Vandaag vieren we Limburgdag en dan mag een stukje Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken. Maar welke vlaai is nu dé Limburgse vlaai? Breng hier uw stem uit. [naar artikel]
Vijftien jaar na de eerste stappen heeft de Europese Commissie de Limburgse vlaai erkend als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). “We hebben uren vergaderd, gelukkig met vlaai erbij.” [naar artikel]
Geen betere manier om Limburgdag te vieren dan met een stukje Limburgse vlaai. Daarom vroegen we onze lezers om dé Limburgse vlaai te verkiezen. Er werd massaal gestemd, en de resultaten zijn duidelijk. Knobbelkesvlaai kreeg bijna de helft van de stemmen en mag dus de titel van dé Limburgse vlaai opeisen. Smakelijk! [naar artikel]
Limburgse vlaai smaakt altijd, dat merken we wanneer we onze stoeltjes openklappen op Rock Herk. Voor de gelegenheid laten we de koffie achterwege, we passen ons aan de setting aan en gaan voor vlaai met bier! [naar artikel]
Limburgse vlaai zal vanaf 22 januari een streekproduct zijn, officieel erkend door Europa. Enkel bakkers binnen Belgisch- en Nederlands-Limburg zullen de vlaai nog mogen bakken. Bovendien moet de vlaai aan een reeks strenge voorwaarden voldoen. Wie die overtreedt, riskeert een boete. [naar artikel]
Vijftien jaar lang liep Peter Nulens de benen vanonder het lijf om de Limburgse vlaai door Europa erkend te krijgen. “Dit is niet zomaar een label. Er staan strenge boetes op het misbruik van de naam.” [naar artikel]
"Ik krijg hier de ene vlaai na de andere rond de oren! Gelukkig allemaal om ter zoetst." lezen we op de Facebookpagina van Hilde Crevits. Maar de meest exclusieve vlaai kreeg ze vandaag toch van de Riemstse burgemeester Mark Vos. [naar artikel]
Vijftien jaar na de eerste stappen heeft de Europese Commissie de Limburgse vlaai als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) erkend. Dat wordt eerdaags in Brussel officieel gevierd, in aanwezigheid van de Vlaamse en Nederlandse landbouwminister Jo Brouns en Piet Adema. [naar artikel]
De bakkers in Belgisch- en Nederlands-Limburg gaan samen bij Europa een aanvraag indienen om Limburgse vlaai te laten erkennen als streekproduct. Al bijna twee jaar zijn ze aan het werken aan het dossier, dat ervoor moet zorgen dat 'onze vlaai' alleen nog in Limburg mag gebakken worden en enkel volgens de regels van de kunst. “Het belangrijkste: Limburgse vlaai wordt gemaakt van gistdeeg. Geen bladerdeeg of zanddeeg zoals elders vaak”, zegt Jan Kerkhofs, de Limburgse voorzitter van beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “En zeker ook: dun van leer, dik van smeer”, knikt leraar Dominique Boonen van de Hasseltse Hotelschool. [naar artikel]
Nadat u zondag de nodige bolletjes heeft ingekleurd, kan u in de namiddag in Cultuurcentrum Hasselt naar de eerste editie van ZondagGasten gaan. Een livetalkshow gepresenteerd door Guido Wevers. Aan tafel zitten Anniek Gavriilakis, Khalid Benhaddou en Mark Coenen. Er is ook muziek, koffie en vlaai. [naar artikel]
Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]
Wie binnenkort naar de Nederlandse vestigingen van de supermarktketen Aldi afzakt, kan daar een wel erg vreemde vlaai aankopen. [naar artikel]
De bestuursleden van ondernemersclub OCZ schenken alle 70 leden een Limburgse vlaai om het werkjaar af te sluiten. Een actie van solidariteit en hartelijkheid. [naar artikel]
N-VA Oudsbergen gaf zaterdagnamiddag de aftrap van hun buurtbezoeken en zet daarbij een caravan in. Met koffie en vlaai bij en een borrel werd het koude winterse weer getrotseerd. [naar artikel]
Vandaag vragen Vlaanderen en Nederland aan de Europese Commissie om de Limburgse vlaai te erkennen als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Het dossier is, vijftien jaar na de eerste stappen, helemaal klaar. [naar artikel]
Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]
“Wat is er beter dan een prachtig concert? Een prachtig concert met vlaai en koffie achteraf!” Onder die leuze nodigde de Koninklijke Harmonie Eendracht is Macht Bovelingen op zondag 17 oktober 2021 alle sympathisanten uit voor hun eerste bruisende postcoronaconcert. [naar artikel]
Zondag is vlaaidag, maar na vier dagen feesten op Pukkelpop raken we onmogelijk nog bij de bomma. Daarom deelden we onze Limburgse vlaai uit aan enkele hongerige Pukkelpoppers. [naar artikel]
Vlaanderen en Nederland vragen vandaag aan de Europese Commissie om de Limburgse vlaai te erkennen als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Het dossier is, vijftien jaar na de eerste stappen, helemaal klaar, zo kondigt Vlaams minister van Economie en Landbouw Jo Brouns (CD&V) aan. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, mag het dessert voortaan enkel in Nederlands of Belgisch Limburg gemaakt worden. [naar artikel]
Binnen drie jaar moet de Limburgse vlaai een beschermd Europees streekproduct zijn. De provincie Nederlands-Limburg heeft daarvoor de eerste stappen gezet en de Belgische bakkers springen mee op de kar. “Ik zit vandaag samen met de collega’s, maar het is zo goed als zeker dat wij de aanvraag zullen ondersteunen”, zegt Jan Kerkhofs, voorzitter van de Limburgse poot van sectorfederatie Bakkers Vlaanderen. [naar artikel]
Mieke en Bart Bemong openden zopas hun vierde bakkerszaak in het centrum van Opglabbeek. Met een breed aanbod gaande van stevig oerbrood, gebak en lekkernijen en natuurlijk Limburgse vlaai. [naar artikel]
Vliegende brigades van de ‘vlaaipolitie’ gaan zorgen voor bescherming van de vlaai als erkend Europees streekgerecht. Bakkers in de beide Limburgen die sjoemelen met de voorschriften zullen niet langer meer hun baksels als ‘Limburgse vlaai’ mogen verkopen. [naar artikel]
Donderdag vragen Vlaanderen en Nederland aan de Europese Commissie om de Limburgse vlaai te erkennen als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Het dossier is, vijftien jaar na de eerste stappen, helemaal klaar. “Dit zal ongetwijfeld zorgen voor een nog ruimere bekendheid van onze heerlijke Limburgse vlaaien.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.