Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Eerste hummus en falafel van Belgische kikkererwten in de supermarkt

31/08/2023 - 16:31
"Voor het eerst zijn hummus en falafel van eigen bodem te koop in een supermarkt. Daarvoor werden kikkererwten gebruikt die in ons land geteeld zijn. Normaal komen die uit een warmer klimaat."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Is dat potje hummus uit de supermarkt écht gezonder dan een klassieke kip-curry? (19/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie voor de toog in de supermarkt met smeersalades ziet, kiest liefst iets zoals kip-curry omdat dat lekkerder is, maar neigt misschien eerder naar hummus omdat dat gezonder zou zijn. Maar hoe gezond is zo’n kant-en-klare hummus écht? Diëtiste Sofie De Niet en Christer Elfving van delicatessenproducent Deldiche leggen uit. “Meer kikkererwten in de hummus betekent niet per se een hogere kwaliteit.” [naar artikel]


2. GETEST. Wat is de beste falafel uit de supermarkt? (07/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Falafel is een prima opstapje voor wie nog niet vertrouwd is met de veggiewereld. Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke/De Haan serveert het graag als aperitiefhapje, en was aangenaam verrast door de tien soorten uit de supermarkt die we hem voorschotelden. [naar artikel]


3. Met brownie- of vanillesmaak: eet eens hummus als dessert (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Hummus, de gekende pasta van kikkererwten met knoflook en olijfolie, doet het altijd goed aan de aperitieftafel. Maar wat als je de dip eens aan je... [naar artikel]


4. 5 verrassende hummus recepten om je gasten mee te imponeren (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Midden-Oosterse keuken is al een tijdje aan een opmars bezig in ons land en puree van kikkererwten – oftewel hummus – is dan veruit het meest... [naar artikel]


5. Hogere prijs, betere kwaliteit? Diëtiste proeft hummus uit de supermarkt (29/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Niet alles wat gezond is, is dat ook in de supermarkt. Voedselproducent Upfront uitte onlangs kritiek op de goedkope hummus van Albert Heijn omdat... [naar artikel]


6. Delhaize roept falafel met listeriabesmetting terug (17/08/2018 - De Standaard)

Delhaize vraagt zijn klanten falafel van het merk L’atelier Blini terug te brengen naar de winkel. Uit een kwaliteitscontrole is de aanwezigheid van de bacterie listeria vastgesteld in het product met acht falafels op basis van kikkererwten, wortelen en koriander. [naar artikel]


7. Hummus zonder kikkererwten: met deze groente gaat het ook (19/01/2017 - Gazet van Antwerpen)

Eerst was er bloemkoolrijst en sinds het derde 'Nooit Meer Diëten'-boek van Sandra Bekkari weten we dat je ook een gezonde bechamelsaus kan maken met bloemkoolroosjes. Maar wist je dat je ook hummus kon maken van bloemkolen? [naar artikel]


8. Hier eet je de lekkerste hummus (10/02/2018 - Gazet van Antwerpen)

Hummus is een traditionele schotel die al eeuwen gegeten wordt in het Midden-Oosten en sinds kort aan een veroveringstocht over de hele wereld is begonnen. Dit gerecht kan op zich staan, deel uitmaken van een mezze of kan zelfs als garnituur worden gegeten bij lamsvlees bijvoorbeeld. Hummus is eenvoudig te maken, maar toch telkens anders. Met kikkererwten, olijfolie, citroensap, peper en zout, eventueel wat tahin en een vleugje za’atar waan je je al in een van de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. [naar artikel]


9. Belgisch-Libanese chef proeft 10 keer hummus uit de supermarkt: “Deze smaakt bijna als een zelfgemaakte versie” (16/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Midden-Oosterse lekkernij hummus duikt de laatste jaren steeds meer op in ons land. In elke koelkast vind je een potje en in de supermarkt barst het aanbod uit zijn voegen. “Om echt lekkere hummus te maken, heb je vooral véél geduld nodig”, verklapt de Belgisch-Libanese chef Ghina Bazzi. Smaakt die hummus uit de supermarkt dan evengoed als een zelfgemaakte variant waar veel tijd inkruipt? Ze proeft er 10 én deelt haar eigen exclusief recept. [naar artikel]


10. DE GROTE TEST. Tien soorten hummus uit de supermarkt: “Maar één merk zouden we zelf in huis halen” (11/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Het hummus-aanbod in de supermarkt is groot. Toch laat de kwaliteit meestal te wensen over. Dat is de conclusie van Lori Dardikman (28) en Tom Sas (42) van de Israëlische deli Bokor Tov. Zij testten tien soorten supermarkt-hummus. “Er zijn een paar merken die redelijk goed smaken. Maar dan nog is de kwaliteit niet te vergelijken met die van versgemaakte hummus. Maar één merk zouden we zelf in huis halen.” [naar artikel]


11. “Hummus van Belgische kikkererwten”: zo ziet landbouwminister Jo Brouns toekomst van Europese landbouw (06/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Europa moet instaan voor haar eigen voeding zodat we niet afhankelijk zijn van de grillen van pakweg Russen, Chinezen of Zuid-Amerikanen. Bovendien moeten we in Vlaanderen hummus van eigen kweek kunnen eten. Dat is – in een paar woorden samengevat - wat Vlaams landbouwminister Jo Brouns (CD&V) maandag en dinsdag in Genk zal voorleggen aan zijn 26 collega’s. [naar artikel]


12. Oorlog in Oekraïne leidt tot tekort aan … hummus (09/07/2022 - Het Belang van Limburg)

De voorraad hummus komt in verschillende landen in het gedrang, en dat heeft niet in het minst te maken met de oorlog in Oekraïne. Door de sancties die zijn opgelegd aan Rusland, exporteert het land immers veel minder kikkererwten. Laat dat net het hoofdbestanddeel zijn van de populaire dip. [naar artikel]


13. Delhaize vraagt falafel besmet met listeria terug te brengen (17/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Delhaize vraagt zijn klanten falafel van het merk L’atelier Blini terug te brengen naar de winkel. Uit een kwaliteitscontrole is de aanwezigheid van de bacterie listeria vastgesteld in het product met acht falafels op basis van kikkererwten, wortelen en koriander. “In overleg met het Federale Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is beslist deze producten terug te roepen”, zegt de distributieketen. [naar artikel]


14. Noorderburen in de ban van kikkererwtfrietjes (26/02/2018 - Metro)

Niks smaakt zo goed als onze eigen Belgische frietjes, maar echt goed voor de lijn is het niet. Een gezond alternatief is de kikkererwtfriet. Bakken, frituren of grillen, het smaakt allemaal even lekker.  De peulvrucht is de afgelopen jaren de ‘chouchou’ van de culinaire wereld geworden. Hummus en falafel zijn de meest bekende gerechten met […] [naar artikel]


15. Oost-Vlaamse kikkererwten worden voor het eerst geoogst in Zwalm (26/08/2020 - VRT NWS)

Landbouwingenieur Thomas Truyen oogst vandaag de eerste Vlaamse kikkererwten in Zwalm. Het gaat om een eerste experiment in België want kikkererwten worden doorgaans niet gekweekt in onze contreien. Maar door lange en vooral droge perioden kan dat dus wél. [naar artikel]


16. Meer dan hummus: dit kan je maken met kikkererwten (04/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Nog maar net is Tournée Minérale afgelopen of daar is de volgende marathon al. Vanaf 1 maart kun je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]


17. Het is eens iets anders: hummus als dessert (13/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Gepureerde kikkererwten met een scheut olijfolie en citroensap? Klinkt heerlijk bij het aperitief maar tegenwoordig wordt het in De Verenigde Staten ook gegeten als dessert. [naar artikel]


18. PODCAST. Slimmer Eten: hoe gezond zijn groenteburgers nu echt? “Soms zijn het kaaskroketten met vijf erwten in” (21/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Plan 500 gram, allemaal goed en wel. Maar als je in de supermarkt rondloopt, lijkt alles supergezond. Hoe weet je nu of ontbijtgranen echt zo voedzaam zijn als ze beloven? Zijn groenteburgers wel deftige vleesvervangers? En wat moeten we geloven van de superfoods? In deze aflevering gaan Elias, Stefanie en diëtist Michaël Sels op supermarktsafari, en leren ze je hoe je door de marketing heen kijkt. “Die hummus? Dat is eigenlijk mayonaise met de smaak van kikkererwten.” [naar artikel]


19. Wordt hummus dé nieuwe voedselhype? (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)

“Leg niet langer salami op je boterham, maar smeer hummus”. Die raad geeft het Vlaams Instituut Gezond Leven bij de lancering van haar nieuwe voedingsdriehoek. “Charcuterie bevat veel suiker, zout en vet en er is een link tussen bewerkte vleeswaren en darmkanker”, klinkt het bij het Instituut, dat hummus aanreikt als “waardig alternatief”. Maar wat is hummus eigenlijk? Waar komt het vandaan? Hoeveel kost het? En wie produceert het? [naar artikel]


20. Ai: hummus wordt fors duurder (30/01/2018 - Metro)

Slecht nieuws voor lekkerbekken die verzot zijn op hummus. De puree van gekookte kikkererwten is het laatste jaar een pakje duurder geworden en aan die prijsstijging lijkt maar geen einde te komen. Volgens nieuwssite The Grocer betaalde je vorig jaar voor een gemiddeld doosje 1,29 euro. Ondertussen is dat al 1,67 euro, een toename van […] [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!