De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“Van het meest klassieke aardappelengerecht kan je een gezonde maaltijd maken”: hoe maak je Vlaamse klassiekers met een gezonde twist?

Het Laatste Nieuws

18/01/2023 - 10:16

Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Van balletjes in tomatensaus tot vol-au-vent: hoe maak je Vlaamse klassiekers op een gezondere manier klaar zonder smaakverlies? (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.”
    [naar artikel]
  2. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.”
    [naar artikel]
  3. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “dit is het geheim voor het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.”
    [naar artikel]
  4. Een gezonde maaltijd zonder hongergevoel? Dit is de formule (06/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Je eet een gezonde lunch, maar vergaat tegen een uur of drie alweer van de honger. Een herkenbaar scenario? Je bent niet alleen. Diëtiste Cynthia
    [naar artikel]
  5. Dit zijn de (zeldzame) gezonde eetgelegenheden op de pukkelpopweide: “Na drie dagen friet snak ik naar wat vitaminen” (21/08/2022 - Het Belang van Limburg)
    Barstende koppijn, verkrampte spieren, geruïneerde smaakpapillen of een uitgedroogde huid? Hoog tijd voor een gezonde - zeldzame - maaltijd of snack op de vierde dag van Pukkelpop. Bij deze drie adresjes moet je zijn!
    [naar artikel]
  6. Kinderwens? Gezond zwanger worden doe je samen. “Zorg ervoor dat je de fitste versie van jezelf bent” (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)
    Nog voor je zwanger bent, wordt de basis al gelegd voor een gezonde zwangerschap én een gezonde baby. Welke gezonde keuzes je best kunt maken als je eenmaal besloten hebt om een kindje te krijgen, vroegen wij aan de experten. En wat blijkt? Niet enkel de vrouw moet aanpassingen doen.
    [naar artikel]
  7. “Om 10 uur wil ik al een pak friet.” Q-dj Maarten Vancoillie worstelt met gezond eten tijdens shiftwerk (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Gezonde, verse maaltijden koken is niet altijd makkelijk wanneer je een fulltime job hebt. En voor mensen die in shifts werken is dat nog veel moeilijker. Q-dj Maarten Vancoillie weet dat als geen ander. “Ik moet op het werk vaak op mijn honger zitten.” Diëtiste Lotte Lemoine geeft in haar nieuwe boek ‘Gezond shiftwerk’ tips om toch een gezonde levensstijl aan te houden. “Als je maaltijden overslaat, ben je op den duur zo uitgehongerd dat je geen gezonde keuzes kan maken.”
    [naar artikel]
  8. Welke soort yoghurt is de meest gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha licht toe: “Volle yoghurt goede optie als je wil bijkomen” (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.”
    [naar artikel]
  9. Welke soort yoghurt is het de meest gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha licht toe: “Volle yoghurt goede optie als je wil bijkomen” (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.”
    [naar artikel]
  10. Topmodel toont: zo maak je gezonde pannenkoeken met slechts drie ingrediënten (11/07/2016 - Het Belang van Limburg)
    Het Amerikaanse topmodel Karlie Kloss (23) lust wel eens een gezonde variant van een klassieke pannenkoek en legt in een video op haar eigen YouTube-kanaal ‘Klossy’ uit hoe ze de snacks maakt. Voor haar recept heeft ze slechts drie ingrediënten nodig: een ei , een banaan en een handvol haver.
    [naar artikel]
  11. Gezonde voeding? Maak het niet te ingewikkeld (14/06/2018 - De Morgen)
    Loes Neven is senior stafmedewerker gezonde voeding bij het Vlaams Instituut Gezond Leven.
    [naar artikel]
  12. Richtlijn gezonde broodjes: 'Vleeswaren maken deel uit van Vlaamse eetcultuur, laat kinderen daarvan genieten' (29/01/2019 - Knack)
    De adviezen die het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft gelanceerd voor meer gezonde schoolmaaltijden kunnen op weinig bijval rekenen van vleeswarentechnologen.
    [naar artikel]
  13. “Kijk verder dan vleesvervangers”: hoe maak je een gezonde maaltijd zonder vlees of vis zodat je geen voedingstekorten hebt? (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Minder vlees eten is beter voor ons lichaam en voor de planeet, maar hoe begin je daaraan? En mis je geen voedingsstoffen door vlees te schrappen? Op dag 12 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt Sandra Bekkari hoe je er op een smakelijke manier mee omgaat. “Deze boontjes zijn de ideale apérosnack.”
    [naar artikel]
  14. “Darmpatiënten lijden vaak pijn, maar pijnstillers zouden hun aandoening erger kunnen maken”: pijn zorgt voor gezonde darmflora, zegt onderzoek (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Onderzoek wijst uit dat pijnstillers voor je darmen weleens meer kwaad dan goed zouden kunnen doen. Het zouden immers net die pijnprikkels zijn die in de darmen zorgen voor bescherming en herstel. “In normale omstandigheden, met een gezonde darm, voelen we geen pijn. Maar ook als we in die gezonde situatie de pijngevoelige neuronen weghalen, verslechtert de slijmlaag van de darm.”
    [naar artikel]
  15. Delhaize lanceert ‘abonnement’ waarbij werknemers kortingen krijgen op gezonde producten: “Nobel dat ze zo inzetten op gezonde voeding, maar daar is over nagedacht natuurlijk” (07/09/2021 - Het Nieuwsblad)
    Twintig procent korting op voedingsproducten met een gezonde Nutri-Score A of B. Dat voordeel wil winkelketen Delhaize aan alle werkgevers in België aanbieden voor hun personeel. Met het ‘Healthy Membership Program’ kunnen die dan tot 60 euro per maand besparen op aankopen van gezonde producten. De werkgever moet enkel het fiscaal interessante abonnement betalen.
    [naar artikel]
  16. Tijd voor een vieruurtje: verras je kroost met deze gezonde snacks! (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Maak samen met de kinderen een gezonde snack waar ze vandaag van kunnen snoepen en morgen hun brooddoos mee kunnen aanvullen. Een
    [naar artikel]
  17. Ay caramba! Deze gezonde maaltijdsoep zit vol Mexicaanse power (20/11/2017 - De Morgen)
    Soms kan een stevig soepje ongelooflijk veel deugd doen. Om er nóg meer plezier aan te beleven, transformeren we die gewone soep tot een volwaardige Mexicaanse maaltijd, vol gezonde groenten en Zuiders lekkers. Geeft je genoeg power om de dag door te komen!
    [naar artikel]
  18. Goedele Liekens pleit voor gezonde seks als basisrecht: “Conservatieve krachten willen vrouwenrechten inperken” (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
    “Seksuele rechten zijn de basis voor een gelijke wereld”, zegt Goedele Liekens (Open Vld). In een resolutie stelt ze dat ons land meer moet doen om gezonde seksualiteit in ontwikkelingslanden te promoten. En dat geldt ook dichter bij huis. “Want conservatieve krachten willen vrouwenrechten in Europa inperken”, klinkt het. Wat is de link tussen gezonde seks en armoede? En doet ons land niet al genoeg aan ontwikkelingshulp?
    [naar artikel]
  19. Snackbar The Poké Spot brengt gezonde voeding naar Linkeroever: “We voorzien in de noden van sportieve mensen” (05/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Aan het Frederik Van Eedenplein opende Ahmed Daoud (22) eerder deze week The Poké Spot. Met zijn eerste zaak brengt de jonge ondernemer meteen een gezonde snackbar naar Linkeroever. Een primeur die voortvloeit uit een frustratie die hij deelt met andere sportievelingen uit de buurt. “Na het sporten moesten we voor gezonde voeding altijd richting centrum. Daar komt nu verandering in.”
    [naar artikel]
  20. Restaurant Le Steak ’17 laat studenten gezonde maaltijden bezorgen aan studenten: “Zo verdienen ze een centje bij” (24/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
    Een gezonde maaltijd voor slechts 9,50 euro bij u thuis geleverd door een student, het is een initiatief waarmee het Antwerpse restaurant Le Steak ’17 van start is gegaan. Het werkt hiervoor samen met Recruit a Student.
    [naar artikel]
  21. Zomerrecept: zo maak je een lekkere én gezonde croque (30/08/2021 - Het Belang van Limburg)
    Bilie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef-koks Kaatje en Maxim van Krok in Genk tippen een gezonde croque.
    [naar artikel]
  22. VIDEO. Het weekend van Saartje Vandendriessche. “Mijn weekenduniform? Naakt” (04/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Tv-presentatrice Saartje Vandendriessche (47) staat om half zeven op om aan haar weekend te beginnen. “Ik ben een ochtendmens”, zegt ze enthousiast. Daarna volgt een gezonde maaltijd én een krachttraining.
    [naar artikel]
  23. Gezonde (mis-)verstanden raken de wereld niet uit (16/09/2019 - Het Nieuwsblad)
    Mocht gezonde voeding goedkoper zijn, dan zouden zes op de tien Vlamingen gezonder eten gemakkelijker vinden. Bijna vier op de tien vinden ook dat de overheid dat mee mogelijk moet maken, aldus een enquête van Het Vlaams Instituut Gezond Leven. Uit de bevraging blijkt echter ook dat er nogal wat misverstanden bestaan over wat nu gezonde en ongezonde voeding is.
    [naar artikel]
  24. “Gewoon mijn lunchtips voor collega’s gebundeld” (17/10/2017 - Het Belang van Limburg)
    Ondanks een huisbibliotheek aan kookboeken en de modernste keuken slagen veel gezinnen er nog steeds niet in om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te toveren. “Mensen hebben vaak de tijd niet en missen het organisatietalent. Ze vragen vooral om gezonde gerechten die snel klaar zijn”, stellen diëtisten vast. Speciaal voor deze gezinnen heeft Kim Langie (30) uit Kinrooi een doeboek klaar: ‘Coach jezelf gezond’. “Het moet een handleiding zijn om de verandering naar gezonde en haalbare eetgewoontes echt door te voeren in je leven.”
    [naar artikel]
  25. Crevits lanceert charter voor gezonde, evenwichtige en duurzame schoolmaaltijden (30/04/2019 - Knack)
    Vlaamse partners uit het onderwijs en de voedingsindustrie hebben dinsdag een charter ondertekend voor gezonde, evenwichtige en duurzame schoolmaaltijden. Het kwam er op vraag van maaltijdleveranciers, die vinden dat scholen zich nog te vaak niet bewust zijn van de belangrijkste criteria bij het samenstellen van gezonde en duurzame maaltijden.
    [naar artikel]
  26. ‘Gezonde sigaret' moet roken weer normaal maken (01/12/2016 - De Tijd)
    00:56 Met de 'gezonde' sigaret die tabak niet langer verbrandt willen tabaksbedrijven de afkalvende verkoop opkrikken.
    [naar artikel]
  27. Week van de gezonde binnenlucht: “Dat je ziek wordt van tocht? Het tegendeel is waar” (21/03/2023 - Het Belang van Limburg)
    We brengen 85 procent van onze tijd binnen door, terwijl de lucht die ons daar omgeeft zeker niet altijd gezond is. Het agentschap Zorg en Gezondheid trapt de Week van de gezonde binnenlucht af met allerhande tips. Marianne Stranger, expert binnenlucht bij de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek Vito, geeft duiding.
    [naar artikel]
  28. Antwerpen krijgt nieuw fastfood-restaurant met gezonde gerechten (20/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Emma’s kitchen is een nieuw fastfoodconcept dat focust op verse en gezonde voeding. Een goede selectie maken van de beste ingrediënten en die vervolgens samenstellen tot evenwichtige en gezonde gerechten die bovendien binnen de drie minuten geserveerd kunnen worden. Emma’s Kitchen bevindt zich in de Groendaalstraat 12 en opent morgen zijn deuren.
    [naar artikel]
  29. Diëtiste waarschuwt voor snelst oprukkende leveraan­doe­ning in Europa: “Zit zelfs in voeding die je als gezond beschouwt” (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Eén op vier volwassenen heeft te maken met een niet-alcoholische leververvetting, zonder het zelf te weten. Vaak is de aandoening een gevolg van een ongezonde levensstijl en overgewicht, maar voedingsdeskundigen merken op dat ook steeds vaker gezonde mensen - met een normaal gewicht en voldoende beweging - ermee te maken krijgen. De grote boosdoener? “Glucose-fructosesiroop, een vloeibare zoetstof die in heel veel industrieel bewerkte voedingsmiddelen zit, van lightproducten over sportrepen tot ‘gezonde’ tussendoortjes”, weet diëtiste Iris Daems.
    [naar artikel]
  30. 370 miljoen kinderen leren gezond eten op school (13/03/2017 - Knack)
    Wereldwijd eten 370 miljoen kinderen elke dag een gezonde maaltijd op school. Ondertussen leren ze over het belang van gezonde voeding en proeven ze van diverse groenten en fruit. De Verenigde Naties willen nog meer landen aansporen om deze kans op een goede start te benutten.
    [naar artikel]
  31. Wortelstamppot van Bianca uit Zichen verkozen tot ‘beste gezonde recept van Riemst’ (03/01/2022 - Het Belang van Limburg)
    Met haar eigen versie van wortelstamppot heeft Bianca Vorstermans (55) uit deelgemeente Zichen de wedstrijd ‘Beste gezonde recept van Riemst’ gewonnen. “De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van onze campagne Gezonde Gemeente”, legt ontslagnemend schepen van gezondheidszorg Mathieu Eycken uit. “Uit de tientallen inzendingen die we ontvingen, werd Bianca’s recept door een deskundige jury van diëtisten bekroond.”
    [naar artikel]
  32. Dit zijn de meest gezochte recepten van 2016 volgens Google (15/12/2016 - Het Belang van Limburg)
    Internetzoekmachine Google heeft bekendgemaakt naar welke recepten mensen in 2016 het meest hebben gezocht. In de top tien geen veganistische of andere hippe gerechten, maar wel stevige, gezonde klassiekers. Een overzicht.
    [naar artikel]
  33. 20 gezonde gewoontes om 10 jaar langer te leven (09/01/2020 - Knack)
    Gezonde gewoontes kunnen onze gezonde levensjaren met een decennium verlengen, zo blijkt uit pas verschenen onderzoek bij meer dan 110.000 mensen, dat gepubliceerd werd in het vakblad British Medical Journal. Het loont dus de moeite om je leven eens te herbekijken.
    [naar artikel]
  34. Recept voor 'gezonde cola' gaat viraal. Het geheime ingrediënt? Dat draai je normaal door een slaatje (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Massaal wordt op het internet de ‘gezonde cola’ uitgetest: een drankje dat beweert even lekker, maar gezonder dan een gewone Coca-Cola te zijn. De geheime ingrediënten? Azijn die je normaal in je vinaigrette draait en bruiswater. “Wie azijn drinkt voor een maaltijd rijk aan zetmeel, heeft daarna minder suikers in zijn bloed.” Maar let op: zó gezond is het drankje nu ook weer niet.
    [naar artikel]
  35. 21 dagen gezond: met deze kleine aanpassingen maak je zo een gezonde variant van je favoriete snack (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
    We leren dat comfortfood ongezond is, maar dat hoeft niet altijd. Sorbetijs is bijvoorbeeld even lekker en bevat minder calorieën dan het klassieke...
    [naar artikel]
  36. Driesterrenchef Viki Geunes bedenkt gezonde maaltijden voor Antwerpse dokwerkers: "Boordevol groenten en energie" (07/02/2023 - VRT NWS)
    In SCHAFT in Kallo heeft sterrenchef Viki Geunes vier nieuwe gerechten voorgesteld die havenarbeiders elke dag kunnen eten. "Gezonde bordjes boordevol groenten en energie als alternatief voor de Vlaamse klassiekers", zegt Geunes op Radio 2. Het gaat om een initiatief van werkgeversorganisatie CEPA voor de drie gaarkeukens in de haven van Antwerpen.
    [naar artikel]
  37. Koken met Jani: zo maak je een gezonde cheesecake, zonder kaas (08/08/2016 - Het Belang van Limburg)
    Wie Jani kent, weet dat hij van desserts houdt, maar het jammer vindt dat hij er van verdikt. In dit filmpje leert raw food chef Julie hem hoe je een gezonde variatie op de cheesecake maakt. En er komt geen grammetje kaas aan te pas.
    [naar artikel]
  38. Koken met Jani: zo maak je een gezonde cheesecake, zonder kaas (08/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
    Wie Jani kent, weet dat hij van desserts houdt, maar het jammer vindt dat hij er van verdikt. In dit filmpje leert raw food chef Julie hem hoe je een gezonde variatie op de cheesecake maakt. En er komt geen grammetje kaas aan te pas.
    [naar artikel]
  39. Smullen tijdens het kamperen: 3 recepten die je op een reisvuurtje kan maken (06/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Dat je geen viergangendiner klaarmaakt als je gaat kamperen is wel duidelijk, maar toch kan je er een makkelijke en gezonde maaltijd tevoorschijn
    [naar artikel]
  40. Minister Crevits lanceert nieuwe handleiding voor gezonde schoolmaaltijden (10/10/2017 - Het Belang van Limburg)
    Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft dinsdag in het Koninklijk Atheneum in Etterbeek samen met haar collega-minister en partijgenoot Jo Vandeurzen de handleiding “Gezonde School. Richtlijnen voor evenwichtige schoolmaaltijden” voorgesteld. Die moet een schoolomgeving creëren waarin kinderen gestimuleerd worden gezonde keuzes te maken.
    [naar artikel]
  41. De nationale feestdag vieren we met 5 Belgische klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees” (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Van de Poele bedacht voor vijf klassiekers een versie met een twist om duimen en vingers bij af te likken. Ideaal om vandaag op het menu te zetten voor de nationale feestdag van België.
    [naar artikel]
  42. Diëtiste waarschuwt voor snelst oprukkende leveraandoening in Europa, niet-alcoholische leververvetting: “Zit zelfs in voeding die je als gezond beschouwt” (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Eén op vier volwassenen heeft te maken met een niet-alcoholische leververvetting, zonder het zelf te weten. Vaak is de aandoening een gevolg van een ongezonde levensstijl en overgewicht, maar voedingsdeskundigen merken op dat ook steeds vaker gezonde mensen - met een normaal gewicht en voldoende beweging - ermee te maken krijgen. De grote boosdoener? “Glucose-fructosesiroop, een vloeibare zoetstof die in heel veel industrieel bewerkte voedingsmiddelen zit, van lightproducten over sportrepen tot ‘gezonde’ tussendoortjes”, weet diëtiste Iris Daems.
    [naar artikel]
  43. Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: “Groenten zijn niet per se de gezondste keuze” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten.
    [naar artikel]
  44. De leerlingen van GO! BS De Sprong in Maaseik eten gezond (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)
    Binnen het thema ‘Wel in je vel?’' zullen de kinderen van het eerste leerjaar van De Sprong leren over gezonde voeding. Wat is een gezonde maaltijd? Mag ik iedere dag een koekje eten? Wat als ik geen vlees lust? Hoe vaak moet je sporten? Een heleboel vragen waar de leerlingen van juf Elke en juf Veerle de komende tijd een antwoord op zullen krijgen tijdens interactieve activiteiten.
    [naar artikel]
  45. Verplichte vaccinatie voor Amerikaanse militairen: “Gezonde en parate strijdmacht is nodig” (10/08/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie voor Amerikaanse militairen: “Gezonde en parate strijdmacht is nodig” Het Pentagon wil 1,3 miljoen Amerikaanse militairen verplichten om zich te laten vaccineren. Dat maakte de regering-Biden maandag bekend. De maatregel moet uiterlijk half september van kracht zijn, maar volgens de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin kan die deadline vervroegd worden als het Pfizer-vaccin de definitieve goedkeuring krijgt van de medicijnenwaakhond FDA of als […] Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie voor Amerikaanse militairen: “Gezonde en parate strijdmacht is nodig”
    [naar artikel]
  46. “Een vetrijke maaltijd verzadigt je langer, zodat je minder snel terug honger hebt”: hoe ‘slecht’ zijn vetten écht? En welke eet je het best? (28/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit.
    [naar artikel]
  47. Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: “Groenten zijn niet persé de gezondste keuze” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Vandaag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten hierin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten.
    [naar artikel]
  48. Vrijdag, nachodag. Zo maak je de lekkerste nacho’s volgens Jelle Beeckman: “Met deze handige hack maak je zélf je tortilla’s” (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Wie een portie nacho’s bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. “Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho’s nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho’s met een twist.
    [naar artikel]
  49. De sleutel tot gezonde eetgewoonten? Antidieetspecialiste: “Probeer de tweeminutenregel” (14/07/2022 - Het Belang van Limburg)
    Een hele zomer lang helpt ze ons afkicken van diëten en gidst ze ons naar een betere relatie met ons lijf én met voeding: antidieet-diëtiste Celien Rombouts. Vandaag beantwoordt ze de vraag van Lars (31): “Met het werk en twee kleine kindjes lukt het mijn vrouw en mij niet altijd om gezond te blijven eten terwijl we ons dan wel energieker en beter voelen. Zijn er trucjes om gezonde gewoontes vol te houden?”
    [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy