Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

RECEPT. Zin in een heerlijke döner kebab? Zo maak je ’m thuis zelf

04/10/2023 - 15:28
"Heerlijk gemarineerd kebabvlees, voor veel Turken is het recept een goed bewaard familiegeheim. Gelukkig is er Beyhan Agirdag, de Turkse foodblogger en jurylid in de Beste Kebab van Limburg leert ons met plezier hoe je zelf döner kebab kan maken. Het is niet moeilijk, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig. En het resultaat is vies goed!"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Is het einde van de goedkope döner kebab nabij? Turkije wil traditioneel vleesgerecht beschermen tegen ‘namaak’ (25/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Wordt een broodje döner kebab in je geliefde snackbar straks een flink stuk duurder? Een Turkse producentenvereniging diende alvast een aanvraag in bij de EU om de naam ‘döner’ te beschermen voor vlees dat volgens een traditioneel en gestandaardiseerd recept is klaargemaakt. [naar artikel]


2. Maak kennis met de finalisten van de Beste Kebab van Limburg: “Ik eet élke dag kebab” (20/10/2023 - Het Belang van Limburg)

En of döner kebab populair is: Limburgers stemden meer dan 18.000 keer op hun favoriete kebabzaak. De top vijf vormt meteen het clubje finalisten: zij krijgen volgende week bezoek van onze vierkoppige jury, die de winnaar kiest. Maar eerst even kennismaken: “Ik eet élke dag kebab”. [naar artikel]


3. Pittige kebab van Jeroen Meus (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Ken je alleen maar de afhaalkebab? Die snelle hap maak je probleemloos zelf, het recept is allereenvoudigst: pittig gekruid gehakt, een frisse [naar artikel]


4. De beste kebab heeft deze eigenschappen: “Wees alert als er geen vet van de spies drupt” (05/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een krokant broodje, gevuld met sappig vlees en heerlijke groenten. Na al die feestmaaltijden krijgen heel wat Vlamingen opnieuw zin in ‘gewone’ dingen, zoals een kebab. Maar hoe weet je zeker dat je een kwaliteitsvolle zaak binnenstapt? En welk soort vlees zit er in een authentieke döner kebab? Wij vroegen het aan Pitta & Pizza Izmir, een van de beste kebabzaken van het land mét 34 jaar ervaring. [naar artikel]


5. Dit is de tweede finalist van de lekkerste kebab van Limburg: “Ik eet elke dag kebab” (24/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Waar eet je de beste döner kebab van Limburg? Misschien wel in Snack Aydin, een kebabzaak in hartje Hasselt waar massaal op werd gestemd. Zaakvoerder Gokten Aydin (50) krijgt deze week vier hongerige juryleden over de vloer: “Het recept van onze marinade bleef sinds 1985 onveranderd.” [naar artikel]


6. “We gebruiken elke dag minstens 70 kilo rundvlees”: zo herken je een authentieke kebab en hier eet je hem in ons land (17/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een döner kebab wordt vaak afgeschilderd als een late night snack en een kebabzaak heeft vaak een wankele reputatie, maar dat verandert stilaan. Net zoals met andere soorten fastfood komen er meer ‘haute kebab’-zaken in beeld. Onder andere chefs zoals Sergio Herman pimpen het gerecht, maar wat typeert een écht authentieke kebab? Hoe zit het met het vlees? En kan je het zelf maken? “Het is een ambacht die wij hier nog niet kennen. Die smaak kan je met niks vergelijken.” [naar artikel]


7. Onze juryleden zoeken de lekkerste kebab van Limburg: “Dit wil ik écht niet tussen mijn broodje” (12/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Waar eet je de lekkerste kebab van Limburg? Nog tot en met zondag kan je stemmen op jouw favoriete kebabzaak, daarna krijgen de vijf populairste adresjes een bezoekje van vier professionele lekkerbekken: zij kiezen de Beste Kebab van Limburg. Dit zijn hun do’s en don’ts: “Als ik dit zie in een kebabzaak, maak ik rechtsomkeer.” [naar artikel]


8. Hoe wordt zo’n kebab-rol precies gemaakt, en welk vlees eet je dan? Alles over kebabvlees (06/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Onze juryleden zijn het er allemaal over eens: het belangrijkste ingrediënt van een lekkere kebab, da’s het vlees. Maar hoe wordt dé smaakbom van je kebab precies gemaakt? En hoe groot kan zo’n kebab-rol worden? [naar artikel]


9. “Een nieuwe twist op de populaire smashed burger, maar béter”: HLN-chef Jelle Beeckman tipt hoe je zelf smash burger taco’s maakt (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Waarom kiezen tussen een smashed burger of taco’s als je beide kan combineren? Enter: de ‘smash burger taco’s’. Een ontzettend populair recept op sociale media en dé foodtrend van het moment. Wat maakt deze unieke combinatie zo lekker? En vooral: hoe maak je dat zelf thuis? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt zijn recept en deelt vier belangrijke stappen om de lekkerste versie op tafel te krijgen. [naar artikel]


10. Vettige vrijdag: zet eens een ‘smash burger taco’ op het menu dit weekend, een Amerikaanse foodtrend die je wil proberen (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Waarom kiezen tussen een smashed burger of taco’s als je beide kan combineren? Enter: de ‘smash burger taco’s’. Een ontzettend populair recept op sociale media en dé foodtrend van het moment. Wat maakt deze unieke combinatie zo lekker? En vooral: hoe maak je dat zelf thuis? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt zijn recept en deelt vier belangrijke stappen om de lekkerste versie op tafel te krijgen. [naar artikel]


11. Jeroen Meus maakt ‘brain food’ voor blokkende studenten: veggie kebab, Toscaanse soep en vislasagne (25/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Drie recepten om studenten in ‘de blok’ te verwennen: maak een geweldige kebab in het weekend, en geef de ribollita en vislasagne mee naar hun kot. [naar artikel]


12. Europees parlement 'redt' broodje kebab (13/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het broodje kebab is gered! Dönerverkopers kunnen probleemloos beperkte hoeveelheden fosfaat gebruiken bij het invriezen van hun vlees. [naar artikel]


13. Dit is de derde finalist van de lekkerste kebab van Limburg: “Band tussen mijn papa en mij is ons geheime wapen” (25/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Waar eet je de beste döner kebab van Limburg? Misschien wel in Has Kebab & Pizza in Genk, een kebabzaak in Genk waar massaal op werd gestemd. Samen met zijn vader Hasan Önder (58) maakt zoon Taha (24) zich op voor een bezoekje van de jury: “De band tussen mijn papa en mij is ons geheime wapen.” [naar artikel]


14. Duitse consument verkiest döner kebab boven currywurst (01/01/2023 - Express)

In Duitsland is de traditionele currywurst al enkele tijd niet meer de favoriete keuze op het fastfood-menu. Die titel kan inmiddels worden opgeëist door de döner kebab. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau YouGov en het persbureau Deutsche Presse Agentur (DPA). De opmerkelijke verschuiving in smaak moet worden toegeschreven aan impact van de […] [naar artikel]


15. Döner kebab viert zijn 50ste verjaardag (30/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De klassieke döner kebab - sappig gesneden vlees, sla, tomaten, uien en veel saus in knapperig platbrood, zoals velen hem ongetwijfeld kennen - viert zijn 50ste verjaardag. Kadir Nurman, die de populaire snack als Turkse immigrant in 1972 introduceerde in Duitsland, stierf in 2013 op 80-jarige leeftijd. [naar artikel]


16. Kebab Huzur trakteert gemeentepersoneel op pizza (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Op dinsdag 7 april, kreeg het gemeentepersoneel een smakelijke verrassing. Ozcan van kebab Huzur trakteerde alle medewerkers namelijk op heerlijke pizza's, frieten en slaatjes. [naar artikel]


17. Turks-Nederlandse Karsu haalt half miljoen op met de voorverkoop van haar kookboek: “Het is een ode aan mijn overleden familieleden” (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.” [naar artikel]


18. “Het moeilijkste deel van het recept is de saus”: zo maak je zelf de perfecte vol-au-vent volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


19. Dit is de winnaar van de Beste Kebab van Limburg: “Alles in onze zaak is ambachtelijk” (28/10/2023 - Het Belang van Limburg)

De lekkerste döner kebab van Limburg eet je in… trommelgeroffel: Saray in Genk. Dat is het verdict van onze vierkoppige jury, nadat ze ne grote half-pikant bestelden bij de vijf finalisten. [naar artikel]


20. Voormalige chef-kok verklapt het recept van de favoriete zomercocktail van de Queen. Zo maak je hem zelf (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers! [naar artikel]


21. Chef Karsu leert je de basis van de Turkse keuken: “We hebben een zéér rijke ontbijtcultuur, deze recepten zijn perfect voor een brunch” (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jouw eerste idee bij de Turkse keuken? Een gokje: veel vlees, döner kebab en pizza of lahmacun. “Het zijn de bekendste gerechten, maar niet de lekkerste”, vindt chef Karsu Dönmez. Met de start van de ramadan en de recente aardbeving in Turkije in het achterhoofd zet ze de gerechten uit het streek waar ze vandaan komt in de kijker. Verschilt Turks koken hard van wat we kennen? En welke recept kan je makkelijk zelf proberen? “Je hebt weinig ingrediënten en weinig tijd nodig.” [naar artikel]


22. RECEPT. Lekker én gezond: zo maak je zelf pizza met een bloemkoolbodem (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Zin in gezond, maar lekker comfortfood? Diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen zet een heerlijke bloemkoolpizza margherita op tafel. “Ook ideaal voor het opmaken van restjes”, knipoogt de diëtist. [naar artikel]


23. Met dit recept maak je zelf tabletten voor in de vaatwas (12/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Geen paniek als je plots zonder tabletten voor in de vaatwas zit: met enkele ingrediënten die je misschien gewoon in de keukenkast hebt staan, maak je ze gewoon zelf. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!