Wordt een broodje döner kebab in je geliefde snackbar straks een flink stuk duurder? Een Turkse producentenvereniging diende alvast een aanvraag in bij de EU om de naam ‘döner’ te beschermen voor vlees dat volgens een traditioneel en gestandaardiseerd recept is klaargemaakt. [naar artikel]
En of döner kebab populair is: Limburgers stemden meer dan 18.000 keer op hun favoriete kebabzaak. De top vijf vormt meteen het clubje finalisten: zij krijgen volgende week bezoek van onze vierkoppige jury, die de winnaar kiest. Maar eerst even kennismaken: “Ik eet élke dag kebab”. [naar artikel]
Ken je alleen maar de afhaalkebab? Die snelle hap maak je probleemloos zelf, het recept is allereenvoudigst: pittig gekruid gehakt, een frisse [naar artikel]
Een krokant broodje, gevuld met sappig vlees en heerlijke groenten. Na al die feestmaaltijden krijgen heel wat Vlamingen opnieuw zin in ‘gewone’ dingen, zoals een kebab. Maar hoe weet je zeker dat je een kwaliteitsvolle zaak binnenstapt? En welk soort vlees zit er in een authentieke döner kebab? Wij vroegen het aan Pitta & Pizza Izmir, een van de beste kebabzaken van het land mét 34 jaar ervaring. [naar artikel]
Waar eet je de beste döner kebab van Limburg? Misschien wel in Snack Aydin, een kebabzaak in hartje Hasselt waar massaal op werd gestemd. Zaakvoerder Gokten Aydin (50) krijgt deze week vier hongerige juryleden over de vloer: “Het recept van onze marinade bleef sinds 1985 onveranderd.” [naar artikel]
Een döner kebab wordt vaak afgeschilderd als een late night snack en een kebabzaak heeft vaak een wankele reputatie, maar dat verandert stilaan. Net zoals met andere soorten fastfood komen er meer ‘haute kebab’-zaken in beeld. Onder andere chefs zoals Sergio Herman pimpen het gerecht, maar wat typeert een écht authentieke kebab? Hoe zit het met het vlees? En kan je het zelf maken? “Het is een ambacht die wij hier nog niet kennen. Die smaak kan je met niks vergelijken.” [naar artikel]
Waar eet je de lekkerste kebab van Limburg? Nog tot en met zondag kan je stemmen op jouw favoriete kebabzaak, daarna krijgen de vijf populairste adresjes een bezoekje van vier professionele lekkerbekken: zij kiezen de Beste Kebab van Limburg. Dit zijn hun do’s en don’ts: “Als ik dit zie in een kebabzaak, maak ik rechtsomkeer.” [naar artikel]
Onze juryleden zijn het er allemaal over eens: het belangrijkste ingrediënt van een lekkere kebab, da’s het vlees. Maar hoe wordt dé smaakbom van je kebab precies gemaakt? En hoe groot kan zo’n kebab-rol worden? [naar artikel]
Waarom kiezen tussen een smashed burger of taco’s als je beide kan combineren? Enter: de ‘smash burger taco’s’. Een ontzettend populair recept op sociale media en dé foodtrend van het moment. Wat maakt deze unieke combinatie zo lekker? En vooral: hoe maak je dat zelf thuis? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt zijn recept en deelt vier belangrijke stappen om de lekkerste versie op tafel te krijgen. [naar artikel]
Waarom kiezen tussen een smashed burger of taco’s als je beide kan combineren? Enter: de ‘smash burger taco’s’. Een ontzettend populair recept op sociale media en dé foodtrend van het moment. Wat maakt deze unieke combinatie zo lekker? En vooral: hoe maak je dat zelf thuis? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt zijn recept en deelt vier belangrijke stappen om de lekkerste versie op tafel te krijgen. [naar artikel]
Drie recepten om studenten in ‘de blok’ te verwennen: maak een geweldige kebab in het weekend, en geef de ribollita en vislasagne mee naar hun kot. [naar artikel]
Het broodje kebab is gered! Dönerverkopers kunnen probleemloos beperkte hoeveelheden fosfaat gebruiken bij het invriezen van hun vlees. [naar artikel]
Waar eet je de beste döner kebab van Limburg? Misschien wel in Has Kebab & Pizza in Genk, een kebabzaak in Genk waar massaal op werd gestemd. Samen met zijn vader Hasan Önder (58) maakt zoon Taha (24) zich op voor een bezoekje van de jury: “De band tussen mijn papa en mij is ons geheime wapen.” [naar artikel]
In Duitsland is de traditionele currywurst al enkele tijd niet meer de favoriete keuze op het fastfood-menu. Die titel kan inmiddels worden opgeëist door de döner kebab. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau YouGov en het persbureau Deutsche Presse Agentur (DPA). De opmerkelijke verschuiving in smaak moet worden toegeschreven aan impact van de […] [naar artikel]
De klassieke döner kebab - sappig gesneden vlees, sla, tomaten, uien en veel saus in knapperig platbrood, zoals velen hem ongetwijfeld kennen - viert zijn 50ste verjaardag. Kadir Nurman, die de populaire snack als Turkse immigrant in 1972 introduceerde in Duitsland, stierf in 2013 op 80-jarige leeftijd. [naar artikel]
Op dinsdag 7 april, kreeg het gemeentepersoneel een smakelijke verrassing. Ozcan van kebab Huzur trakteerde alle medewerkers namelijk op heerlijke pizza's, frieten en slaatjes. [naar artikel]
Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.” [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]
De lekkerste döner kebab van Limburg eet je in… trommelgeroffel: Saray in Genk. Dat is het verdict van onze vierkoppige jury, nadat ze ne grote half-pikant bestelden bij de vijf finalisten. [naar artikel]
Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers! [naar artikel]
Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.” [naar artikel]
Zin in gezond, maar lekker comfortfood? Diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen zet een heerlijke bloemkoolpizza margherita op tafel. “Ook ideaal voor het opmaken van restjes”, knipoogt de diëtist. [naar artikel]
Geen paniek als je plots zonder tabletten voor in de vaatwas zit: met enkele ingrediënten die je misschien gewoon in de keukenkast hebt staan, maak je ze gewoon zelf. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.