Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Vlaai op de festivalweide? Daar hoort een pintje bij

21/07/2018 - 19:03
"Limburgse vlaai smaakt altijd, dat merken we wanneer we onze stoeltjes openklappen op Rock Herk. Voor de gelegenheid laten we de koffie achterwege, we passen ons aan de setting aan en gaan voor vlaai met bier!"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat is volgens u dé Limburgse vlaai (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Vandaag vieren we Limburgdag en dan mag een stukje Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken. Maar welke vlaai is nu dé Limburgse vlaai? Breng hier uw stem uit. [naar artikel]


2. Nu nog een lokaal icoon, straks mogelijk door Europa erkend: “Niet-Limburgers begrijpen dat niet, maar de vlaai hoort bij het leven” (18/11/2022 - Het Nieuwsblad)

In Limburg is het een icoon, in de rest van Vlaanderen amper te vinden. Toch wordt de Limburgse vlaai straks wellicht door Europa erkend als streekproduct. “Ach, niet-Limburgers begrijpen dat niet, maar de vlaai hoort bij het leven.” Ook al is ze volgens anderen eigenlijk niet meer van deze tijd. [naar artikel]


3. Maastricht organiseert eerste ‘Nationale Dag van de Vlaai’ (25/10/2017 - Het Belang van Limburg)

De Dag van de Vlaai is een nieuw initiatief van de stad Maastricht en heeft als doel de traditie van de vlaai te promoten en het culturele belang ervan aan de volgende generatie door te geven. Vandaag konden fans van de Limburgse Vlaai tijdens de allereerste editie verschillende stukken lekkers verzamelen via een speciale wandelroute in Maastricht. [naar artikel]


4. Dit vinden onze lezers dé Limburgse vlaai (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Geen betere manier om Limburgdag te vieren dan met een stukje Limburgse vlaai. Daarom vroegen we onze lezers om dé Limburgse vlaai te verkiezen. Er werd massaal gestemd, en de resultaten zijn duidelijk. Knobbelkesvlaai kreeg bijna de helft van de stemmen en mag dus de titel van dé Limburgse vlaai opeisen. Smakelijk! [naar artikel]


5. Aldi legt wel erg vreemde vlaai in de rekken (05/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wie binnenkort naar de Nederlandse vestigingen van de supermarktketen Aldi afzakt, kan daar een wel erg vreemde vlaai aankopen. [naar artikel]


6. Limburgse vlaai door Europa officieel erkend als streekproduct (15/01/2024 - VRT NWS)

Limburgse vlaai zal vanaf 22 januari een streekproduct zijn, officieel erkend door Europa. Enkel bakkers binnen Belgisch- en Nederlands-Limburg zullen de vlaai nog mogen bakken. Bovendien moet de vlaai aan een reeks strenge voorwaarden voldoen. Wie die overtreedt, riskeert een boete. [naar artikel]


7. Limburgse vlaai eindelijk door Europa erkend als streekproduct (15/01/2024 - De Standaard)

Vijftien jaar na de eerste stappen heeft de Europese Commissie de Limburgse vlaai erkend als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). “We hebben uren vergaderd, gelukkig met vlaai erbij.” [naar artikel]


8. Dankzij deze app vind je altijd je tent terug op de festivalweide (12/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Een gebrek aan oriëntatievermogen of dat ene pintje te veel op, het zijn maar enkele van de redenen waarom het soms moeilijk kan zijn om op de festivalweide je tentje tussen duizenden gelijkaardige tentjes terug te vinden. Dankzij de app Tent Finder zou dat probleem voorgoed verleden tijd moeten zijn. [naar artikel]


9. Daar zijn de eerste verkiezingsaffiches: “Binnen enkele maanden staat het hier vol, ik wil opvallen” (02/02/2024 - Het Belang van Limburg)

De eerste affiches voor de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen van 9 juni 2024 duiken op. In de straten van Kortessem kan je bijvoorbeeld niet om burgemeester Tom Thijsen (CD&V) heen. “Maar ik ga ook naar de mensen toe, mét vlaai en een pintje”, zegt hij. [naar artikel]


10. Gezellig tafelen op de festivalweide (18/08/2016 - De Tijd)

10:33 Op het muziekfestival Pukkelpop kunt u dit jaar voor het eerst op restaurant. Is dat niet wat overdreven? ‘Jongeren hechten veel belang aan lichaamscultuur. Daar hoort een goede maaltijd bij.’ [naar artikel]


11. De man achter de erkenning van de Limburgse vlaai: “Uren vergaderd, met vlaai uiteraard” (13/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Vijftien jaar lang liep Peter Nulens de benen vanonder het lijf om de Limburgse vlaai door Europa erkend te krijgen. “Dit is niet zomaar een label. Er staan strenge boetes op het misbruik van de naam.” [naar artikel]


12. Hilde Crevits krijgt zeer exclusieve Limburgse vlaai cadeau (27/10/2016 - Het Belang van Limburg)

"Ik krijg hier de ene vlaai na de andere rond de oren! Gelukkig allemaal om ter zoetst." lezen we op de Facebookpagina van Hilde Crevits. Maar de meest exclusieve vlaai kreeg ze vandaag toch van de Riemstse burgemeester Mark Vos. [naar artikel]


13. Binnenkort wordt onze vlaai een streekproduct: "In grootwarenhuizen verkopen ze niet de echte vlaai" (18/04/2018 - Het Belang van Limburg)

De bakkers in Belgisch- en Nederlands-Limburg gaan samen bij Europa een aanvraag indienen om Limburgse vlaai te laten erkennen als streekproduct. Al bijna twee jaar zijn ze aan het werken aan het dossier, dat ervoor moet zorgen dat 'onze vlaai' alleen nog in Limburg mag gebakken worden en enkel volgens de regels van de kunst. “Het belangrijkste: Limburgse vlaai wordt gemaakt van gistdeeg. Geen bladerdeeg of zanddeeg zoals elders vaak”, zegt Jan Kerkhofs, de Limburgse voorzitter van beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “En zeker ook: dun van leer, dik van smeer”, knikt leraar Dominique Boonen van de Hasseltse Hotelschool. [naar artikel]


14. Bier op de wei is duur, standhouders mogen tap extra vaak open draaien: “3,50 euro voor een pintje is er ferm over” (01/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Omstreeks het middaguur lopen de campings leeg en trekken tienduizenden naar de festivalweide. Dat gebeurt bij velen met een frisse pint in de hand. Standhouders bevestigen dat ze in vergelijking met 2019 het bierverbruik zien stijgen en dat heeft een reden: volgens jongeren is 3,50 euro voor een pintje op de weide net iets te veel van het goeie. [naar artikel]


15. Limburgse vlaai als geluksbrenger: stafleden Genk ontvangen John van den Brom op hun manier (08/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Jess Thorup is vorige week dan wel plots vertrokken, Racing Genk staat weer waar het hoort te staan. De ploeg uit de mijnstad won de Limburgse derby van STVV en heeft met John van den Brom een oude bekende als nieuwe coach. De Nederlander zat gisteren al op de tribunes en werd vandaag ontvangen met... taart. Een Limburgse vlaai als geluksbrenger voor de nieuwe coach. [naar artikel]


16. Het laatste weekend van Tomorrowland gaat van start: dit kan je er allemaal eten én zoveel kost je dat (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een fris pintje of een lekkere maaltijd kan niet ontbreken op de festivalweide, maar Tomorrowland staat erom gekend op culinair vlak net dat tikkeltje verder te gaan. Maar klopt dat ook? Wat vind je dan zoal op het menu? En hoeveel betaal je voor een pintje? Ontdek de volledige menukaart én de prijzen van de wei in het artikel: van een smashed burger voor 12,90 euro tot varkenswangetjes voor 23 euro. [naar artikel]


17. Van een simpel frietje tot een meergangenmenu van een topchef: dit kan je allemaal eten en drinken op Tomorrowland én zoveel kost je dat (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een fris pintje of een lekkere maaltijd kan niet ontbreken op de festivalweide, maar Tomorrowland staat erom gekend op culinair vlak net dat tikkeltje verder te gaan. Maar klopt dat ook? Wat vind je dan zoal op het menu? En hoeveel betaal je voor een pintje? Ontdek de volledige menukaart én de prijzen van de wei in het artikel: van een smashed burger voor 12,90 euro tot varkenswangetjes voor 23 euro. [naar artikel]


18. Een pintje drinken op café en daar niet voor betalen? Daar kan je niet voor veroordeeld worden, zo blijkt (21/07/2022 - Het Nieuwsblad)

Wie een alcoholisch drankje nuttigt op een terras en daar niet voor betaalt, riskeert geen strafzaak. Dat verduidelijkt experte strafrecht Sofie Royer in een reeks tweets. Bestel je bij je pintje een portie kaas bij of eet je wat borrelnootjes, dan verandert het verhaal weer. [naar artikel]


19. Wordt de Limburgse vlaai eindelijk een streekproduct? (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]


20. Straks ook Limburgse vlaai in Marokko, met dank aan deze Nederlandse bakker: “Er zal wel extra suiker nodig zijn” (21/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Limburgse vlaai, gebakken in Marokko: het klinkt misschien gek, maar de Nederlandse bakker Antoine Bongers uit het Nederlands-Limburgse Heythuysen gaat daar over een paar weken voor zorgen. Al zal er wel wat extra suiker bij moeten, denkt hij. [naar artikel]


21. Just Beer: Zeg niet zomaar bier tegen bier (23/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een pintje na het voetbal. In een flesje of in een glas. Daar stopt voor velen de bierbeleving. Dat bier veel meer is dan het occasionele pintje na... [naar artikel]


22. Ondernemersclub Zonhoven trakteert op Limburgse vlaai (11/12/2020 - Het Belang van Limburg)

De bestuursleden van ondernemersclub OCZ schenken alle 70 leden een Limburgse vlaai om het werkjaar af te sluiten. Een actie van solidariteit en hartelijkheid. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!