Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van stoofvlees, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. En... van frietjes natuurlijk. Chef Piet Huysentruyt deelt ter gelegenheid van onze nationale feestdag 5 Belgische recepten. [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Van de Poele bedacht voor vijf klassiekers een versie met een twist om duimen en vingers bij af te likken. Ideaal om vandaag op het menu te zetten voor de nationale feestdag van België. [naar artikel]
Het is dé trots van de Belgische keuken. Dus als je het aandurft om zelf stoofvlees te maken, dan kan dat maar beter perfect zijn. Hoeveel bier... [naar artikel]
Alleen al het idee dat er goed stoofvlees op tafel komt, doet me hunkeren naar het avondeten. Stoofvlees kan je van allerhande stukken vlees en van verschillende dieren maken. Je moet helemaal geen keukenprins zijn om het zelf te bereiden. Je gaat naar een goede slager en verder heb je echt niet zoveel nodig. [naar artikel]
Bœuf bourguignon is de Franse versie van ons Belgisch stoofvlees. Vervang bruin bier door rode wijn, voeg spekblokjes toe, laat lekker lang... [naar artikel]
150 kilo stoofvlees bereiden. Dat was de gigantische klus waar Swa en Marieke vandaag voor stonden. Swa en Marieke zijn 65 en 61 en gooien volgend weekend de deuren van hun frietkraam open op Tomorrowland in Boom. Ze bereiden exclusief voor de festivalgangers écht Belgisch stoofvlees met friet. De organisatoren van het dancefestival zijn al van kinds been trouwe klanten van Swa en Marieke. En door een banale weddenschap kwamen ze op het festival terecht. [naar artikel]
Het is vandaag onze nationale feestdag en dat lijkt ons de ideale dag om Belgisch talent in de verf te zetten én jullie aan te sporen eens wat [naar artikel]
Op 21 juli vieren we traditioneel de Belgische feestdag. Die is de perfecte aanleiding op hetzelfde aantal bekende en minder bekende merken van eigen bodem in de kijker te plaatsen. Een overzicht van onze favorieten. [naar artikel]
Dit Stoofvlees Op Grootmoeders Wijze Met Honingbier En Appelstroop Is Een Zoete Variatie Op Een Vlaamse Klassieker. Hoe het stoofvlees smaakt? Als een warm dekentje op een koude dag: heerlijk! [naar artikel]
Sid Mathues (14) uit Budingen bij Zoutleeuw is zopas Belgisch kampioen judo bij de U15 (-55 kilogram) geworden. Dat is op zich al een hele prestatie, maar het wordt al helemaal uitzonderlijk als je weet dat Sid wettelijk blind is. “Dit is het perfecte voorbeeld van inclusie”, zegt een trotse mama, Barbara Morani. [naar artikel]
Het WK voetbal is dan wel voorbij, maar berg die Belgische vlaggen en tricolore outfits nog niet op. Want in de Regatta Beach Club op Linkeroever is het op de nationale feestdag al België wat de klok slaat. De zesde editie van La Fête des Belges serveert Belgische dranken, stoofvlees, mosselen en alleen maar Belgische muziek. [naar artikel]
Zomer of geen zomer: een Belgische klassieker zoals stoofvlees-friet smaakt altijd. Luc Bellings passeert in vijf zaken aan de kust om het gerecht te proeven en te beoordelen. Waar vind je tijdens dit seizoen het beste stoofvlees die qua prijs-kwaliteit helemaal klopt? Hij bestelt het gerecht in Zeebrugge, Wenduine, Bredene, Nieuwpoort en Knokke. “Zo fantastisch het vlees, zo rampzalig de frieten.” [naar artikel]
De Niagara watervallen hebben voor het eerst de kleuren zwart-geel-rood aangenomen en dat ter ere van de Belgische feestdag. Dat meldt de Belgische ambassade in Canada. “Deze iconische watervallen, die in de zeventiende eeuw bekend werden bij het Europese publiek door de tekeningen en reisverslagen van de Belgische missionaris en ontdekkingsreiziger priester Louis Hennepin, kregen […] Het bericht Nationale feestdag – Niagara watervallen kleuren Belgisch verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes. [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]
Januari is klassiek de maand van de nieuwjaarsrecepties en -wensen. En voor het vijfde jaar op een rij ook voor minderbedeelden in onze provincie. Zij mochten woensdagmiddag aanschuiven voor stoofvlees met frieten in de Hasseltse Alverberg. Een initiatief van Innocenti in samenwerking met vzw De Brug. [naar artikel]
Fan van stoofvlees? Grote kans dat het stoofpotje bij jou uren op het vuur staat te pruttelen … Maar wist je dat je deze Belgische klassieker ook... [naar artikel]
Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]
Wapenstilstand is de feestdag waarop de meeste dodelijke ongevallen gebeuren. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de [naar artikel]
Aan de andere kant van de oceaan worden er heuse wedstrijden rond georganiseerd: om ter snelst iets proberen opeten. Ook Viktor en Francesco besluiten zo’n uitdaging aan te gaan. Ze kiezen in plaats van hotdogs wel voor een écht Belgisch gerecht: stoofvlees. Hoe snel steken ze dit stoofpotje naar binnen? En hoe hebben ze dit getraind? [naar artikel]
Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]
Liefst 6.500 lezers brachten hun stem uit in onze zoektocht naar het restaurant waar ze De Lekkerste Stoofvlees-Friet serveren. Van alle restaurants die zij naar voor brachten, bleven er vijf bovendrijven: ’t VoorHuys, De Arme Duivel, Ciro’s, De 7 Schaken en De Bomma. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.