Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“We gebruiken elke dag minstens 70 kilo rundvlees”: zo herken je een authentieke kebab en hier eet je hem in ons land

17/11/2023 - 17:01
"Een döner kebab wordt vaak afgeschilderd als een late night snack en een kebabzaak heeft vaak een wankele reputatie, maar dat verandert stilaan. Net zoals met andere soorten fastfood komen er meer ‘haute kebab’-zaken in beeld. Onder andere chefs zoals Sergio Herman pimpen het gerecht, maar wat typeert een écht authentieke kebab? Hoe zit het met het vlees? En kan je het zelf maken? “Het is een ambacht die wij hier nog niet kennen. Die smaak kan je met niks vergelijken.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De beste kebab heeft deze eigenschappen: “Wees alert als er geen vet van de spies drupt” (05/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een krokant broodje, gevuld met sappig vlees en heerlijke groenten. Na al die feestmaaltijden krijgen heel wat Vlamingen opnieuw zin in ‘gewone’ dingen, zoals een kebab. Maar hoe weet je zeker dat je een kwaliteitsvolle zaak binnenstapt? En welk soort vlees zit er in een authentieke döner kebab? Wij vroegen het aan Pitta & Pizza Izmir, een van de beste kebabzaken van het land mét 34 jaar ervaring. [naar artikel]


2. Dit is de tweede finalist van de lekkerste kebab van Limburg: “Ik eet elke dag kebab” (24/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Waar eet je de beste döner kebab van Limburg? Misschien wel in Snack Aydin, een kebabzaak in hartje Hasselt waar massaal op werd gestemd. Zaakvoerder Gokten Aydin (50) krijgt deze week vier hongerige juryleden over de vloer: “Het recept van onze marinade bleef sinds 1985 onveranderd.” [naar artikel]


3. Maak kennis met de finalisten van de Beste Kebab van Limburg: “Ik eet élke dag kebab” (20/10/2023 - Het Belang van Limburg)

En of döner kebab populair is: Limburgers stemden meer dan 18.000 keer op hun favoriete kebabzaak. De top vijf vormt meteen het clubje finalisten: zij krijgen volgende week bezoek van onze vierkoppige jury, die de winnaar kiest. Maar eerst even kennismaken: “Ik eet élke dag kebab”. [naar artikel]


4. Nieuwste hotspot Ninja op Antwerpse Zuid serveert authentieke Turkse kebab, met behulp van een open houtvuur en een hete steenoven (26/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

Op de Vlaamsekaai in Antwerpen is donderdagavond Ninja geopend. Hier kan je terecht voor artisanaal gemaakte kebab, zoals je die normaal in ons land niet kan eten. Aan culinair spektakel is er ook geen gebrek: de dagvers gemaakte vleesspiezen worden gebakken tegen een open houtvuur en het brood komt uit een hete steenoven. [naar artikel]


5. Zonhovenaar Raf (36) wint een jaar gratis kebab: “Na voetbal eentje half-pikant, dat hoort zo” (08/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Eén jaar gratis kebab, daar mag Zonhovenaar Raf Hermans (36) zich dankzij HBVL aan tegoed doen. Zijn favoriete kebabzaak haalde de top vijf van De Beste Kebab van Limburg, en daar zal Raf het komende jaar wat vaker gezien worden. “Nu ga ik elke week, met heel het gezin.” [naar artikel]


6. “Per week draaien we een halve kilometer verse worsten, per dag gaat er zo’n 150 kilo vlees over de toonbank”: 3 authentieke slagers over hun job (25/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]


7. Argentinië voert 30 dagen geen rundvlees uit (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Argentinië schort voor minstens dertig dagen de uitvoer van rundvlees op. De regering van het Zuid-Amerikaanse land hoopt op die manier de prijsstijgingen in eigen land te temperen. [naar artikel]


8. Onze juryleden zoeken de lekkerste kebab van Limburg: “Dit wil ik écht niet tussen mijn broodje” (12/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Waar eet je de lekkerste kebab van Limburg? Nog tot en met zondag kan je stemmen op jouw favoriete kebabzaak, daarna krijgen de vijf populairste adresjes een bezoekje van vier professionele lekkerbekken: zij kiezen de Beste Kebab van Limburg. Dit zijn hun do’s en don’ts: “Als ik dit zie in een kebabzaak, maak ik rechtsomkeer.” [naar artikel]


9. Hier eet je de beste kebab van ’t Stad (28/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Een kebab of pita is veel meer dan een hap die je alleen maar eet in het midden van de nacht na een recordpoging om het meeste aantal pinten te drinken. Op zijn best is een goede pita of een kebab een indringend, beklijvend gerecht dat je heel snel meeneemt naar Duizend-en-een-nacht. [naar artikel]


10. Rundvlees wordt duurder: Australië kampt met tekort aan koeien (02/03/2021 - Express)

Australië zal snel zijn uitgedunde kuddes moeten aanvetten nu er nog genoeg grasland is. In de zomer dreigt de droogte de sector opnieuw hard aan te pakken. Als het land hier niet in slaagt, kan het zelfs zijn plaats als tweede grootste rundvlees-exporteur verliezen. Slecht nieuws voor liefhebbers van rundvlees: het kan de komende weken […] The post Rundvlees wordt duurder: Australië kampt met tekort aan koeien appeared first on Business AM. [naar artikel]


11. Europees parlement 'redt' broodje kebab (13/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het broodje kebab is gered! Dönerverkopers kunnen probleemloos beperkte hoeveelheden fosfaat gebruiken bij het invriezen van hun vlees. [naar artikel]


12. Truienaren verdelen exquis Japans rundvlees in Europa (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Het Truiense bedrijf OS Meatshop mag het vermaarde wagyu rundvlees uit Japan invoeren en verdelen over 27 Europese landen. De delicatesse kost 350 euro per kilo. [naar artikel]


13. Dit is de vierde (en vijfde) finalist van de Beste Kebab van Limburg: “Mijn vader begon al in 1992” (26/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Zowel de vestiging van Ali Baba in de Vennestraat als Ali Baba in de Stalenstraat kroonden zich tijdens de stemming voor de Beste Kebab van Limburg moeiteloos tot finalist. “Mijn vader combineerde zijn job bij Ford Genk een tijdlang met kebab verkopen”, aldus uitbater Ali Ozaktan. [naar artikel]


14. Argentinië voert 30 dagen geen rundvlees meer uit (18/05/2021 - VRT NWS)

Argentinië schort de uitvoer van rundvlees op gedurende minstens een maand. Met die maatregel wil de Argentijnse regering de stijgende voedselprijzen in het Zuid-Amerikaanse land temperen. Door de coronacrisis is de Argentijnse economie vorig jaar met bijna 10 procent gekrompen, terwijl de prijzen er blijven verdubbeld zijn. [naar artikel]


15. VIDEO. Britse blogster verorbert kebab van drie kilo (20/08/2018 - Metro)

Blogster Kate Ovens heeft al vaker laten zien dat ze veel kan eten, maar haar laatste stunt tart alle verbeelding. De jonge vrouw gaat viraal met een video waarin ze een kebab van maar liefst drie kilogram naar binnen speelt. De sociale mediakanalen van Kate Ovens staan vol met video’s waarin de Britse vrouw grote […] Het bericht VIDEO. Britse blogster verorbert kebab van drie kilo verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


16. Waar eet … komiek Erhan Demirci? “De echte kebab én beste frieten eet ik hier in Limburg” (06/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Erhan Demirci groeide op in Ham, maar trok na zijn studies naar Brussel en vond zijn weg in de comedy- en tv-wereld. Al blijft de band met Limburg onuitwisbaar. “Back to the roots, dat is Limburg voor mij, zeker op het vlak van eten. Daar vind je de echte kebab én de beste frieten.” [naar artikel]


17. OVERZICHT. Hier eet je de beste kebab in jouw gemeente (28/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Twee weken lang lieten we onze lezers stemmen op de Beste Kebab van Limburg. Genkse kebabzaak Saray veroverde het hart van onze jury en ging naar huis met de hoofdprijs. Bekijk op onderstaande kaart wie de beste kebab heeft in jouw gemeente. [naar artikel]


18. “Vroeger waren rosbief en varkensgebraad typisch voor op zondag, nu wordt dat amper nog besteld”: 3 authentieke slagers over hun job (25/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]


19. Dit is de derde finalist van de lekkerste kebab van Limburg: “Band tussen mijn papa en mij is ons geheime wapen” (25/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Waar eet je de beste döner kebab van Limburg? Misschien wel in Has Kebab & Pizza in Genk, een kebabzaak in Genk waar massaal op werd gestemd. Samen met zijn vader Hasan Önder (58) maakt zoon Taha (24) zich op voor een bezoekje van de jury: “De band tussen mijn papa en mij is ons geheime wapen.” [naar artikel]


20. Dankzij deze “powerlady” uit Genk wilde iedereen kebab verkopen: “Ze laat zich door niemand doen” (03/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Dat het in Limburg niet eenvoudig is om kebab van middelmatige kwaliteit te scoren, is onder meer de verdienste van Mujgan Duman (67). Als jonge vrouw begon de Genkse in de jaren tachtig als allereerste met de verkoop van kebabvlees. Intussen runt ze een grootschalig vleesbedrijf: “Maar noem ons alsjeblieft geen fabriek: wat wij doen is ambachtswerk.” [naar artikel]


21. “De prijs voor rundvlees kan hier oplopen tot 85 euro per kilo”: zoveel geeft Lesley-Ann Poppe wekelijks uit in de supermarkt (19/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Lesley-Ann Poppe (44) kookt wekelijks om vijf monden te voeden en dat is niet altijd even evident. “Mijn keuken heeft soms meer weg van een à la carte-restaurant omdat niet iedereen alles lust", lacht ze. “Gelukkig is koken na shoppen misschien wel mijn belangrijkste hobby.” Hoe pakt ze die verschillende eetvoorkeuren aan? En waar probeert zij op te besparen in haar wekelijks eetbudget? [naar artikel]


22. De opmars van de pastéis de nata: in deze pastelaria in Brussel vind je er échte authentieke zoals in Belém (en zo maak je ze zelf) (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie zin heeft in Pastéis de nata moet daar vandaag niet meer per se voor naar Portugal reizen. Bij de kleinste bakker, in koffiehuizen en zelfs in het tankstation: overal kan je het kleine bladerdeeggebakje gevuld met smeuïge vanillecrème kopen. Waarom zijn ze hier plots zo populair? En hoe herken je een authentieke versie?Joaquim Braz de Oliveire, wiens vader de eerste pastéis naar Brussel bracht, vertelt alles over het gebakje en deelt een exclusief recept. “Zelfs Portugezen nemen onze pastéis mee naar hun thuisland om te laten zien hoe het moet smaken.” [naar artikel]


23. “Typische symptomen zijn misselijkheid, braken en buikpijn”: wat is een maagverlamming? En hoe herken je het? (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Minstens 1 Belg op de 1.000 krijgt in zijn leven last van gastroparese of maagverlamming. Wanneer je dat ervaart, kan je amper eten binnenhouden, omdat de maag het eten plots niet meer goed kan verteren. Hoe herken je het? En wat kan je ertegen doen? Maag-darmspecialist Pieter Hindryckx (UZ Gent) legt uit. “In het slechtste geval moeten we een deel van de maag wegsnijden.” [naar artikel]


24. Hoe wordt zo’n kebab-rol precies gemaakt, en welk vlees eet je dan? Alles over kebabvlees (06/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Onze juryleden zijn het er allemaal over eens: het belangrijkste ingrediënt van een lekkere kebab, da’s het vlees. Maar hoe wordt dé smaakbom van je kebab precies gemaakt? En hoe groot kan zo’n kebab-rol worden? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!