Ook dol op pasta, brood en aardappelen, alle koolhydraatarme hypes ten spijt? Volgens een studie van Oregon State University heeft dat alles te [naar artikel]
Wanneer de meeste denken aan gezondheidsproblemen door brood, pasta en aardappelen, denken ze aan het proteïne gluten. Maar Duitse wetenschappers [naar artikel]
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]
De gekookte aardappel is minder geliefd dan vroeger. Amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn aardappelen nog op de traditionele manier. “De koolhydraatarme beweging hielp het idee de wereld in dat patatjes dikmakers zijn”, vertelt Sanne Mouha over de typische Vlaamse kost. Maar is dat effectief zo? En zijn die aardappelen dan zoveel ongezonder dan alternatieven zoals rijst of pasta? [naar artikel]
Echte kookliefhebbers maken gebruik van het kookvocht van pasta en rijst, om bijvoorbeeld een extra smaakvolle saus te maken. Maar met het kookvocht van aardappelen mag je níét hetzelfde doen, waarschuwt professor en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer: “Bij grote hoeveelheden kan dat dodelijk zijn.” [naar artikel]
Wie een spaghetti bolognese wil klaarmaken, heeft vandaag de keuze uit witte pasta, volkorenpasta, een speltvariant of zelfs eentje op basis van linzen. Welke variant is daaruit dan de meest gezonde keuze? En wat is nu eigenlijk de aanbevolen hoeveelheid pasta per persoon? Diëtiste Sanne Mouha neemt de verschillende soorten onder de loep. “Als je niet glutenvrij moet eten, is die glutenvrije pasta al zeker geen aanrader.” [naar artikel]
Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]
De Italianen deden een fantastische uitvinding met hun pasta, alleen werd er jarenlang beweerd dat we er dik van werden. Die claim weerleggen Canadese onderzoekers nu. Het zou juist goed zijn voor je figuur. Koolhydraten waren lange tijd verbannen naar de diepste krochten van de supermarkten. Je werd er dik van, je kreeg een opgeblazen […] Het bericht Pasta is niet langer een dikmaker, het is juist goed voor de lijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen algauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 weetjes over je favoriete gerecht die je nog niet wist. [naar artikel]
Wie zoekt, die vindt, al vraagt het op een festivalterrein vaak wat meer moed en doorzettingsvermogen om niet voor de eerste de beste pasta of... [naar artikel]
Door onze liefde voor pasta zijn aardappelen een beetje in [naar artikel]
Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen al gauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 dingen over je favoriete gerecht die je nog niet wist. [naar artikel]
Wim Lybaert is grote fan van aardappelen. "Aardappelen nemen veel plaats in beslag. Maar 100 dagen na het planten eet je wel al je allereerste [naar artikel]
De gekookte aardappel is iets minder geliefd dan vroeger, amper één Belg op de acht schilt en kookt zijn patatjes nog op de traditionele manier, volgens VLAM. De klassieke aardappel maakt vaak plaats voor alternatieve aardappelbereidingen of andere soorten koolhydraten zoals pasta, rijst of quinoa. Maar zijn die dan zoveel gezonder? Diëtiste Sanne Mouha legt uit [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter op voorhand of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
"Voor mijn zoon naar zijn werk vertrok, maakte ik nog een bord pasta voor hem klaar. Maar toen hij begon te eten, ontdekte hij een worm in zijn pasta met kaas," vertelt de Zolderse aan onze krant. "Dat kan toch echt niet?!" [naar artikel]
Koolhydraten zitten in het verdomhoekje. In paniek bannen we daarom aardappelen, brood en pasta uit onze keuken. Een goed idee of complete waanzin? [naar artikel]
Mogen we nu eigenlijk aardappelen en pasta eten of niet? En wat met olijfolie? Het antwoord vinden we vanaf vandaag in de nieuwe [naar artikel]
Van pasta of aardappelen koken voor een zomers slaatje tot de avond afsluiten met een ontspannend tasje thee: je kookt vaker water dan je denkt. De meesten onder ons doen dit met de waterkoker. Toch zweren sommigen bij de pan of fluitketel op het fornuis. Met de kokendwaterkraan biedt zich sinds enige tijd ook een meer trendy alternatief aan. Maar waar liggen de verbruikskosten het laagst? Mijnenergie.be maakte de berekening. [naar artikel]
Dat een volle bos de gezondste schaamhaarstijl zou zijn, lazen we onlangs in een artikel in Metro, maar klopt dat wel? [naar artikel]
Terwijl de prijs van aardappelen in België in 2023 met 18 procent is gedaald, zijn de prijzen voor aardappelen in de supermarkt met 14 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese en Belgische bureau voor statistiek. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.