Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]
Je eet een gezonde lunch, maar vergaat tegen een uur of drie alweer van de honger. Een herkenbaar scenario? Je bent niet alleen. Diëtiste Cynthia [naar artikel]
Een ‘Eeklo’ als soepje, een ‘Zomergem’-bagel, een omelet ‘Wondelgem’ en een ‘Overpoort’ als dessert? In een restaurant in India staat het allemaal op de kaart. Maak kennis met dit bijzondere eethuis waar ‘Dendermonde’ een gezonde maaltijd is, ‘Gavere’ een snelle hap en ‘Destelbergen’ een kaasplank. “De Belgische keuken is de meest complexe van Europa.” [naar artikel]
Barstende koppijn, verkrampte spieren, geruïneerde smaakpapillen of een uitgedroogde huid? Hoog tijd voor een gezonde - zeldzame - maaltijd of snack op de vierde dag van Pukkelpop. Bij deze drie adresjes moet je zijn! [naar artikel]
Nog voor je zwanger bent, wordt de basis al gelegd voor een gezonde zwangerschap én een gezonde baby. Welke gezonde keuzes je best kunt maken als je eenmaal besloten hebt om een kindje te krijgen, vroegen wij aan de experten. En wat blijkt? Niet enkel de vrouw moet aanpassingen doen. [naar artikel]
Onderzoekers van Hogeschool Gent en de KU Leuven vragen de verschillende overheden om budget vrij te maken voor gezonde voeding op school voor elke leerling. Ze onderzochten acht kleuterscholen in Gent die op verschillende manier met gezonde voeding experimenteerden. De positieve effecten zijn het grootst wanneer alle kinderen dezelfde maaltijd krijgen en de leerkracht het eetmoment ook als een leermoment ziet. [naar artikel]
Het Amerikaanse topmodel Karlie Kloss (23) lust wel eens een gezonde variant van een klassieke pannenkoek en legt in een video op haar eigen YouTube-kanaal ‘Klossy’ uit hoe ze de snacks maakt. Voor haar recept heeft ze slechts drie ingrediënten nodig: een ei , een banaan en een handvol haver. [naar artikel]
Loes Neven is senior stafmedewerker gezonde voeding bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. [naar artikel]
Gezonde, verse maaltijden koken is niet altijd makkelijk wanneer je een fulltime job hebt. En voor mensen die in shifts werken is dat nog veel moeilijker. Q-dj Maarten Vancoillie weet dat als geen ander. “Ik moet op het werk vaak op mijn honger zitten.” Diëtiste Lotte Lemoine geeft in haar nieuwe boek ‘Gezond shiftwerk’ tips om toch een gezonde levensstijl aan te houden. “Als je maaltijden overslaat, ben je op den duur zo uitgehongerd dat je geen gezonde keuzes kan maken.” [naar artikel]
De adviezen die het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft gelanceerd voor meer gezonde schoolmaaltijden kunnen op weinig bijval rekenen van vleeswarentechnologen. [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Maak samen met de kinderen een gezonde snack waar ze vandaag van kunnen snoepen en morgen hun brooddoos mee kunnen aanvullen. Een [naar artikel]
Soms kan een stevig soepje ongelooflijk veel deugd doen. Om er nóg meer plezier aan te beleven, transformeren we die gewone soep tot een volwaardige Mexicaanse maaltijd, vol gezonde groenten en Zuiders lekkers. Geeft je genoeg power om de dag door te komen! [naar artikel]
Twintig procent korting op voedingsproducten met een gezonde Nutri-Score A of B. Dat voordeel wil winkelketen Delhaize aan alle werkgevers in België aanbieden voor hun personeel. Met het ‘Healthy Membership Program’ kunnen die dan tot 60 euro per maand besparen op aankopen van gezonde producten. De werkgever moet enkel het fiscaal interessante abonnement betalen. [naar artikel]
Minder vlees eten is beter voor ons lichaam en voor de planeet, maar hoe begin je daaraan? En mis je geen voedingsstoffen door vlees te schrappen? Op dag 12 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt Sandra Bekkari hoe je er op een smakelijke manier mee omgaat. “Deze boontjes zijn de ideale apérosnack.” [naar artikel]
Onderzoek wijst uit dat pijnstillers voor je darmen weleens meer kwaad dan goed zouden kunnen doen. Het zouden immers net die pijnprikkels zijn die in de darmen zorgen voor bescherming en herstel. “In normale omstandigheden, met een gezonde darm, voelen we geen pijn. Maar ook als we in die gezonde situatie de pijngevoelige neuronen weghalen, verslechtert de slijmlaag van de darm.” [naar artikel]
Goede voeding kan voor iedereen verschillend zijn. Het is belangrijk om zowel je darmen, je immuunsysteem en je brein zo gezond mogelijk te houden. Ook je huid wordt beïnvloed door wat je eet. Huidtherapeut Karoline Van de Mergel geeft acht voedingstips voor een gezonde en stralende huid. Met een eigen skincare clinic in Oostende, een […] Het bericht 8 gezonde voedingsgewoontes voor een gezonde en stralende huid verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Een gezonde maaltijd voor slechts 9,50 euro bij u thuis geleverd door een student, het is een initiatief waarmee het Antwerpse restaurant Le Steak ’17 van start is gegaan. Het werkt hiervoor samen met Recruit a Student. [naar artikel]
Bilie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef-koks Kaatje en Maxim van Krok in Genk tippen een gezonde croque. [naar artikel]
Mocht gezonde voeding goedkoper zijn, dan zouden zes op de tien Vlamingen gezonder eten gemakkelijker vinden. Bijna vier op de tien vinden ook dat de overheid dat mee mogelijk moet maken, aldus een enquête van Het Vlaams Instituut Gezond Leven. Uit de bevraging blijkt echter ook dat er nogal wat misverstanden bestaan over wat nu gezonde en ongezonde voeding is. [naar artikel]
Ondanks een huisbibliotheek aan kookboeken en de modernste keuken slagen veel gezinnen er nog steeds niet in om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te toveren. “Mensen hebben vaak de tijd niet en missen het organisatietalent. Ze vragen vooral om gezonde gerechten die snel klaar zijn”, stellen diëtisten vast. Speciaal voor deze gezinnen heeft Kim Langie (30) uit Kinrooi een doeboek klaar: ‘Coach jezelf gezond’. “Het moet een handleiding zijn om de verandering naar gezonde en haalbare eetgewoontes echt door te voeren in je leven.” [naar artikel]
Vlaamse partners uit het onderwijs en de voedingsindustrie hebben dinsdag een charter ondertekend voor gezonde, evenwichtige en duurzame schoolmaaltijden. Het kwam er op vraag van maaltijdleveranciers, die vinden dat scholen zich nog te vaak niet bewust zijn van de belangrijkste criteria bij het samenstellen van gezonde en duurzame maaltijden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.