Het feestmenu? Check. Maar hoe zorg je dat al dat eten stressvrij op tijd op tafel komt? Dat weten topchefs als Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki. Hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Zo krijg je al het eten tegelijk warm als de oven vol zit.” [naar artikel]
Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]
Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]
Kroketjes zijn onmisbaar tijdens de feestdagen: je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar wie echt wil scoren, maakt ze helemaal zelf. “Zorg dat je ingrediënten van goede kwaliteit zijn”, tipt Nico Troch, oprichter van krokettenmerk Stuff’d. Hij legt uit hoe je stap per stap de lekkerste kroketten op tafel tovert én deelt twee recepten. “Dit is belangrijk om geen lopende vulling te krijgen.” [naar artikel]
Bij de feestdagen hoort natuurlijk lekker eten, en dat hebben de Limburgers massaal gedaan. Van gevulde kalkoen tot vis. De feestdagen zijn een uitdaging voor ons spijsverteringsstelsel waardoor we soms al snel met een opgeblazen gevoel aan tafel zitten. Wij trokken de straat op met de vraag 'wat at u al tijdens de feestdagen?' [naar artikel]
Onze BV’s leefden deze week naar de feestdagen toe. Zo zal Bieke Ilegems bijzondere kroketjes maken en deden Élodie en Jeroom nog rap de laatste kerstinkopen. En bij wie ligt Leen Dendievel tijdens kerst in de armen? [naar artikel]
Met de feestdagen in zicht krijgen sommige mensen een lichte paniekaanval over het effect van overdadig eten en drinken op de weegschaal. Maar volgens gezondheidscoach Sonja Kimpen hoef je je geen zorgen te maken: “Je kan onmogelijk 3 kilo bijkomen tijdens de feestdagen.” Ook tv-kok Wim Ballieu en foodie Sven Ornelis geven hun tips mee om de kilo’s in het oog te houden. [naar artikel]
Zin in een betere relatie met je lijf en je voeding zonder in de val van het zoveelste crashdieet te trappen? Antidieetspecialiste Celien Rombouts geeft 6 afleveringen lang tips om zorgeloos te genieten van lekker eten tijdens de feestdagen (en er ver voorbij). Vandaag: heerlijke feestmenu’s die Celien zelf serveert aan haar gasten. Spoiler: ja, je mag kroketjes eten. [naar artikel]
Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]
Talrijke warme én koude hapjes, een romige soep, urenlang gourmetten of fonduen, te veel kroketjes, een gigantische kerststronk én een cavaatje... [naar artikel]
De Michelingids telt één zeer trouwe klant: Flip Dejaeghere (51). Hij runt zijn eigen boekhoudkantoor, maar tafelen in sterrenzaken is zijn hobby. Elk jaar reist hij de wereld rond om in gemiddeld 300 topzaken te eten. Soms doet hij er zelfs drie in één dag. “Die topchefs zijn stuk voor stuk vrienden.” [naar artikel]
Zin in een betere relatie met je lijf en je voeding zonder in de val van het zoveelste crashdieet te trappen? Antidieetspecialiste Celien Rombouts geeft 6 afleveringen lang tips om zorgeloos te genieten van lekker eten tijdens de feestdagen (en er ver voorbij). Vandaag: hoe vermijd je dat je je overeet tijdens de feestdagen? [naar artikel]
Blancheren, pocheren, arroseren, deglaceren, ... Eens je de kooktechnieken onder de knie hebt die topchefs gebruiken, tover je altijd fantastische maaltijden op tafel. Piet Huysentruyt legt uit op welke manier je altijd sappig vlees, perfect krokante frieten of lekker gekarameliseerde groenten bereidt. Met telkens een éxtra tip van de meester. “Een pan met antiaanbaklaag geeft géén lekkere saus.” [naar artikel]
Blancheren, pocheren, arroseren, deglaceren, ... Eens je de kooktechnieken onder de knie hebt die topchefs gebruiken, tover je altijd fantastische maaltijden op tafel. Piet Huysentruyt legt uit op welke manier je altijd sappig vlees, perfect krokante frieten of lekker gekarameliseerde groenten bereidt. Met telkens een éxtra tip van de meester. “Een pan met antiaanbaklaag geeft géén lekkere saus.” [naar artikel]
De Michelingids telt één zeer trouwe klant: Flip Dejaeghere (51) uit Duffel. Hij runt zijn eigen boekhoudkantoor, maar tafelen in sterrenzaken is zijn hobby. Elk jaar reist hij de wereld rond om in gemiddeld 300 topzaken te eten. Soms doet hij er zelfs drie in één dag. “Die topchefs zijn stuk voor stuk vrienden.” [naar artikel]
Iedereen verdient het om tijdens de feestdagen culinair in de watten te worden gelegd. Een handvol topchefs schaart zich daarom achter het initiatief Buurtopjebord. Elk voor hun provincie dachten ze een feestmenu uit voor de klanten van buurtrestaurants. Erwin Denys, chef van restaurant Rascasse in Kapellen, zakte gisteren af naar buurtrestaurant Kom.EET in Deurne om zijn gerechten aan te leren aan de keukenmedewerkers. [naar artikel]
Of je nu houdt van ovenschotels, seizoensgroenten of snelle snacks: Jelle Beeckman, Piet Huysentruyt en Sandra Bekkari voorzien het allemaal voor jou in het HLN Eten-weekmenu. Voor amper 19 euro stoom je deze 5 gerechten klaar en laat je iédereen met een voldaan gevoel van tafel vertrekken. Is het al etenstijd? [naar artikel]
Het UZ Gent vermindert het aantal bedden op intensieve zorg tijdens de feestdagen met 20 procent om zo het personeel de nodige rust te gunnen. “Als we dat niet doen, vallen ze uit met ziekte”, klinkt het. Ook andere ziekenhuizen willen het verlof van hun mensen honoreren, al mag de dringende zorg niet in gevaar komen. [naar artikel]
Beelden van uitgemergelde baby’s maken duidelijk hoe hard de voedselcrisis toeslaat in Afghanistan. Voor meer dan de helft van de bevolking brengt komende winter voedselonzekerheid. Het leven van minstens één miljoen kinderen is in gevaar. Ouders doen het ondenkbare om eten op tafel te krijgen. “Mijn kinderen stierven van de honger”, vertelt een vrouw aan BBC. “Ik heb mijn jongste dochter verkocht om met het geld eten te kopen.” [naar artikel]
Volgens de Amerikaanse viroloog Anthony Fauci is het niet nodig om een mondmasker te dragen aan de feestdis tijdens de feestdagen, op voorwaarde dat iedereen aan tafel volledig gevaccineerd is. “Dat is toch wat ik ga doen met mijn familie”, zegt hij. Toch waarschuwt hij net als de experts in ons land om voorzichtig te blijven. [naar artikel]
Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]
Wat eten we vandaag? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Vanaf nu krijgen we daar hulp bij van drie topchefs, die exclusief voor HLN elke dag recepten en tips delen. “Ik denk dat ik sneller pizzaballetjes met chorizo en tomatensaus op tafel zet dan dat je een pizza kan bestellen.” [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’. [naar artikel]
Nog enkele dagen en het is weer zover: tijd om met z’n allen rond de feesttafel te verzamelen. En aan het eind van dat feestmaal blijven altijd wel wat restjes over. Eten dat nog al te vaak in de vuilnisbak belandt. Deze voedingsmiddelen belanden het meest in de vuilnisbak tijdens de feestdagen, al is dat helemaal niet nodig. [naar artikel]
Tomorrowland staat ervoor gekend om het graag groots aan te pakken: met 2 volwaardige restaurants, 12 topchefs, 38 verschillende foodcateraars en meer dan 100 verschillende foodstanden maken ze dat op vlak van eten ook zeker waar. Maar wat is nu écht de moeite om geproefd te hebben? En hoeveel betaal je er voor? Onze journalist zocht het uit. “Deze zotte kebab is echt lekker”. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.