Via TikTok vinden steeds meer mensen hun weg naar de Aziatische supermarkt, een trend die heel wat trendwatchers zien opduiken in het foodielandschap. Eén van de populairste keukens die in de smaak valt is de Koreaanse, maar hoe kook je die gerechten zelf? En kan je de ingrediënten op een makkelijke manier verwerken in de typisch Vlaamse keuken? Chef Ae Jin Huys deelt in enkele simpele tips hoe je eraan begint. [naar artikel]
Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken, kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
Op de Antwerpse Sint-Katelijnevest vormen liefhebbers van de Aziatische keuken al twee weken dagelijks ellenlange rijen voor de deur van het nieuwe afhaalconcept Bokki. Dankzij een TikTok-filmpje dat viraal ging, willen ze allemaal tteokbokki proeven: een Zuid-Koreaans gerecht dat bestaat uit rijstcake, kaas, een pikant sausje en noedels. Uitbaatster Marleen Peeters: “We moeten dagelijks vroeger onze deuren sluiten.” [naar artikel]
We kijken meer naar koks op tv dan dat we zelf achter de potten staan. In 'Een pleidooi voor echt koken' adviseert eetgoeroe Michael Pollan ons de keukenschort aan te binden. Kokkerellen blijkt immers een uitstekend middel tegen vele kopzorgen van deze tijd. 'Koken is de voedingsbodem van de democratie.' [naar artikel]
Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter op voorhand of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
Deze winter verwarmt VTM de Vlaamse huiskamers met een programma rond sterrenchef Sergio Herman (47). De titel Sergio in Moeders Keuken zegt het al wat: Herman zoekt BV’s op om samen het lievelingsgerecht van hun moeder te koken en haar dat te serveren. “Eten wordt lekkerder als er een herinnering aan hangt.” [naar artikel]
Het is guur buiten en het begint in de namiddag al donker te worden. Omdat de dagen kort zijn, verlangen we naar lange avonden binnen met verwarmende maaltijden. Denk aan stevige soepen en rijkelijk gevulde risotto, maar ook aan winterse stoemp met aardappelen en groenten. De winterse keuken heeft genoeg te bieden om samen lekker lang te genieten van het avondeten. [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet proefde negen merken diepvriespuree en gaf er vier een onvoldoende. Maar er is hoop. “Met wat toevoegingen in je eigen keuken kan je van de meeste purees nog wel iets maken.” Behalve McCain, dat is een verloren zaak volgens de chef. “Hun puree kan ik echt niet linken aan de smaak van aardappelen.” [naar artikel]
Van Spaanse albondigas, manchegokaas tot croqueta’s: wij planden onze zomer vol met tapasdates, beoordeelden de prijs-kwaliteit en vonden patatas bravas die nog lekkerder zijn dan in Spanje. “Ons geheim? Elke week schillen we meer dan honderd kilogram verse aardappelen.” [naar artikel]
Brooklyn Beckham (24), die binnenkort een pop-uprestaurant opent in Londen, leerde koken dankzij zijn vader David (48). Dat vertelt hij in een interview met ‘The Times’. “Ik vond het heerlijk om met hem in de keuken te staan.” [naar artikel]
In je keuken breng je best wat tijd door. Een keuken met veel lichtinval is daarom geen slecht idee, zeker nu de donkere winterdagen eraan komen. 1. Ledverlichting Een moderne keuken kan niet meer zonder Ledverlichting. Met een laag energieverbruik genereer je toch veel licht. 2. Ga voor een open keuken Als je keuken geen […] [naar artikel]
Aardappelen zijn een klassieker op het menu, net als tomaten. Samen met andere groenten zoals aubergine behoren ze tot de nachtschadefamilie. Af en toe hoor je dat die giftige stoffen bevatten en dat je de consumptie ervan beter beperkt. Maar klopt dat? En zo ja, zijn er manieren om die stoffen tijdens het koken onschadelijk te maken? Toxicoloog Jan Tytgat en gastro-enteroloog Guy Boeckxstaens scheiden feiten van fabels. “Vroeger kwam vergiftiging veel vaker voor.” [naar artikel]
Aardappelen zijn een klassieker op het menu, net als tomaten. Samen met andere groenten zoals aubergine behoren ze tot de nachtschadefamilie. Af en toe hoor je dat die giftige stoffen bevatten en dat je de consumptie ervan beter beperkt. Maar klopt dat? En zo ja, zijn er manieren om die stoffen tijdens het koken onschadelijk te maken? Toxicoloog Jan Tytgat en gastro-enteroloog Guy Boeckxstaens scheiden feiten van fabels. “Vroeger kwam vergiftiging veel vaker voor.” [naar artikel]
Stel: je neemt de kwaliteit van je lievelingsrestaurant mee naar je eigen keuken. Je bereidt er relaxed, het glaasje wijn in de hand, een vijfgangenmenu. Bovendien hoef je niets van de tafelgesprekken te missen. Fictie? Nee, dankzij de 1.200 traiteurmenu’s van restaurant De Troubadour wordt het koken op het nakende familiefeestje kinderspel. [naar artikel]
Bij het koken wil je niet te maken krijgen met een botte kaasrasp, een uit elkaar vallende visfilet en veel te grote stukken knoflook in de saus. Met het juiste keukengereedschap bij de hand vermijd je dat soort valkuilen en wordt koken een makkie. Wij vroegen food- en kookexpert Ilse D’hooge uit over welk keukengerei iedere thuiskok in de keuken moet hebben. [naar artikel]
Wim Lybaert is grote fan van aardappelen. "Aardappelen nemen veel plaats in beslag. Maar 100 dagen na het planten eet je wel al je allereerste [naar artikel]
“En, wat eten we vanavond?” Nu de restaurants noodgedwongen gesloten zijn, rijst die vraag wellicht weer vaker in eigen keuken. Misschien twijfel je tussen pasta of aardappelen bij de maaltijd. Want wat is de gezondste optie? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft antwoord op vragen en dilemma’s in deze nieuwe reeks. [naar artikel]
De grote vraag naar aardappelen vanuit de industrie zorgt dit jaar voor een record aantal hectaren waarop aardappelen worden geteeld. Dat blijkt... [naar artikel]
16:46 In de afgelopen jaren begonnen tv-koks zoals Jeroen Meus, Wim Ballieu en Sergio Herman hun eigen restaurants. Ze ondervonden dat koken op tv makkelijker is dan koken in hun eigen restaurant. [naar artikel]
CD&V-voorzitter Sammy Mahdi trekt op Tiktok fel van leer tegen wat hij de “heksenjacht” noemt op Youtuber Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid. Peter De Roover, N-VA-fractieleider in de Kamer, reageert verbijsterd: “Ik dacht eerst dat de video namaak was.” [naar artikel]
De grote vraag naar aardappelen vanuit de industrie zorgt dit jaar voor een record aantal hectaren waarop aardappelen worden geteeld. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams departement Landbouw en Visserij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.