Vraag mensen of mayonaise gezond is en de meesten zullen ‘nee’ antwoorden. Maar als je hen vraagt of plantaardige olie, eieren en citroensap gezond zijn, krijg je wellicht andere antwoorden. Toch zijn dat exact de basisingrediënten van mayonaise. Is onze geliefde saus dan wel zo ongezond als soms beweerd wordt? Diëtist Pieter Brughmans schept duidelijkheid. [naar artikel]
Mayonaise is zonder de twijfel de saus die in ons land het meest gegeten wordt, of het nu bij frietjes is of iets anders. De productie ervan wordt vandaag daarentegen bedreigd door een tekort aan koolzaadolie en varianten met soja en zonnebloempitten. Zelf maar maken dan? Chef Piet Huysentruyt tipt hoe je verse mayonaise thuis bereidt op minder dan 15 minuten. [naar artikel]
Kris Vanhaerents van De Blauwe Frituur in Kortrijk - verkozen tot beste friturist van het land - is dé geknipte man om na te gaan welke mayonaise... [naar artikel]
Ben je van plan om deze zomer te picknicken of te wandelen in het Middelheimpark? Schrik dan niet als iemand plots ‘frietjes met mayonaise!’ door een megafoon roept, terwijl je staat te kijken naar beelden van een schaap dat de kop wordt afgesneden. Klinkt dat luguber? In de kunst van Ria Pacquée (64) staan twee uitersten soms heel dicht bij elkaar. [naar artikel]
In heel wat recepten duikt tegenwoordig ‘Japanse mayonaise’ op, maar wat is nu het verschil met die van bij ons? [naar artikel]
Een portie krokant gebakken frietjes met een goede klodder mayonaise: velen onder ons zetten het weekend zo met veel plezier in. Nu er nog geen écht tekort aan frietjes is, profiteren we best zoveel mogelijk van die hemels Belgische combinatie. Maar welke mayonaise is dan het gezondste: de gewone of de lightversie? En vooral: welke is het lekkerst? Diëtiste Sanne Mouha proeft 12 soorten uit de supermarkt binnen die twee categorieën. “Deze heeft een laag vetpercentage en bevat nog steeds voldoende smaak.” [naar artikel]
Bij een levering mayonaise is het vanochtend stevig misgelopen aan frituur ‘t Molentje in Roeselare. Enkele potten mayonaise spatten op het voetpad open. Met een vettige smurrie tot gevolg. [naar artikel]
Geen café zonder bier maar ook geen frietje van de frituur zonder saus. En gelukkig voor de liefhebbers is het aanbod enorm: van een klassieke mayonaise tot Joppie en zelfs Chinese saus. Maar welke saus is het gezondst? Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) legt het uit. [naar artikel]
Wanneer we lekker eten zien, wordt dat wel eens omschreven als ‘food porn’. En de keuze voor die term is niet toevallig. Net als jouw fascinatie om naar video’s van smeuïge pizza’s of krokante frietjes te kijken. Amerikaanse wetenschappers hebben per ongeluk een nieuw hersengebied ontdekt dat heel gevoelig blijkt voor foto’s van voedsel. Welk soort eten lokt de meest intense reactie uit? En hoe komt het dat we er zo intens op reageren? [naar artikel]
Wanneer we lekker eten zien, wordt dat wel eens omschreven als ‘food porn’. En de keuze voor die term is niet toevallig. Net als jouw fascinatie om naar video’s van smeuïge pizza’s of krokante frietjes te kijken. Amerikaanse wetenschappers hebben per ongeluk een nieuw hersengebied ontdekt dat heel gevoelig blijkt voor foto’s van voedsel. Welk soort eten lokt de meest intense reactie uit? En hoe komt het dat we er zo intens op reageren? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.