Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Jeroen Meus maakt ‘brain food’ voor blokkende studenten: veggie kebab, Toscaanse soep en vislasagne

25/05/2023 - 11:58
"Drie recepten om studenten in ‘de blok’ te verwennen: maak een geweldige kebab in het weekend, en geef de ribollita en vislasagne mee naar hun kot. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Met champignons, varkenshammetjes of een bouillon van kippenvleugels: Jeroen Meus deelt z’n lekkerste recepten voor soep (14/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Als voorgerecht, tussendoortje of gezonde lunch, met een bord soep zit je zelden verkeerd. Een volwaardige maaltijd in een mum van tijd, met een wrap of oer-Belgische ingrediënten: onze huischef Jeroen Meus toont je hoe. [naar artikel]


2. Jeroen Meus goes veggie en maakt in nieuw boek geen ‘Dagelijkse kost’ maar ‘Groentekost’: “Maar als ik zin heb in steak, maak ik steak” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


3. Jeroen Meus gaat veggie: “De eerste keer dat ik kikkererwten zag, wilde ik er enkel mee knikkeren” (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Geen koteletten in zijn nieuw boek Groentekost. Jeroen kookt vegetarisch. “Ik zou het kunnen, maar ik zal het nooit worden. Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


4. Jeroen Meus drinkt ‘cobraspeeksel’ in eerste aflevering ‘De mosterd van Meus’: “Terwijl ik enorme slangenfobie heb” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


5. Martha (101) is ster van Boekenbeurs tijdens kooksessie met Jeroen Meus (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)

De liefde van de man gaat door de maag. Dat leerde de 101-jarige Martha Katz van haar moeder. En hoe je ossenstaartsoep maakt, dat ook. De kwieke eeuwelinge mocht haar soep gisteren zelfs nog eens bereiden op de Boekenbeurs, aan de zijde van Jeroen Meus. [naar artikel]


6. Jeroen Meus kookt weer buiten de landsgrenzen in culinair reisprogramma ‘De Mosterd van Meus’ (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]


7. Jeroen Meus maakt tv-programma in het buitenland: “Ik heb een passie voor dagelijkse kost, van waar ook ter wereld” (23/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus (45) gaat zijn 'mosterd’ zoeken over de grens. In het nieuwe VRT-programma ‘De mosterd van Meus’ trekt de tv-kok naar het buitenland om op zoek te gaan naar lokale gerechten, nieuwe kooktechnieken én culinaire verhalen. [naar artikel]


8. Jeroen Meus maakt culinaire roadtrip langs twintig Vlaamse keukens (17/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus (41) verlaat deze zomer opnieuw zijn vertrouwde Leuvense keuken. In plaats daarvan presenteert hij zijn ‘Dagelijkse Zomerkost’ vanuit... [naar artikel]


9. Bulgursalade, dahl met halloumi en groentepaella: drie veggie gerechten van Jeroen Meus (03/11/2022 - Het Belang van Limburg)

De favoriete vegetarische gerechten uit zijn tv-programma Dagelijkse kost, aangevuld met enkele gloednieuwe bereidingen: in zijn jongste boek kookt Jeroen Meus vegetarisch. Billie geeft je alvast een voorproefje. [naar artikel]


10. Jeroen Meus trekt naar het buitenland in ‘De mosterd van Meus’: “Ik wil tegen de kijker zeggen: kom, efkes 50 minuten escapisme” (03/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]


11. Jeroen Meus trekt naar het buitenland in ‘De mosterd van Meus’: “Opgelegde dennenappels uit Georgië, dat smaakt verrassend goed” (03/03/2024 - Het Belang van Limburg)

In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]


12. Würst van Jeroen Meus in de puree: drie vestigingen bleven dicht (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Het vet lijkt van de soep bij Würst, de keten van hotdogrestaurants die Jeroen Meus in 2015 uit de grond stampte. De vestigingen in Antwerpen, Gent en Leuven bleven gisteren dicht, na aanhoudende over financiële problemen. Meus zelf heeft met Würst nog weinig te maken. [naar artikel]


13. Grootouders verrassen blokkende studenten en verwennen hen hele week met verse soep (12/01/2022 - VRT NWS)

Meer dan 50 grootouders kruipen deze week achter het kookvuur om soep te maken te maken voor hun blokkende kleinkinderen. Op die manier willen ze de studenten een hart onder de riem steken tijdens de blokperiode. Sommigen onder hen kwamen daarvoor wel van heel ver naar Gent afgezakt: "Dit had ik echt niet verwacht. Mijn grootouders zijn op weg van Nederland naar Spanje en Gent ligt niet op hun route." [naar artikel]


14. Jeroen Meus openhartig over het gemis naar eigen restaurant: “Maar om deze persoonlijke redenen doe ik het niet” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


15. Loïc Van Impe geeft Jeroen Meus een ‘stoofvleesje van eigen deeg’ (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus probeerde in ‘Dagelijkse Kost’ de draak te steken met Loïc Van Impe, maar dat is buiten de VTM-kok gerekend. Hij geeft Jeroen een... [naar artikel]


16. Nieuwe keuken voor Jeroen Meus (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Tv-kok Jeroen Meus (41) heeft iets om naar uit te kijken: binnenkort mag hij in een gloednieuwe keuken het tiende seizoen van ‘Dagelijkse Kost’... [naar artikel]


17. Antwerpen Proeft in teken van ‘Gourmet fast food’: eerste namen bekend (01/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

‘Gourmet fast food’ - klassieke fast food met de beste ingrediënten naar een hoger niveau getild- is aan een opmars bezig. Het culinaire festival Antwerpen Proeft zal de nieuwe trend in de kijker zetten tijdens de elfde editie. Onder andere Jeroen Meus maakt zijn opwachting met Würst. [naar artikel]


18. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren (12/11/2022 - Gezond.be)

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


19. Jeroen Meus denkt aan de toekomst: “Ik ga niet tot m’n 65ste tv-kok blijven” (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

10 jaar lang al leert Jeroen Meus (42) de Vlaming koken in ‘Dagelijkse Kost’. Dat doet hij nog steeds met evenveel plezier, al rijpen er al plannen... [naar artikel]


20. Jeroen Meus over overlijden broer: “Hij was chronisch ziek, ik heb nu chronisch verdriet” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Eind vorig jaar verloor Jeroen Meus zijn broer Wim. De man leed aan kanker en is 3,5 jaar ziek geweest. “We hebben altijd geloofd in een doorbraak”, vertelt de tv-kok in ‘De tafel van vier’. Maar dat mocht niet zijn. Het was een moeilijke periode voor Meus die er binnenkort een programma over maakt. [naar artikel]


21. Jeroen Meus brengt eerbetoon aan overleden fan (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een mooi moment in de keuken van Jeroen Meus (42) dinsdagavond. De chef bracht in ‘Dagelijkse Kost’ een eerbetoon aan superfan Jasper Horsting... [naar artikel]


22. Gedaan met binnenkijken in de keuken van Jeroen Meus: “Jammer, maar er zit niks anders op” (22/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Slecht nieuws voor iedereen die een kijkje wil nemen in de ‘Dagelijkse Kost’-keuken van Jeroen Meus. Naar aanleiding van het vandalisme worden er... [naar artikel]


23. “Magnifiek”: Jeroen Meus houdt het niet droog als hij nummer hoort opgedragen aan zijn broer (21/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ging nochtans niet wenen”, sputtert Jeroen Meus (45) nog in muziekprogramma ‘Ik vraag het aan’. Maar Dana Winner zorgde er met haar versie van Cyndi Lauper’s ‘All Through the Night’ toch voor. Jeroen kent het nummer via zijn overleden broer Wim. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!