuilnisbak belandt. Deze voedingsmiddelen belanden het meest in de vuilnisbak tijdens de feestdagen, al is dat helemaal niet nodig. [naar artikel]


25. “Hier vind je de enige stoofvlees-friet van het festival”: dit moet je zeker eten op Tomorrowland (21/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tomorrowland staat ervoor gekend om het graag groots aan te pakken: met 2 volwaardige restaurants, 12 topchefs, 38 verschillende foodcateraars en meer dan 100 verschillende foodstanden maken ze dat op vlak van eten ook zeker waar. Maar wat is nu écht de moeite om geproefd te hebben? En hoeveel betaal je er voor? Onze journalist zocht het uit. “Deze zotte kebab is echt lekker”. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!